Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: dones
Concentració a Alzira: No més Violència contra les Dones
11 gen 2008
L'Associació de Juristes Dones d'Alzira, convoca divendres 11 de gener a les 20h.

Concentració silenciosa a les portes dels Jutjats d'Alzira situats a la Plaça del Sufragi.
NO MÉS VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES




No ha transcorregut la primera setmana del nou any, i ja havem de lamentar la mort d'almenys tres dones a mans de les seves parelles.

L'any 2007, es tancà amb una xifra esfereïdora de dones mortes: 71 segons les estadístiques oficials, que s'eleva fins a 95 segons les organitzacions feministes, que inclouen les morts indirectes com ho és la del veí de Benicull que troba la mort al intercedir en una agressió a una dona per part de la parella d'aquesta.

Des de l'any 2000, segons s'ha publicat en premsa, han estat 63 dones valencianes les que han perdut la vida a conseqüència de la violència masclista, algunes tan a prop geogràficament com a Alginet, Algemesí, Castelló de la Ribera, Canals o la mateixa Alzira.

Com a grup de dones juristes, estem en contacte directe amb aquesta realitat diària, que moltes vegades no transcendeix al públic però que ompli els Jutjats i destrueix la vida de milers de dones i famílies. Pròximament a Alzira, s'instal·larà la seu del Jutjat comarcal contra la violència a les dones, que no sols atendrà els casos que ocorreguen al partit judicial d'Alzira sinó també els de Sueca, Carlet, Xàtiva i Gandia.

Tanmateix no existeix, o no tenim constància de que es duguen a terme a la comarca, accions cíviques cada vegada que ocorre un fet tan greu com la pèrdua de la vida; considerem que cal fer particip a tota la societat d'aquest problema i de que es propaguen les mostres de rebuig a eixa violència masclista, és per això que havem decidit que cada vegada que hi haja una dona morta per violència masclista a l'estat espanyol, ens concentrarem el divendres següent en uns minuts de silenci, a la porta dels Jutjats d'Alzira situats a la Plaça del Sufragi (on també esta la seu del Col·legi dels advocats i advocades), a les 20h en record de les víctimes i intentant visibilitzar eixe drama que ens afecta i ens obliga a treballar des de qualsevol àmbit per eradicar-lo.

Així doncs, aquest proper divendres 11 de gener a les 20h. acudirem a la primera concentració silenciosa i tant de bó fòra la darrera ocasió en què calguera acudir.


No més violència contra les dones

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat