Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: ecologia
El feixisme alimentari derrotat a França!
16 gen 2008
El feixisme alimentari derrotat a França!
José Bové atura la vaga de fam després que el govern francés hagi anunciat que s’acull a la clàusula de salvaguarda prevista per la UE i suspen la producció de blat de moro transgènic Monsanto 810.

Bové que havia iniciat una vaga de fam el passat 3 de gener, juntament amb altres militants ecologistes anti-OGM a 29 ciutats franceses, per protestar contra un projecte de llei del govern francès. En posar-se en vaga de fam havia dit a la premsa: “és un projecte de llei que no ens satisfà, doncs és molt limitat i organitza, de fet, la coexistència entre els organismes genèticament modificats i altres formes de conreu�.

L’Estat espanyol és el país de la UE que més hectàrees va sembrar l’any 2007 amb blat de moro tansgènic (53.667 ha., un 20% del total sembrat). L’Estat francès, segon productor europeu, només en va plantar 5.000 ha. l’any passat, que representen un 1% de tot el blat de moro sembrat.

Catalunya supera l’Estat espanyol en ha. sembrades de moresc transgènic, doncs l’any 2007 representava un 50% de la superficie sembrada. Una vegada més, Catalunya a la qua dels països preocupats ecològicament i al capdavant a l’hora de tolerar el feixisme alimentari que representen els OGM.

Per veure un video on José Bové explica les raons de la seva vaga de fam, aneu a:
http://www.dailymotion.com/video/x3yjcu_jose-bove-en-greve-de-la-faim_ne

Per més info sobre els OGM:
http://www.greenpeace.org/mexico/campaigns/consumidores/todo-lo-que-uste

PER UNA CATALUNYA LLIURE DE TRANSGÈNICS!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El feixisme alimentari derrotat a França!
16 gen 2008
feixime, feixisme, feixistes, TOT ES FEIXISME, TOS SON FEIXISTES, TOTES LES PARAULES DERIVEN EN FEIXISME. FINS I TOT EL QUE ESCRIU AIXO ES FEIXISTA, EL FEIXISME ES LA RAÓ DE SER DELS ANTIFEIXISTES, QUE VEUEN FEIXISME A TOT ARREU. ANEU AL PSIQUIATRA.
Re: El feixisme alimentari derrotat a França!
16 gen 2008
Per al "feixista" o pro-transgenics; o no t'enteres... o ets un babau...
Tendim a opinar sense informar-nos dels temes...
Hi ha molts elements feixistes per poguer afirmar-ho; l'imposiciò dels transgenics, la no informació, el persecument a activistes, el monopoli de les llavors etc etc.
Re: El feixisme alimentari derrotat a França!
16 gen 2008
I això que collons te que veure amb el feixisme? Quan precissament el feixisme sempre ha estat en contra dels transgenics, de la vivisecció i a favor del retorn de la vida natural. O no teniu ni puta idea del que defensa o el feixisme o sou tant estupids que com que no teniu mes vocabulari poseu la etiqueta " feixista" a tot, sigui el que sigui. Esteu demostrant un grau de tarats mentals tant gros que jo em preocuparia, en serio, visiteu l´especialista.
Re: El feixisme alimentari derrotat a França!
17 gen 2008
Si la verda que el rollito de fascista esto, fascista lo otro da mala gana...

Pero en cierto modo empresas como Monsanto son grandes promotores mundiales del fascismo. Entendiendo el fascismo como aquel sistema economico-politico, de contexto capitalista, en el que las grandes empresas se apropian de la iniciativa legislativa y controlan la politica de los gobiernos en contra de los intereses de la mayoría de la población.

Eso, el corporativismo, el "concubinato" de la corporación económica, o gran empresa, y el poder politico si es fascismo... Y no andamos muy lejos de ello.

Pero un poco de rigor terminológico, que al final no nos enteraremos de nada.
Re: El feixisme alimentari derrotat a França!
17 gen 2008
Coñe ,que el feixisme no nomes es aixecar el bras,portar creu gamada,ser torturador a comisaria o segurata hostiador al metro.Tambe es pot utilitcar de moltes maneres com el cas de Monsanto,que es podria dir feixisme economic perfectament igual que diem terrorisme de estat,que tambe existeix.Salut
Re: El feixisme alimentari derrotat a França!
18 gen 2008
en el cas des transgenics crec que sí es pot parlar tranquilament de feixisme alimentari. Senzillament es preten crear la "raça perfecta" per a productes alimentaris, utilitzant mètodes científics eticament dubtosos (recordeu mengele), per acabar amb la enorme diversitat de vegetals que han acompanyat la nostra espècie al'hort i a la cuina des de fa mil·lenis...potser també hi ha entre aquests "científics" qui pensi que la humanitat haurà arribat a un estat superior quan tota l'especie ingereixi el mateix, o molt poques varietats d'uns productes patentats....

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more