Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
[CNT-Barcelona] Solidaritat amb els autobusos de TMB
15 gen 2008

Des de CNT-AIT Barcelona volem mostrar el nostre suport als treballadors dels Autobusos de TMB, que porten lluitant per una millora en les seves condicions laborals, en concret: assolir 2 dies de descans setmanal.

Una reivindicació tan senzilla, tan justa, i tan criminalitzada. El transport públic interurbà de Barcelona, en particular els Autobusos de TMB, és un servei per a la classe treballadora barcelonina. "Un servei per al públic però sense el públic", podriem dir. La reivindicació dels "autobuseros" de TMB no només és digna i justa, és necessària per al conjunt dels treballadors de Barcelona i la seva perifèria: volem un servei de qualitat i just.

No pot ser que a Barcelona tinguem el servei públic d'autobusos més car de tot l'Estat Espanyol i que, per si fos poc, una reivindicació que només pretén assolir dos dies de descans setmanal per a cada conductor, i que per tant és també la nostra reivindicació ja que ha de garantir la nostra seguretat al vehicle, està essent el punt de llança dels poderosos a Barcelona per anar en contra de tota la classe treballadora.

Els mitjans de comunicació burgesos s'han encarregat bé de treure a la llum que hi ha persones sense dos dits de front q no donen suport a aquesta digna lluita. Nosaltres, treballadors conscients, sí que tenim ben clar que no podem donar l'esquena a les seves demandes i les assumim com a pròpies.
¿On van a parar tots els ingressos d'aquest servei tan car? ¿En més plantilla? És evident que no, si no a fer créixer la panxa de quatre que tenen el cul gros i la papada ben llarga.

Per si fos poc, la exemplar unitat de lluita que estan tinguen els treballadors de TMB alhora de reivindicar les seves demandes ha estat resposta amb l'assetjament, i la repressió dels cossos repressors de l'Estat. Hi ha coses que mai no canviaran, i està clar que la lluita de classes seguirà viva mentre hi hagi Capital i qui ens governi.

Des de l'Assemblea del Sindicat d'Oficis Varis de Barcelona de CNT-AIT ens solidaritzem amb la vostra lluita, companys, i donem el nostre suport incondicional als sindicalistes criminalitzats de CGT i ACTUB durant les vagues d'aquestes darreres festes.

Aquells que surten per la televisió atacants als treballadors des d'un càrrec de l'Ajuntament de Barcelona, els que volen tancar Frape Behr, o els que ens exploten i reprimeixen dia a dia, ni són treballadors ni agafen el transport públic interurbà de Barcelona. Ells no són ningú per a parlar dels nostres problemes, són part d'aquests.

Unió, Acció, Autogestió!
Contra el Terrorisme Patronal, Solidaritat Obrera!

Confederació Nacional del Treball, CNT-AIT
Federació Local de Sinidcats de Barcelona
Sindicat d'Oficis Varis

Mira també:
http://barcelona.cnt.es

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: [CNT-Barcelona] Solidaritat amb els autobusos de TMB
15 gen 2008
molt bé la cnt, estar per sobre de les disputes corporativistes i fer textos en català és sempre constructiu
Re: [CNT-Barcelona] Solidaritat amb els autobusos de TMB
15 gen 2008
es molt hevi això!!
Re: [CNT-Barcelona] Solidaritat amb els autobusos de TMB
15 gen 2008
Estic totalment d'acord amb l'altre jo.
ës molt gratificant veure com "enemics" històrics poden defensar-se quan és de calaix fer-ho. Jo penso, igual que la CNT, que els sindicats han estat immersos dins la voràgine del sistema capitalista, essent una part institucionalitzada i corporativa que ja no defensa els treballadors, sinó que defensa que defensen interessos propis com a part del joc de disputes econòmiques i de poder que implica el liberalisme. Tot i això, estar molt bé que ens organitzem amb aquells idealistes que queden dins aquestes organitzacions tant importants històricament.
Ja era hora que algun grup de sindicalistes es mobilitzés sense complexos per a defensar postures de dignitat obrera i no el seu lloc de treball quan no tenen cap més possibilitat perquè els foten fora (no dic que no els haguem d'ajudar, però no és una lluita revolucionària en benefici d'altres, sinó una lluita interessada que s'acaba amb la indemnització pertinent o la recol·locació individual i, així, no anem enlloc)
Pel que fa a utilitzar la llengua catalana, encara estic més content, ja que sóc un dels que poso en tela de judici que els grups anarquistes, en aquest cas la CNT, no tinguin prejudicis nacionalistes en contra de la identitat catalana i alhora utilitzin i defensin com a cosa natural la cultura castellana o espanyola.
Tic molt content. Però una flor no fa estiu, o alguna per l'estil
Re: [CNT-Barcelona] Solidaritat amb els autobusos de TMB
16 gen 2008
Hi ha una qüestió que sembla que encara no heu entès: expressar-se en un idioma o altre, no és defensar aquesta cultura... La cultura és molt més que un idioma!
Tota la meva solidaritat amb la lluita dels conductors i conductores d'autobús de Barcelona
Re: [CNT-Barcelona] Solidaritat amb els autobusos de TMB
17 gen 2008
La qúestió està totalment entesa. Per mi, acabaríem ràpid el problema retornant a la idea d'idioma com a eina de comunicació i utilitzant l'esperanto o qualsevol altra eina per l'estil, com a eina vehicular de comunicació entre tots i totes. Però aquesta no és la qüestió en aquests llargs moments: les llengües, igual que les cultures i la resta de fenòmens socials, són utilitzats com a criteris simbòlics de poder i d'imposició d'uns respecte els altres.
Si ens basem en l'afirmació que una cultura és molt més que una llengua, hem d'aprofundir una mica més sobre què volem dir sobre això.
Si m'aclareixes una mica més que vols dir amb aquesta frase tant superflua, podem entrar a debatre una mica més.
Re: [CNT-Barcelona] Solidaritat amb els autobusos de TMB
17 gen 2008
la cultura está al margen del Poder, la usan los poderosos para dividir, pero es inherente a la sociedad. Yo me puedo sentir español, lo cual no quiere decir que sea un opresor, ni nada por el estilo (de hecho no me siento español por la carga derechista que le han añadido, pero no niego a quien no tenga tantos prejuicios). Franco se apropió de lo Español haciendo una guerra y repitiendo lo de España como si fuera de él. Es parecido a lo que pasa ahora con los neoliberales, se han apropiado de la palabra libertad. ¿Qué debemos hacer dejar de usarla de aquí a unos años?.
El rechazo a la lengua Castellana por parte de los nacionalista es su gran error. No se puede hacer constantemente bandera de la cultura, la lengua, etc. en base al rechazo de otras.
Lo que da a entender que para el nacionalismo la cultura es un instrumento de Poder político. Y se reduce a un rollo etnocentrista.
Todo es más complejo si cabe, pero hay grandes contradicciones en los que continuamente parece que no les preocupa otra cuestión que el nacionalimos linguistico o del que sea.
Sindicat Terrassa