Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Nova okupació a València
15 gen 2008
Cart bo petit 3.jpg
Comunicat de presentació del Kasal Popular Al-Jaleo

El passat 19 de desembre un grup de joves del districte d'Algirós vam obrir una planta baixa abandonada al carrer Actor Llorens numero 45 que serà el nou Kasal Popular Al-Jaleo. Durant les següents setmanes vam estar netejant i habilitant aquest nou espai que es fica al servei del veïnat. Volem manifestar que aquesta okupació no respon a un desig immediat d'un grup de persones, si no més aviat a una profunda reflexió que es va realitzar durant més d'un any en múltiples reunions a la plaça del Cedro.

Igualment trobem necessari aclarir que l'objectiu d'aquesta okupació no es crear un nou espai de farra, si no una alternativa a l'actual model de relacions socials en els que el consumisme fa de pedra central. Creiem imprescindible l'obertura d'aquest nou espai on poder realitzar tot un seguit d'activitats que facen de contrapés d'aquesta cultura del consumisme que degrada els sers humans a simples clients. Es per això que apostem per la creació de tot un seguit de tallers, xerrades, jornades i altres esdeveniments als que poder accedir de forma gratuïta, lluitant al mateix temps contra la incomunicació que molts cops es dona entre la gent que visquem en un mateix barri i que compartim problemes als que tan sols junts podrem donar una solució.

No deixarem passar l'oportunitat de denunciar l'actual model d'especulació urbanística que es produeix al nostre barri, que tan sols suposa l'encariment tant del lloguer com de la compra d'immobles, impedint l'emancipació als joves... i no tan joves. Tot i ser conscients que l'okupació d'aquest nou Kasal, que funcionara exclusivament com un Centre Social i no com un habitatge, no arregla aquesta situació, és el nostre propòsit plantar cara a les institucions que han abandonat la classe treballadora i sols es preocupen pel benefici de les gran empreses. Es per això que ja advertim, que davant un possible desallotjament, la nostra resposta serà altra okupació, hem pres un compromís amb aquest barri que no pensem abandonar.
Finalment volem agrair a tots els veïns i veïnes que durant aquestos dies s'han passat a donar-nos ànims, les vostres paraules son la millor recompensa a la que podíem aspirar.

Algirós
14 de gener de 2008


Comunicado de presentación del Kasal Popular Al-Jaleo

El pasado 19 de diciembre un grupo de jóvenes del distrito de Algirós abrimos una planta baja abandonada en la calle Actor Llorens, 45 que será el nuevo Kasal Popular Al-Jaleo. Durante las siguientes semanas estuvimos limpiando y habilitando este nuevo espacio que se pone al servicio del vecindario. Queremos manifestar que esta okupación no responde a un deseo inmediato de un grupo de personas sino más bien a una profunda reflexión que se realizó durante más de un año en múltiples reuniones celebradas en la plaza del Cedro.

Igualmente creemos que es necesario resaltar que el objetivo de esta okupación no es crear un nuevo espacio de farra sino una alternativa al actual modelo de relaciones sociales en el que el consumismo hace de piedra central. Creemos imprescindible la apertura de este nuevo espacio donde poder realizar todo un conjunto de actividades que equilibren esta cultura del consumismo que degrada a los seres humanos a simples clientes. Es por esto que apostamos por la creación de charlas, talleres, jornadas y otros eventos a los que poder acceder de forma gratuita, luchando al mismo tiempo contra la incomunicación que muchas veces sufrimos los que vivimos en un mismo barrio y compartimos problemas que sólo juntos podremos solucionar.

No dejaremos pasar la oportunidad de denunciar el modelo actual de especulación urbanística que se produce en nuestro barrio que tan sólo supone el encarecimiento de alquiler como la compra de inmueble, impidiendo la emancipación a los jóvenes... y no tan jóvenes. Pese a ser conscientes que la okupación de este nuevo Kasal, que funcionara exclusivamente como un Centro Social y no como vivienda, no arregla esta situación es nuestro propósito plantar cara a las instituciones que han abandonado a la clase trabajadora y sólo se preocupan del beneficio de las grandes empresas. Es por eso que ya advertimos que, ante un posible desalojo, nuestra respuesta será otra okupación. Tenemos un compromiso con este barrio que no pensamos abandonar.

Finalmente queremos agradecer a todos los vecinos y vecinas que durante estos días han pasado a darnos ánimos. Vuestras palabras son la mejor recompensa a la que podíamos aspirar.

Algirós
14 de enero de 2008
mapeta.JPG

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Nova okupació a València
15 gen 2008
felicitats al joves d'algirós, però tan malament està el país valencià que calia traduir el text al castellà?
Re: Nova okupació a València
15 gen 2008
Tampoco estaría mal traducirlo al inglés, francés e italiano, para que fuera una información accesible al máximo número de gente posible. ¿Te parecería mal también, felicitats?

Mucho ánimo a esa gente, y muy buena la puntualización del tema de las farras para evitar malos entendidos con cierta gente incoherente y confundida. Haremos la máxima difusión para obtener más apoyos.

Salud y lucha.
Re: Nova okupació a València
15 gen 2008
sinceramente, prefiero leer en castellano y soy catalán. es algo tan terrible tener como lengua materna el castellano ? Ya lo pusieron en valencià, qué más tenían que haber hecho para que la noticia sea políticamente correcta?
Re: Nova okupació a València
15 gen 2008
Bé, el més important és que hi ha una nova okupació a València.

Molts ànims i enhorabona per haver tingut l'empenta necessària.

Felicitats!

Ps: I deixem-nos de polèmiques esterils, si us plau, please, por favor, si vous plâit... que canseu.
Re: Nova okupació a València
15 gen 2008
ole con ole un kasal en el barrio ke caña como mola la peña de valencia. con las ostias ke han dao y la gente ke aun tira palante.desde barna toda la suerte!!
Re: Nova okupació a València
15 gen 2008
i tant que sí! endavant amb sa lluita!
Re: Nova okupació a València
15 gen 2008
Crec que, donada la situació que hi ha a la ciutat de Valencia (i voltants), la crítica del castellà sobra. Ara la contracrítica: hi ha molta penya per Barna (i voltants), alguna d'ella amb el terme països catalans sempre a la boca, que desconeixen i mostren prou desinterès per la realitat social i política a d'altres indrets d'aqueixos països catalans.
Desgraciadament a Valencia la cosa està algo fotuda. Okupar no es tan "güai" com a altres llocs. Hi ha camí per fer.
Amunt la penya okupa de València! Sempre pacavant!
Ah, i a vore si es cert lo de la farra. Que si algo sobra en Vlnc, a banda de feixistes, nazis i blavers, es la farra. I falta prou política i treball social.
Sindicat Terrassa