Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : globalització neoliberal : educació i societat
Breus reflexions sobre els partits polítics, les lluites socials i Indymedia
18 gen 2008
Avui ha aparegut una notícia en la publicació oberta d'Indymedia, que es feia ressò del compromís d'Izquierda Unida referent a la defensa de l'ensenyament públic [vegeu-la a http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/331118].

L'administració de la pàgina ha decidit vetar-la i posar-la com a notícia oculta, de la mateixa forma que es tracta als fils provocadors o de persones que promouen el pensament reaccionari.
Al voltant d'aquesta qüestió, m'agradaria fer unes petites reflexions:


1) D'una banda, recordo posts sobre ERC quan va haver-hi tot el cas de la Núria Pòrtulas*, i aquells sí que no els feien desaparèixer. Qui determina quan una cosa és important o no? Fins a quin punt es poden delimitar uns criteris d'interès per als usuaris i usuàries d'Indymedia, i els moviments socials en general?


2) Darrerament sovintegen posicionaments de partits polítics, com Endavant-OSAN, el PCPC o les CUP. Al marge del respecte que em puguin merèixer aquestes organitzacions i d'altres pel seu compromís polític, crec que a Izquierda Unida i a EUiA també hi ha molta gent amb una ferma voluntat de justícia social, que s'esforça cada dia per a promoure millores allà on duen a terme la seva activitat diària. Per com jo ho entenc, la norma hauria de ser o tots o ningú; o partits polítics o no partits polítics, però la broma aquesta ja dura massa (i ha arribat a reproduir-se en altres àmbits, com l'FSCat). Francament, si Endavant, les CUP o qualsevol altre d'aquests moviments tingués una mínima quota de poder, estic segur que també haurien de fer coses que els podrien acabar perjudicant de cara a l'opinió d'algunes persones. L'acció de govern, i l'acció política en general, mai no pot ser a gust de tothom. Si Izquierda Unida ha de restar al marge de les publicacions d'Indymedia Barcelona (cosa que no passa a Madrid, per exemple) em sembla bé, però llavors siguem justos i no caiguem en favoritismes respecte d'altres que, si poguessin, també estarien exercint el poder polític allí on es presenten.


3) Penso que aquesta és una notícia important per al moviment estudiantil i per la defensa de la Universitat pública en general, i acompanya i fins i tot pot enfortir el discurs i la base de suport social d'algunes de les lluites que les organitzacions estudiantils (AEP, SEPC, les Assemblees de Facultat, però sobretot la PMDUP) estan duent a terme. El procés d'implantació de l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior (procés que també anomenem Bolonya) suposa una transformació de tals dimensions i que afecta a tants camps de la societat que tota expressió política que pretengui frenar-la o minimitzar-ne els efectes és important.


4) Crec en els moviments polítics de base, però també considero que, sempre que es pugui, bastir complicitats amb els partits que poden traslladar les inquietuds del carrer a les institucions -que al capdavall són qui elabora les lleis i decideix per tots i totes- és una eina útil, sempre que reverteixi positivament en l'activitat popular.


5) Al marge que Izquierda Unida, en un moment determinat i per condicionaments polítics de gran magnitud per part del PSOE, donés injustificablement el seu vot a favor de la reforma de la LOU, si ara que creuen poder tenir més força al Congrés de Diputats i forçar una política decidida en favor de l'ensenyament públic, el pitjor que podem fer des dels moviments socials és posicionar-nos com a enemics seus.


6) Ara que s'acosten les Eleccions Generals del 9 de març, que coindidiran amb les mobilitzacions de la PMDUP per al dia 6, tot plegat poc després de les reivindicacions que estan fent els i les mestres i sindicats de l'ensneyament públic contra la Llei d'Educació de Catalunya que pretén impulsar la Conselleria, ens cal sumar el màxim de forces i de posicionaments que tinguin com a objectiu crear un estat d'opinió pública contrari a la privatització, amb el qual després es pugui fer pressió als partits majoritaris i a les institucions per a frenar-los els peus.


La lluita abarca molts fronts, organitzacions, persones i sensibilitats. La clau, com sempre, rau en saber-los donar unitat i coherència, no en la fragmentació ni en el sectarisme.


DEFENSEM LA UNIVERSITAT PÚBLICA!
NO A LA PRIVATITZACIÓ DE L'EDUCACIÓ!


Salut i Revolució!
* Un exemple: http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/302237
Mira també:
http://www.universitatpublica.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Breus reflexions sobre els partits polítics, les lluites socials i Indymedia
18 gen 2008
46 detinguts en una manifestació, aquesta és la seva manera de recolzar el moviment estudiantil?
si tan els interessa l'enseyament públic perquè el tirpartit k formen esta impulsant la privatitzacio dels instituts?
i bé, segurament la propaganda d'erc es devia colar...
Re: Breus reflexions sobre els partits polítics, les lluites socials i Indymedia
18 gen 2008
Només una paraula per a "Gramsci": Bravo
Re: Breus reflexions sobre els partits polítics, les lluites socials i Indymedia
18 gen 2008
En relació amb el comentari que ha obert aquesta notícia vodria comunicar que el motiu de l'ocultació no rau en discriminar un partit determinat i el seus posicionaments respecte d'altres, sinó és una qüestió conjuntural. Hem entrat en període electoral i indymedia barcelona, des dels seus inicis, té una política editorial que rebutja la propaganda electoral.
Si es donés el cas que se'n queda alguna...s'explicaria per manca de voluntariat, i en cap cas, per ganes de no rebutjar la propaganda electoral.
Si voleu col.laborar amb indymedia barcelona, sereu benvingudes:)
Re: Breus reflexions sobre els partits polítics, les lluites socials i Indymedia
18 gen 2008
que "Bravo" ni que hósties!

"siguem justos i no caiguem en favoritismes respecte d'altres que, si poguessin, també estarien exercint el poder polític allí on es presenten"

preteneu posar-los tots a la mateixa altura? estás a la parra...

"bastir complicitats"

bonica manera de dir publicitat. el problema que teniu és la distància entre la propaganda i els fets. vosaltres a la vostra "revolució" nosaltres a la revolució.
Re: Breus reflexions sobre els partits polítics, les lluites socials i Indymedia
18 gen 2008
Des de l'AAVV de can Ricart volem donar testimoni del joc brut que els quintacolumnistes d'IxC dins de la plataforma salvemcanricart.

desprès de veure com cauen de baix per a intentar minimitzar qualsevol exigència de responsabilitats politiques, es mereixen que mitjans de comunicació honrats com Indymèdia els censurin.
Re: Breus reflexions sobre els partits polítics, les lluites socials i Indymedia
18 gen 2008
Fora ICV-EUiA d'Indymedia. Ben fet si us han enviat a la columna fosca, .La repressió no ens aturarà.
Heu demostrat sobradament la classe de polítics que sou. De govern, repressors, capitalistes i de policies torturadors.
partits polítics fan pudor
19 gen 2008
Estem farts de la propaganda dels partits suposadament guais, que intenten maquejar-se mentre col.laboren amb les polítiques destructores (AVE, destrucció llobregat, destrucc territori, mercantilitz de la vivenda, precaritz dels treballados, i un llarg etc) i col.laboren amb la repressió dels companys/es que lluiten (reprssió manifestacions, empresonaments i muntatges, desallotjaments...)

Fora polítics! Podem viure sense ells!
Podem canviar les coses sense aquests hipócrites!!
Re: Breus reflexions sobre els partits polítics, les lluites socials i Indymedia
19 gen 2008
I en el punt quatre ho deixes bastant clar:

"Crec en els moviments polítics de base, però també considero que, sempre que es pugui, bastir complicitats amb els partits que poden traslladar les inquietuds del carrer a les institucions -que al capdavall són qui elabora les lleis i decideix per tots i totes- és una eina útil, sempre que reverteixi positivament en l'activitat popular"

Perdona que rigui....juas, aquí quedes retratat, inquietuts del carrer a les institucions?? estàs parlant seriosament?? us penseu que som imbècils?? que no hem vist durant anys com són tractades aquestes inquietuts, ja sabem a qui beneficien les vostres lleis i contra qui van, ja sabem el que decidiu els que com molt bé dius decidiu per tots. I això de revertir en l'activitat popular deu voler dir els desallotjaments, càrregues policials, detencions, multes, criminalització, menyspreu i tants i tants revertiments en forma de mossos que mira tu per on són comandats pels vostres, o tota la situació de precarietat laboral i avaricia especulativa generalitzada a la que li poseu la catifa vermella i ampareu amb cada llei que feu, no hi ha un cas d'incoherència, són ja centenars de casos que hem patit de la vostra boqueta inclosa, i mira per on vosaltres esteu assegudets al poder, si, home, o aquell que es diu Miralles és un holograma?

El que no podeu pretendre és estar asseguts comodament al poder de les institucions i a la vegada fer servir els mitjans que tenim els moviments socials i el contrapoder. Heu trencat tots els ponts amb els moviments socials per la vostra actuació durant tots aquests anys i ara que voleu?? Una espelma a deu i una al diable, no senyors, no. Bon vent i barca nova. Ben fet per indymedia. Amb coherència.
Re: Breus reflexions sobre els partits polítics, les lluites socials i Indymedia
19 gen 2008
Para empezar, este artículo es uno de los comentarios de la noticia que, a mi parecer, está bien donde está, y creo que Gamsci tiene interés en que se vuelva a ver por motivos que desconocemos.

Luego, ¿han hecho algo REALMENTE estos fariseos? Ya llevan un tiempo en el poder y no se les ha visto mover un dedo en esa dirección, sino más bien, como apunta "un", en la opuesta. ¿Por qué no comenzaron esto al aterrizar en el excesivamente cómodo sillón del poder?

Lo único que comparto es la excesiva permisividad de Indymedia con otras formaciones políticas (aspirantes al parlamento y, por tanto, burguesas aunque se denominen distinto), del color teórico que sea. Como medio indepediente alternativo de información y difusión, no deberían caber aquí los grupos integrados en lo que estamos precisamente combatiendo, ¿no?

A mamarla
Re: Breus reflexions sobre els partits polítics, les lluites socials i Indymedia
19 gen 2008
a www.kaosenlared.net tampoc els hi publiquen res !!
Re: Breus reflexions sobre els partits polítics, les lluites socials i Indymedia
19 gen 2008
De Iniciativa és Eugeni Forradellas, ex-director del Patronat Municipal d'Habitatge, que ha decretat la mort del barri de Bon Pastor. Entre els afectats i opositors hi ha fins i tot membres del seu propi partit, que es consideren traïcionats i venuts als interessos del capital i als ordres del PSC.
Re: Breus reflexions sobre els partits polítics, les lluites socials i Indymedia
19 gen 2008
a/ Qui ha parlat aquí de ICV? Teniu obsesions.
b/ "j", no t'inventis coses
Re: Breus reflexions sobre els partits polítics, les lluites socials i Indymedia
19 gen 2008
Aquests són els contrarguments que teniu per contestar aquesta entrada?

No m'estranya que els polítics facin amb nosaltres el que volen, primer de tot llegiu la entrada, i després, la comenteu, sinó el problema és que us quedeu amb una informació errònia i el cercle viciós no fa més que créixer.

aquesta entrada únicament denuncia la ocultació d'un article d'un diari. No es tractava pas del programa electoral d'IU.
Considero que si indymedia disposa de comentaris és precisament per a que entre tots i sempre argumentant ens puguem informar i contrainformar. Quin és el problema?
Doncs que Indymedia cada cop més està plagat de personatges que únicament van a destruir allò que els interessa.

Em sembla absolutament lamentable que una notícia com és la de "Cada diputat rebrà 8.700 euros per la dissolució del Parlament"
(http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/331064/index.php)
no tingui cap comentari dels mateixos que es queixen aquí sobre que fan i que deixen de fer ICV (que no te res a veure amb la notícia de "Público" del post original).

Siusplau, deixeu de ser tant àcrates, crec que faríem més difonent i parlant sobre el sou dels diputats que sobre qui és més o menys revolucionari, que equival a competir per qui la té més llarga.
Re: Breus reflexions sobre els partits polítics, les lluites socials i Indymedia
19 gen 2008
No estic parlant de qui és més o menys revolucionari, ...estic dient que no suporto ICV/EUiA. I que em sembla perfecte que no tinguin veu a un projecte com Indymedia. Perquè per culpa seva, i de la resta de partits de govern, jerarquitzats i capitalistes, ..estic putejat a la feina, no tinc la possibilitat de tenir una casa sense desgraciar la meva vida amb hipoteques o lloguers indignes. Per culpa seva aquest planeta se'n va a la merda en quatre dies per la penosa obsessió d'acumular riquesa d'alguns.

Una de les coses que fan i deixen de fer també els d'ICV és precisament robar aquests 8700 euros al poble, i potser en aquell post no s'ha comentat però ho comentem aquí en forma de tots els missatges de ràbia contra aquests hipòcrites.

Contrapoder i autorganització.
Re: Breus reflexions sobre els partits polítics, les lluites socials i Indymedia
19 gen 2008
per yuri: si que hi ha gent que contesta a la entrada a part de les tipiques critiques facils que apareixen per indymedia.

te les has llegit?

molt bé. sembla que algú ha vingut aquí a trobar un camp de probes de debat "amb els antisistema". doncs a prendre pel cul. indymedia no és aixó i els mateixos gestors d'indymedia ho han explicat prou clar.

a mi personalment m'és igual que partits politics publiquin a indymedia. fins i tot hem sembla bé que publiquin els sectors extraparlamentaristes d'EUiA com el Psuc-viu, però aixó si, qui es posi al altre costat de la Barricada que en pagui les conseqüències. és més simple del que ens voleu fer creure, és més senzill que l'espiral de raonaments que us han introduit e.ls mass media al cervell..
Re: Breus reflexions sobre els partits polítics, les lluites socials i Indymedia
20 gen 2008
Caram, ara resulta que Endavant és un partit polític...
Re: Breus reflexions sobre els partits polítics, les lluites socials i Indymedia
20 gen 2008
"x", no, Endavant és una ONG, no et fot...
Re: Breus reflexions sobre els partits polítics, les lluites socials i Indymedia
20 gen 2008
"y", no, Endavant es un Partit politic, no et fot...
Sindicato Sindicat