Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
En defensa de l'ensenyament públic, per condicions de treball dignes: tots i totes a la vaga el 14 de febrer!
17 gen 2008
L’ensenyament públic a Catalunya està en perill. Ja fa anys que les polítiques neoliberals dels diferents governs centrals i autonòmics tendeixen a convertir la xarxa pública en subsidiària de la privada.
cobas-anagrama.jpg
ensenyamentescolapublicalaica.jpg
Diguem no a la Llei d’Educació de Catalunya que prepara el Tripartit

EN DEFENSA DE L’ENSENYAMENT PÚBLIC I DE QUALITAT

PER CONDICIONS DE TREBALL DIGNES

TOTS I TOTES AL A VAGA EL 14 DE FEBRER!

L’ensenyament públic a Catalunya està en perill. Ja fa anys que les polítiques neoliberals dels diferents governs centrals i autonòmics tendeixen a convertir la xarxa pública en subsidiària de la privada. El Pacte Nacional per l’Educació va estar el penúltim pas a casa nostra. Ara el Tripartit pretén donar-hi el cop de gràcia amb una futura Llei d’Educació Catalana que pretén reforçar i ampliar el finançament a l’ensenyament privat, consolidant definitivament el caràcter assistencial i subsidiari de la xarxa pública.

Les propostes del Tripartit suposaran:

implantar la gestió autoritària dels centres públics i obrir la via a la seva gestió per entitats privades amb criteris empresarials.

Flexibilitzar i desregular les condicions de treball, facultant les direccions per a seleccionar el personal i establint condicions de treball diferents per a la mateixa tasca.

Estratificar i segmentar els centres públics mitjançant la dotació de recursos vinculada a l’avaluació externa dels resultats.
El que necessita l’ensenyament públic en canvi és:

Potenciar la xarxa pública, l’única que pot garantir la igualtat d’oportunitats, suprimint les subvencions a l’ensenyament privat.

Augmentar substanciament la inversió, que s’hauria de duplicar per assolir el 6% del PIB. Això permetria reduir les ràtios per aula i augmentar les plantilles, reduir l’horari lectiu del professorat especialment a primària, incrementar els recursos per atendre la diversitat i millorar substancialment els recursos i equipaments dels centres.
Cal parar-los els peus. El 14 de febrer tots i totes tenim prou raons per a sortir al carrer. Estan en joc l’ensenyament públic de qualitat i les nostres condicions de treball. Fem-ho extensiu als col·lectius de pares i mares, als estudiants...

Cal, a més, assegurar la continuïtat de la mobilització si el Tripartit no rectifica. Hem de discutir un pla de lluita fins assolir l’objectiu. Cal que siguin assemblees –de centre, de zona, intercomarcals...- les que discuteixin i prenguin decisions, assegurant així la màxima unitat.

Defensem l’ensenyament públic: no a la Llei d’Educació Catalana que prepara el Tripartit!

TOTS I TOTES A LA VAGA EL 14 DE FEBRER!

MANIFESTACIÓ A LES 12 HORES A LA PLAÇA UNIVERSITAT!

Sindicat de Comissions de base

cobas-ensenyament ARROBA telefonica.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: En defensa de l'ensenyament públic, per condicions de treball dignes: tots i totes a la vaga el 14 de febrer!
18 gen 2008
Algú pot explicar amb fets mes concrets que suposaria aquesta nova llei per als mestres?

Després es queixaran que hi ha manca de mestres.
Re: En defensa de l'ensenyament públic, per condicions de treball dignes: tots i totes a la vaga el 14 de febrer!
18 gen 2008
Mira't el power point
http://www.cgtcatalunya.com/cgtense/spip.php?rubrique58
Sindicato Sindicat