Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : ecologia
Detinguts 7 membres de la plataforma No a la MAT a les portes de l'Elisi
10 gen 2008
Actualitzat a les 12:00 h 10/01/2008

La policia francesa ha detingut 8 membres de la plataforma No a la MAT, la línia elèctrica de Molt Alta Tensió, que s'havien traslladat a París amb motiu de la cimera hispanofrancesa. Segons sembla, quan estaven a prop del palau de l'Elisi han intentat desplegar pancartes de protesta, però els agents els ho han impedit, els han detingut, i se'ls han emportat en furgonetes cap a una gendarmeria, on els estan identificant. Les detencions s'han fet quan el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, arribava en cotxe oficial a l'Elisi, on el seu homòleg francès, Nicolas Sarkozy, l'ha rebut amb honors militars. Els dos mandataris han de donar un impuls a la controvertida MAT, però també tractaran altres qüestions.

www.3cat24.cat
http://www.3cat24.cat/noticia/243281/catalunya/Detinguts-8-membres-de-la


vilaweb.cat

Els manifestants de No a la MAT desplaçats a París, detinguts per la policia

El govern espanyol i el francès debaten el traçat de la línia


Una dotzena d’integrants de la plataforma No a la MAT tenien previst assistir, avui, a la cimera francoespanyola de París per fer sentir la seva veu en contra del traçat de la línia elèctrica de molt alta tensió. Tots ells, però, estan sent retinguts per la policia francesa i conduïts a una comissaria per ser identificats. La plataforma considera que aquest és un ‘atemptat clar a la llibertat d’expressió’, ja que feien cap a París amb ‘actitud pacífica i cívica, no érem un perill per a la convivència’.

Pasqual Aguilar, portaveu de la plataforma desplaçat a París, s’ha posat en contacte telefònic amb els seus companys que s’han quedat a Catalunya dins d’un furgó policial, mentre era traslladat a una comissaria. Un altre portaveu de l’entitat, Xavier Llorente, explica que la policia ha retingut els opositors a la MAT amb l’argument que les lleis franceses impedeixen les manifestacions, motiu pel qual temen que els seran expulsats de París.

http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=2693025&p_edi=General

...
Mira també:
http://www.nomat.org/index.php?lang=ca-ES

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat