Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Jornadas sobre Prevención de la Tortura
17 gen 2008
Barcelona, 4, 5 y 6 de febrero de 2008

BALANCE Y PERSPECTIVAS DOS AÑOS DESPUÉS DE LAS RECOMENDACIONES DE BARCELONA.
Dos años después de las Jornadas para la Prevención de la Tortura celebradas en Barcelona, en febrero de 2006, las organizaciones que integran la CPT creemos que es el momento de analizar que medidas o actuaciones se han puesto en marcha por parte del Gobierno y, en particular, cual es el grado de cumplimiento de las recomendaciones surgidas de los debates realizados en las Jornadas, los apuntados por el Relator Especial para la Cuestión de la Tortura y las del Comité para la Prevención de la Tortura del Consejo de Europa. Hay que tener presente que, según los compromisos adquiridos por el gobierno del Estado español al ratificar el Protocolo Facultativo a la Convención de la Tortura, de la ONU, el día 22 de junio de 2007 debería haberse implementado el Mecanismo de Prevención previsto en el Protocolo.


Lunes, 4 de febrero    
Mesa redonda con:

THEO VAN BOVEN (Ex Relator de la ONU para la cuestión de la Tortura)
MAURO PALMA (Presidente del Comité para la Prevención de la Tortura del Consejo de Europa)
ESTEBAN BELTRÃ?N (Presidente de Amnistía Internacional â Sección Española)
LLUISA DOMINGO (Comissió de Defensa del Col·legi d´Advocats de Barcelona)

Lugar: Colegio de Abogados de Barcelona, c/ Mallorca 283, Barcelona
Hora: 19.00
-------------- -------------- ---------
   
Martes, 5 de febrero    
Presentación de la investigación âPrivación de Libertad y Derechos Humanos. La tortura y otras formas de violencia institucional en el Estado españolâ?, con la participación de:

LUIGI FERRAJOLI (Profesos de Derecho de la Universidad Roma III)
MAURO PALMA (Presidente del Comité para la Prevención de la Tortura del Consejo de Europa)
EMILIO GINÃS (Representante del Estado español en el Comité para la Prevención de la Tortura del Consejo de Europa)
JORGE DEL CURA (Coordinadora Estatal para la Prevención de la Tortura)
ROBERTO BERGALI (Presidente del Comité Científico Internacional del OSPDH)
IÃAKI RIVERA (Director del OSPDH â Coordinador del informe âPrivación de Libertad y Derechos Humanosâ?)

Lugar: Auditorio del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, c/ Montealegre, 5, Barcelona
Hora: 19,30
-------------- -------------- ---------
   
Miércoles, 6 de febrero    
Mesa redonda con representantes de los partidos políticos con representación en el Parlamento español

Representante del PARTIT DELS SOCIALISTES DE CATALUNYA
Representante de ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA
Representante de CONVERGÃNCIA I UNIÃ
Representante de INICIATIVA PER CATALIUNYA
Representante del PARTIT POPULAR

Lugar: Centre Cívic Pati Limona. c/ Regomir, 3, Barcelona
Hora: 19
Mira també:
http://www.prevenciontortura.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Jornadas sobre Prevención de la Tortura
17 gen 2008
interesante, sin ridiculizar ninguna iniciativa, a que viene lo del miercoles 6 ?

hablar de tortura con representante de partdidos que defienden y practican la tortura?
Re: Jornadas sobre Prevención de la Tortura
18 gen 2008
Realment, el dia 6 sobra, canten com una paparra, serà insultant veure com ho neguen publicament, aquí no es tortura diran tots a l'unison, de tota forma els dos dies anteriors són un luxe i són d'agrair moltíssim. felicitats
Re: Jornadas sobre Prevención de la Tortura
18 gen 2008
El tercer día no lo veo fuera de lugar si entendemos que se va a hacer un balance de las recomendaciones que se le hicieron al gobierno y que este decidió asumir..., pero que no ha cumplido. Y a quién mejor que a los políticos para enumerárselas y dejarles caer la evidencia de sus mentiras. Podemos suponer que intentarán negar o quitar trascendencia al asunto con los hechos puntuales o cualquier otra excusa e incluso seguro que vuelven a comprometerse a seguir las recomendaciones, pero también se les puede replicar que no creemos en sus promesas a parte de hacerles llegar lo que se nos ocurra, tal y como explicaba en esta misma página una persona, que replicó al alcalde con el conflicto de la empresa de autobuses y sus conductores. Que sepan también que no estamos de su parte, que pese a que intentan hacernos partícipes de su nefasta gestión, no queremos que nos utilicen en sus conflictos con colectivos de trabajadores y tranajadoras. Somos los principales afectados de su mala gestión y no de las huelgas que reclaman reivindicaciones de trabajadores y trabajadoras. En todo caso, a esas huelgas las apoyamos.
Re: Jornadas sobre Prevención de la Tortura
31 gen 2008
doncs que voleu que us digui, jo niré el dimecres, i si hi ha torn obert de paraules es tragaran un llistat del que han fer tots els partits amb el tema... poder tenir els responsables de la tortura davant no està mai de més
Re: Jornadas sobre Prevención de la Tortura
03 feb 2008
resulta que van los mismos partidos que asistieron a la condecoración de Manuel Allué Pastor, el funcionario de prisiones más humanitario de la historia de Cataluña

¿es que los organizadores se han olvidado de lo que dijeron de Allúe y del apoyo que este individuo ha recibido de TODOS LOS PARTIDOS PARLAMENTARIOS?
Re: Jornadas sobre Prevención de la Tortura
03 feb 2008
Barcelona, 28 de setembre de 2006

Comunicat

Coodinadora Catalana per la Prevenció de la Tortura

Els propers dies 3, 4 i 5 dâoctubre de 2006, es celebraran les I Jornades Penitenciàries del Sindicat de Presons de la FSP-UGT de Catalunya. En el marc dâaquestes Jornades, es lliurarà una distinció al funcionari de presons, Sr. Manuel Allué Pastor âen reconeixement de la seva trajectòriaâ?. Davant dâaquest fet, les entitats que integrem la Coordinadora Catalana per a la Prevenció de la Tortura, volem manifestar el següent:

Considerem que la trajectòria del Sr. Allué que ara es guardona no destaca precisament pel respecte dels drets humans. El Sr. Allué ha estat objecte, al llarg de la seva carrera com a funcionari de presons, de diverses denúncies per maltractaments a reclusos i de lâobertura conseqüent dâexpedients disciplinaris. També ha estat sancionat administrativa i judicialment per us desproporcionat de mitjans coercitius. Per altre banda, el Sr. Allué ha protagonitzat episodis i publicat articles que denoten menyspreu per la dignitat de les persones preses.

Considerem que la decisió dâun sindicat democràtic com la FSP-UGT de Catalunya de donar suport i condecorar una persona que ha estat acusada i sancionada per maltractaments és absolutament injustificable i vergonyosa.

Aquest tipus de reconeixement públic obre perillosament la porta de la impunitat i és una ofensa per a aquelles persones que han estat víctimes de mals tractes a les presons.

Lamentem que les esmentades Jornades comptin amb la participació i col·laboració de la Secretaria de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya. Aquest suport institucional a unes jornades que clouran amb el lliurament dâuna condecoració al Sr. Allué no és coherent amb lâaposta del Departament de Justícia per una política penitenciaria en la que prevalguin els drets de les persones privades de llibertat.

Per aquests motius, les entitats que encapçalem aquest comunicat (dedicades a la defensa dels drets humans en el nostre treball diari) DEMANEM:

Que el Sindicat de Presons de la FSP-UGT de Catalunya retiri del programa dâaquestes Jornades el lliurament de distincions a una persona amb la trajectòria del Sr. Allué.

Que el Departament de Justícia es desmarqui explícitament dâaquest reconeixement públic a un funcionari de presons que ha sigut sancionat per maltractaments.

Signat

Coordinadora catalana per a la prevenció de la tortura, integrada per les entitats següents:

Acció dels Cristians per lâAbolició de la Tortura (ACAT)
Alerta Solidària
Associació EXIL
Associació Catalana per la Defensa dels Drets Humans
Associació Memòria Contra la Tortura
Comissió de Defensa de lâIl·lustre Col·legi dâAdvocats de Barcelona
Coordinadora Antirepressiva de Gràcia
Coordinadora Contra la Marginació de Cornellà
Institut de Drets Humans de Catalunya
Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans de la Universitat de Barcelona
Justícia i Pau i
Rescat

A més a més, sâhan adherit al present Comunicat, les Associacions següents:

Sos Racisme de Catalunya Associació Catalana de Juristes Demòcrates Federació dâAssociacions de Vens de Barcelona
Re: Jornadas sobre Prevención de la Tortura
04 feb 2008
Evidentment si es tracta de demanar comtes a tots aquest polítics, quina millor oportunitat que tenir-los a tots juntets, asseguts a la mateixa taula, i amb la obligatorietat de respondre a qualsevol de les preguntes o retrets que se'ls hi vulgui formular.
Més que pensar que el que li ofereix la Coordinadora per la Prevenció de la Tortura a aquest polítics és un espai per fer campanya electoral, penso que la pretensió de la coordinadora és tenir un espai en el que poder exigir compromisos reals i responsabilitats per la manca de voluntat política a fer front de forma efectiva a la tortura i altres formes de tractes degradants
Sindicato Sindicat