Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí
Fòrum Social de Sabadell
10 gen 2008
Durant el darrer Fòrum Social Mundial (FSM), celebrat a Nairobi al gener de 2007, es va decidir que l’any 2008, enlloc d’organitzar una nova trobada mundial, es celebraria una jornada de mobilitzacions descentralitzades a tot el planeta, coincidint amb Fòrum Econòmic Mundial de Davos, (on es reuneixen els líders econòmics i polítics a nivell mundial). Les accions convocades arreu del món tindran el seu punt àlgid el Dia d’Acció Global, 26 de gener de 2008.

Als Països Catalans, més de 150 entitats i xarxes d’arreu del territori s’han adherit a la crida realitzada pel FSM i organitzaran el primer Fòrum Social Català (FSCat). Les activitats centralitzades del FSCat es celebraran a Barcelona el 25, 26 i 27 de gener. A més, des del 19 de gener es realitzaran activitats locals i descentralitzades a diferents punts del territori nacional.
El FSCat és un procés obert i participatiu amb més de cent activitats, 48 seminaris, fomentant així espais de trobada, debat i construcció d’alternatives conjuntes entre les diferents organitzacions i xarxes socials catalanes.

Aquests seminaris s’agrupen en 4 eixos temàtics:
Lluites, estratègies i campanyes en favor dels drets socials, laborals i econòmic (Habitatge, precarietat, educació, salut, gènere, migracions, dret a la ciutadania...) per la defensa del territori (Medi ambient, sobirania alimentària, territori, agricultura, recursos naturals, consum...), contra l’imperialisme, la guerra i la globalització neoliberal (Relacions Nord-Sud, desarmament, deute, desenvolupament, reforma de les institucions internacionals,...) i per una societat democràtica (Poder, repressió, mitjans de comunicació, drets dels pobles, cultura, memòria històrica, laïcisme, religió, educació...).

En síntesi, una multitud de xerrades amb un gran ventall temàtic, una Assemblea de Fòrums Scials locals, una Assemblea de Moviments Socials el dia 26 i una manifestació multitudinària el 27.

La vertebració territorial del FSCat és imprescindible. En aquest sentit, ja són existents el Forum Social de Mallorca, de Castelldefels, de València, de la Vall d´uixò o el d´Osona. A Sabadell no podiem deixar escapar la oportunitat. És per això que durant la setmana de lluita descentralitzada impulsarem el Fòrum Social de Sabadell, emmarcat dins el FSCat.

Entenem que aquest espai hauria d’aplegar el màxim d’entitats i col.lectius locals possibles. De moment, una vintena d´associacions hi formen del Forum Social de Sabadell i preparem una jornada durant la setmana d´activitats descentralitzades.
Serà el proper dissabte 19 de gener i consistirà en una jornada completa. Al matí (a partir de les 11h) hi haurà una fira d’entitats i diverses activitats a la plaça Dr.Robert. Seguirem amb un dinar popular a la mateixa plaça, i a la tarda (a partir de les 18h al Casal Pere IV.), es celebrarà una presentació del FSCat, una ponència sobre la historia de l´associassionisme a Sabadell, un debat i posada en comú entorn dels eixos ja esmentats i, finalment, una extracció de les conclusions i una declaracio de principis.

Així doncs animem a totes les entitats i a la gent a nivell individual a participar al FSCat-Sabadell així com a montar una paradeta informativa i de difusió a la fira d’entitats,organitzar algun taller o activitat durant el matí i, sobretot, assistir als debats de la tarda.

Si bé a Sabadell ja hem conegut unitats d´acció (taxa de bassures,contra la guerra, en defensa de la cultura i llengua catalanes, contra el zoo i el 4t cinturó, antifeixisme o festes populars,etc), i si bé els moviments per l´habitatge digne o contra la privatització de l´ensenyament i la sanitat han tret gent al carrer, cada una d'aquestes lluites és el rebuig a una situació concreta.
Ara, cal aprofitar la realització del FSCat per treballar junts a nivel global. De fet, cada una de les lluites està causada pel mateix ordre neoliberal existent, on primer estan els beneficis econòmics de les grans empreses i després els drets socials de les persones.
És per aquest motiu que es fa tan palesa la necessitat d'unir, compartir experiències i debatre entre tots la manera de construïr una resistencia i unes alternatives més efectives a la precarietat, les retallades socials, les guerres, la destrucció del territori, les privatitzacions i la corrupción política. Aninem a totes les entitats ciutadanes i a tota la población a nivell individual a participar.
El FSCat serà una magnífica ocasió per contribuir a aquesta tasca. I Sabadell tornarà a ser-hi present.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa