Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
primer taller al cso la colomera, tarragona
13 gen 2008
avui diumenge 13 de gener s'han iniciat els tallers al cso la colomera amb els malabars. ens hem aplegat una vintena de persones de diferents edats a la plaça dessota l'edifici del cso, la plaça dels sedassos. en acabar hem manducat i a la tarda s'ha projectat el documental 'veus contra la globalització'-.
1r taller la colomera 003.jpg
1r taller la colomera 016.jpg
aquest matí, i com a partir d'avui cada diumenge, de 12 a 13,30 ens hem ajuntat per ensenyar-aprendre amb força tipus de malabars. és el primer taller que engega el cso la colomera (carrer ferrers número 14) dels prous als que pretenem donar cabuda en els espais del centre: taller de ceràmica, de fusta, acrobàcies (qui estigui interessada que passi que ja han començat, per ara a valls), cuina vegana, informàtica, català, i d'altres que ja farem saber a través de publicacions setmanals. la colomerà també serà cafeta, i biblio-fanzinteca.
han estat dos mesos intensos de feines de rehabilitació i ara comença la teca. la festa d'inauguració és el dissabte 9 de febrer al migdia, amb cercavila manducada i concertets encara per concretar. benvingudes!

us convidem a participar en aquest projecte d'aprenentatge mutu que és el centre social...
No creiem en els mecanismes que el poder ofereix per a la crítica política i social, aquestes normes de participació ciutadana de la democràcia representativa estan pensades per la integració institucional de les lluites socials, per humanitzar el capitalisme salvatge i la globalització econòmica. Per això ens dotem de les nostres pròpies eines d’actuació: la solidaritat activa i conseqüent amb les persones i les lluites afines i en contraposició amb el silenci i la soledat que ens imposa el poder; la desobediència social en tant que manifestacions visibles, públiques i actives d’uns discursos i unes pràctiques que fomenten la transformació de l’actual model de relacions de dominació que desenvolupa actituds autoritàries, discriminatòries, individualistes.
El CSOA possibilita l’experimentació col·lectiva i la construcció d’una pràctica i un discurs de creació d’alternatives polítiques i de vida. La proliferació de centres socials i de les pràctiques que s’hi desenvolupen, permet l’encontre d’un gran nombre de gent que aposta per la transformació social i estén la llavor de la desobediència. Simultàniament, es va guanyant el carrer per treure-hi realitats sistemàticament silenciades per la democràcia-mercat en què vivim (exclusió social, marginació, presons, criminilització de la pobresa, repressió política, ...).
la colomera és un espai i un projecte que hauria de possibilitar la convivència de diferents inquietuds, sensibilitats, necessitats, implicacions i projectes. Per aquest motiu és obert a totes les persones i col·lectius que comparteixin aquesta idea i vulguin participar-ne (en tots els seus aspectes o, simplement, utilitzant-lo per desenvolupar activitats), sempre que respectin els acords arribats a l'assemblea del centre. Es tractaria de disposar d'un espai en què treballar per tirar endavant el projecte personal de cadascuna; intercanviar coneixements de tot tipus, pel gust de l’aprenentatge col·lectiu i l’intercanvi, sense els diners com a motor per a fer-ho (biblioteca-fanzinteca, taller d'acrobàcies, de massatges, de fusta, ceràmica, teatre, espai per assajos musicals, hort, cuina ...); donar cove a debats, projeccions, jornades de crítica... són algunes de les propostes que des de dins estem impulsant. Volem convertir aquest espai en una eina per difondre realitats silenciades mitjançant la contrainformació, les xerrades, les assemblees,...
la colomera comparteix amb altres iniciatives el fet que volem ser nosaltres mateixes qui decidim com volem viure i com volem fer les coses, com solucionar els problemes que ens afecten, com crear allò que ens manca, i ho fem de manera assambleària. No volem entregar l’autonomia i la singularitat de les nostres vides als interessos particulars de ningú; no ens creiem que aquesta democràcia sigui sinònim de viure en llibertat i no volem el que una part important d’aquesta societat no dubta a fer: dilapidar la vida per un treball, per una hipoteca, per més capacitat de consum.

les assemblees són els dimecres a les 20h.
la colomera és al carrer ferrers núm.14, casc antic de la grisa ciutat de tarragona

This work is in the public domain

Comentaris

Re: primer taller al cso la colomera, tarragona
13 gen 2008
ja era hora! feia falta alguna cosa així a tarragona...

per cert... teniu algo a veure amb l'EI?

sigui com sigui endavant!
Re: primer taller al cso la colomera, tarragona
14 gen 2008
No tenen res a veure amb l'EI. no s'han definit totalment , però tiren més cap a llibertaris.
Re: primer taller al cso la colomera, tarragona
14 gen 2008
Per conèixer la localització exacta del CSO veure:

http://www.meipi.org/meipimatic/list.php?id_meipi=xarxescollectives
Re: primer taller al cso la colomera, tarragona
14 gen 2008
sí que ens hem definit, i està explicada la nostra postura en el text d'amunt (que és un fragment del manifest).
Re: primer taller al cso la colomera, tarragona
14 gen 2008
...però no us heu definit en relació a les accions de suport als presos ¿?
Re: primer taller al cso la colomera, tarragona
14 gen 2008
Als presos? A quins presos? Als patriotes? als presos tots? Als de Tarragona? I tu que no hi poses ni el nom com t'has definit, borinot?
Re: primer taller al cso la colomera, tarragona
15 gen 2008
bona "pre"
touché
Re: primer taller al cso la colomera, tarragona
19 gen 2008
yep!!! eixos coloms/es ahi!! De muerte el primer taller, i espere passarme mes per ahi. Molts d´anims a tots los coloms, i una crida a la gent de tarragona, fa falta gedt i sobretot ganes de currar que el projecte pot i deu tirar endavant.
Adeu coloms/es, fins d´aci no res.
Re: primer taller al cso la colomera, tarragona
19 gen 2008
A Tarragona no hi ha casc antic, hi ha Part Alta ;-) i, ara, Tarragona ja no es tan grisa. Enhorabona pel taller!
Re: primer taller al cso la colomera, tarragona
19 gen 2008
oso ondo aurrera
Re: primer taller al cso la colomera, tarragona
19 gen 2008
oso ondo aurrera
Sindicato Sindicat