Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : educació i societat
Solidaritat amb els estudiants Yann i Pere, de Perpinyà
11 gen 2008
Universitat i Govern francès, temerosos de la contestació social contra la privatització de l'ensenyament, responen amb la criminalització i la repressió
Volem manifestar la nostra més enèrgica repulsa davant el procés de persecució i criminalització als dos estudiants universitaris, Yann i Pere, de Perpinyà (Catalunya Nord) que estan sent objecte d'un clar abús, control i violència policial i judicial des del passat 19 de desembre quan van ser detinguts als seus domicilis a causa de la seva participació en les protestes contra la llei d'autonomia universitària (LRU) que han sacsejat les aules universitàries franceses la passada Tardor, amb especial transcendència la vaga de novembre a la Universitat de Perpinyà amb un èxit de mobilitzacions dels estudiants.
Un important desplegament policial va presentar-se de matinada el passat 19 de desembre als domicilis de Yann i Pere per a detenir-los, registrar els seus apartaments i vehicles, malgrat no disposar d'autoritzacions legals, i confiscar-los els seus ordinadors personals. Després d'una incomunicació de més de 48 hores, a part de les 7 hores d'aïllament en les dependències al Tribunal de Montpeller, se'ls acusa de participació en les esmentades jornades de lluita,de ârobatoriâ?, âultratge en reunióâ?, âviolènciaâ? , âdesordresâ? i âamenaces de mortâ? sense presentar cap ni una de prova. La jutge d'instrucció de Montpeller, a més, els ha obert un expedient per haver-se negat a realitzar una prova d'ADN.
S'ha obert un sumari d'instrucció contra els dos joves i malgrat estar en llibertat provisional estan sent sotmesos a un brutal control judicial pel qual se'ls prohibeix expressament sortir de Catalunya Nord, prohibició d'accedir a la Universitat, entrar en contacte directe o indirecte amb el personal universitari, de veure's entre ells i amb determinat professorat que va presentar denúncies contra Pere i Yann per suposades amenaces i insults. Remarcar que cert professorat de la Universitat de Perpinyà amb el seu degà i president al capdavanmt, Jean Benkhalil, varen amenaçar públicament de dur a terme accions repressives contra les protestes, pel que és fàcil deduïr-ne una relació directa
entre aquestes declaracions amb les detencions i abusos judicials posteriors.
Socors Roig Internacional-Catalunya vol mostrar la seva solidaritat amb els dos estudiants Pere i
Yann, i vol sumar-s'hi la campanya desplegada en suport a aquests dos estudiants, i de la qual es pot fer un seguiment a través de la web:

http://www.catnord.cat/10campanya-yannpere.cfm

Creiem que està molt clar que darrere d'aquest control judicial i abús policial es troba un intent de criminalització de la contestació juvenil i universitària i una clara voluntat de retallada de drets tan elementals com el de la vaga i a manifestar-se lliurement. Que aquesta repressió està sent dirigida, a més, contra aquells sectors més conscients i actius en les lluites estudiantils, doncs a ningú se li
escapa que tant Yann com Pere són destacats membres del moviment d'estudiants a Catalunya
Nord, que han mantingut en totes les jornades de lluita un especial paper en les reivindicacions.
Per això, tal i com reclama la campanya desplegada en el seu suport, es fa necessari anul·lar, immediatament, el control dràstic judicial al que estan sotmesos Yann i Pere. Fer pública la denúncia de la seva persecució amb caràcter clarament polític i de venjança; detenir l'expedient obert contra aquests nois i mostrar la nostra solidaritat activament.
Que institucions com la Universitat, la Justícia de l'Estat i la policia uneixin els seus esforços per a criminalitzar, perseguir i liquidar drets tan bàsics com el dret a vaga i de manifestació no és gens nou. A l'Estat els interessa que en les aules no hi hagi contestació alguna i s'eduqui i formi a ciutadans dòcils i sumisos. El Govern francès amb la LRU pretèn implantar una llei excloent i classista, una política elitista que preveu la privatització del màxim d'universitats franceses, incloses els centres de la Catalunya Nord. Hem de remarcar, a més, que la resposta repressora del Govern francés amb la complicitat de la mateixa Universitat posa en seriós entredit els valors democràtics d'aquesta última institució, i corrobora, encara més, l'obsessió de l'Estat francès en la seva creixent tasca criminalitzadora, de respondre com a únic llenguatge amb la repressió i la coacció, contra tota constestació social -tant a les universitats com als barris perifèrics de les grans ciutats- de l'Estat francès, que de fa un temps cap aquí les seves institucions polítiques i judicials estan lliscant pel pendent de la feixistització.

Solidaritat Pere i Yann!
No a la privatització de la Universitat!
Prou criminalització al moviment i lluita universitària !
Ser jove no és cap delicte!
Barrem el pas a les mesures d'excepció repressores i criminalitzadores !

Per a estampar les vostres signatures en suport a Pere i Yann:
http://www.comite-justice.c.la

Comitè per un Socors Roig Internacional-Catalunya
Barcelona, gener de 2008

http://www.presos.org.es
Mira també:
http://www.catnord.cat/10campanya-yannpere.cfm

This work is in the public domain

Comentaris

llibertat estudiants nord-catalans!
11 gen 2008
fora les fronteres entre la catalunya nord i la catatalunya sud! fora les forces d´ocupació! solidaritat estudiant!
Mira també:
http://youtube.com/watch?v=LLTF3IUKW0Q&feature=related
Sindicat Terrassa