Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: dones
[23 Gener 19h Pça Sant Jaume]concentraciópel dret a l’avortament lliure i gratuït
18 gen 2008
23 de gener de 2008, 19h, a plaça Sant Jaume
CONCENTRACIÃPEL DRET A LâAVORTAMENT LLIURE I GRATUÃ?T
LES DONES PARIM, LES DONES DECIDIM!

NOSALTRES TAMBÃ HEM AVORTAT
iniciarem una campanya d'autoinculpacions


PROU PERSECUCIÃ CONTRA LES DONES

Després de més 30 anys dâaccions, reflexions i mobilitzacions pel Dret a lâavortament hem acabat i començat lâany a Barcelona i a Madrid amb greus atacs als drets de les dones.
Seguim essent considerades delinqüents, i algunes hem hagut de suportar com la Guàrdia Civil entra a casa nostra dient que hem avortat i hem dâanar a declarar sense respectar la nostra privacitat ni el nostre dret a decidir sobre la pròpia maternitat.
Tot això al mig dâuna campanya de la dreta i lâesglésia més reaccionària, amb intimidacions i denúncies a les clíniques acreditades per fer els avortaments, que han acabat amb detencions de professionals de les clíniques i desenes de dones anant a declarar als jutjats. Amb lâagreujant que les institucions estatals i catalanes no han fet el necessari davant la seva responsabilitat de protegir els drets de les dones.

Jo també he avortat era un dels lemes escollits per solidaritzar-nos amb les dones que ho havíem fet i demostrar tot el nostre suport per canviar aquesta legislació i perquè la societat ens reconegui com a subjectes de dret en relació a les decisions que prenem sobre el nostre cos i sobre la nostra vida.
Jo també he avortat és un lema per fer justícia.

Anticonceptius per a no avortar i dret a lâavortament per a no morir.

Per això continuem exigint

Que lâavortament surti immediatament del Codi Penal
Que es canviï la Llei per una que reconegui el dret de les dones a decidir sobre el propi cos i la pròpia vida.
Que lâavortament sigui una prestació sanitària normalitzada dins la sanitat pública, garantint que es pugui practicar i regulant lâobjecció de consciència a cada centre públic. Recordem que a Catalunya, a diferència dâaltres comunitats autònomes, només es financien (i parcialment) un 20% dels avortaments amb diner públic, a banda del 3% que es fan directament a la pública.
Com a acció pal·liativa, demanem que els governs estatal i català, mentre no es canviï la Llei, garanteixin el dret de les dones a exercir els seus drets i els drets de les professionals a poder exercir la seva professió, sense intimidacions ni difamacions que obstaculitzen i criminalitzen la lliure pràctica dâaquest dret
Que es garanteixin els Drets Sexual i Reproductius de les dones, entre els que trobem:
Que hi hagi informació sexual i afectiva a tots els nivells dâensenyament per a noies i nois
Que diferents mètodes anticonceptius siguin gratuïts i de fàcil accés
Recordem que el dret a decidir i a la salut sexual i reproductiva està reconegut i ratificat per l'Estat Espanyol des de la Conferència Internacional de Població i Desenvolupament de les Nacions Unides del Caire (1994) i de la IV Conferència Mundial de la Dona de Beijing (1995).

Totes a la Plaça sant Jaume
dimecres dia 23 de gener de 2008 a les 7 de la tarda
TOTES HEM AVORTAT
AVORTAMENT LLIURE I GRATUIT


Adhesions recollides fins ara:

CAMPANYA PEL DRET A LâAVORTAMENT: Ca la dona, Marxa Mundial de Dones, Dones dâEnllaç, Associació per la Igualtat Dones.com de Barberà, Grup de Dones Ãvul de Rubí, Dones en Xarxa.cat, Ruta pacifica de Mujeres de Colombia, Xarxa feminista, Xarxa de Dones per la salut, Grup Ã?gata, Tamaia, Dones de Badalona, Dones x Dones, Associació de Dones Immigrades YEMANJà (membre de la Xarxa de les Dones Immigrades a Catalunya), Dona salut i Qualitat de Vida del CAPs, Genera, Les Webis, Associació dones per les noves tecnologies, Secretaria de la Dona de CCOO, Ãrea de la Dona d'Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), Dones amb Iniciativa, Comissió de la Dona Lina Odena del PCC.

DONEN SUPORT: Creación Positiva, Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears (APFCiB), ACAI, Intersindical Alternativa de Catalunya (CATAC, USTEC-STEs, FTC,.....), Revolta Global; Assemblea d'Esquerra Unida i Alternativa de Sants-Montjuïc, Candidatura d'Unitat Popular de Sallent, Joves d'Esquerra Verda, Col·lectiu de lluita de gènere "Margarida Abril" de la Joventut Comunista â CJC

Per a informació i adhesions:
dretalpropicos ARROBA gmail.com,
934127161, Casp 38 pral. 08010 Barcelona

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [23 Gener 19h Pça Sant Jaume]concentraciópel dret a l’avortament lliure i gratuït
23 gen 2008
Mira també: mambo.pimienta.org
jo també he avortat: autoinculpacions
24 gen 2008

--> Signatura d'autoinculpacions. PER A AUTOINCULPAR-SE:
Hi ha persones i grups interessats en implicar-se a la campanya, de diferents llocs de Catalunya.
La proposta seria coordinar que el lliurament sigui col·lectiu, com a acte polític i simbòlic. Fixar data i lliurar-les al jutjat, de forma col·lectiva, de cada població o comarca.
I es pot informar a dretalpropicos@gmail.com del lloc, data, hora del lliurament, i el nombre d'autoinculpacions, per a poder comptabilitzar-les a nivell catalunya.

AUTOINCULPACIONS: IMPLICACIONS PENALS?
Full autoinculpacions per a dones - Full autoinculpacions per a homes

Mira també:
http://www.caladona.org/avortamentlliureigratuit.html
Sindicato Sindicat