Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Els col·lectius anti-MAT nordcatalans creen un comitè de crisi
10 gen 2008
Els col·lectius antilinia nordcatalans van decidir ahir dimecres a la nit, crear un comitè de crisi per evitar el pas forçat de la MAT pel Pertús i el Rosselló, i per reactivar la mobilització dels rossellonesos contra aquest projecte. Més d'un centenar de persones la majoria de les quals eren alcaldes o regidors de diversos pobles del Rosselló, membres del sindicat d'elegits contra la línia de Molt Alta Tensió (Sydeco), i membres del col·lectiu 'Non a la THT', han participat en aquesta reunió publica convocada a iniciativa de l'ajuntament de Baixàs molt abans de l'anunci de l'acord francoespanyol previ a la cimera de París per fer passar la MAT per la Jonquera-El Pertús.

Tot i manifestar un gran escepticisme respecte una presa d'una decisió oficial i definitiva, aquest dijous a Paris, pels governs francès i espanyol sobre el traçat de la MAT pels Pirineus, els portaveus de les plataformes nord-catalanes han dit que s'han de preparar pel pitjor. Per això han decidit crear un comitè de crisi per impulsar la constitució de col·lectius ciutadans en els pobles del Rosselló que podrien ser afectats pel traçat de la MAT.

Desprès que París hagi refusat el traçat paral·lel a la línia del TGV i posteriorment a través del Vallespir, ara els opositors temen que el traçat de la MAT es desplaci a l'oest de la plana del Rosselló, a través del massís dels Aspres.

El president del Sydeco, Jean-Claude Peralba, considera que si finalment la cimera francoespanyola de París valida el traçat pel Pertús i el Rosselló tal com estava previst a l'inici 'els cinc anys de lluita no hauran servit de res i això és inadmissible'. En aquest sentit ha advertit que 'si hem de tornar a baixar al carrer hi tornarem, i no hi haurà cap període preelectoral que valgui. Si els alcaldes hi hem d'anar, hi anirem'.

El vivepresident de 'Non à la THT', Jean-Jacques Planes, va destacar 'els esforços' de les plataformes gironines AMMAT i 'No a la MAT 'que han pujat ha Paris per defensar el nostre territori'. El Sydeco i Non à la THT van reclamar altra vegada que els governs francès i espanyol justifiquin la necessitat de la interconnexió electrica. Mentre no es faci, consideraran el projecte 'il·legítim'.

També van denunciar les pressions de Madrid per imposar el pas de la MAT per la Jonquera i El Pertús i les 'manipulacions mediatiques del govern espanyol'.

Segons Peralba, 'no hi ha res firmat i com totes les informacions que ens han arribat des de la visita de Mario Monti, la notícia d'un acord de traçat surt de Madrid on la premsa madrilenya se n'ha fet àmpliament ressò, i va ser represa sense verificació per la premsa local'. Pel president del Sydeco 'acabem d'assistir a una operació de desinformació i de desestabilització de gran
Mira també:
http://www.no-mat.org/nuke

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa