Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
[Endavant] Solidaritat amb els treballadors i treballadores de FRAPE-BEHR
09 gen 2008
El Departament de Treball de la Generalitat Principatina, en mans dels âsocialistesâ?, ha fet pública la seva decisió âsalomòmicaâ?, segons la qual, no beneficien ni lâempresa ni els treballadors. Ara bé, si es compara amb el que demanava lâempresa el passat mes de setembre, resulta obvi que el govern âcatalanista i dâesquerresâ? es posa, un cop més del costat de la patronal, del costat de la direcció de FRAPE-BEHR en aquest cas. Així, han resolt l'expedient de regulació presentat acceptant 92 acomiadaments i sense fixar la indemnització a percebre, el que fa pensar (sense por a equivocar-nos) que serà la mínima legal. El govern de la Generalitat de Catalunya, format per partits anomenats dâesquerres, ha tornat a deixar palés quines són les seves polítiques a nivell social i laboral i quin és el seu compromís amb els i les
treballadores víctimes de la deslocalització i tancament dâempreses.

Avui, 8 de gener de 2008, el govern del Principat ha resolt lâexpedient presentat per lâempresa FRAPE-BEHR, i lâha resolt acceptant lâacomiadament de 92 obrers i obreres i sense estipular en la resolució quines seran les indemnitzacions que lâempresa haurà de pagar als i a les treballadores
afectades, el que dona per segur que serà la mínima estipulada per la llei. Dâaquesta manera el Govern principatí es torna a posar de part de la direcció dâuna empresa abans que dels treballadors. Ja no és només el fet que no actui contra les deslocalitzacions i els tancaments (fent tornar les ajudes que sâhagin entregat, expropiació de terrenys, ...) sinó que ha passat a fer el paper de colâ¢laborador necessari .

Des dâEndavant â Organització Socialista dâAlliberament Nacional, denunciem lâactitud dels partits que formen el govern de la Generalitat de Catalunya, i el de la resta de forces parlamentàries, casualment partits que varen donar suport a lâúltima reforma laboral (per activa, amb el seu vot positiu, o per passiva amb la seva abstenció) que destaca per facilitar lâacomiadament i per això, considerem que tots aquests aspectes demostren que els partits de lââ?esquerraâ? parlamentària no aporten cap resposta a un model productiu on es prioritzen els beneficis empresarials davant els més bàsics drets, per això cal buscar alternatives en lâesquerra no parlamentària, en les organitzacions populars, les xarxes solidàries i els sindicats combatius, per poder fer front a aquesta política antisocial i antiobrera.

Endavant (Organització Socialista d'Alliberament Nacional)
8 de gener de 2008, Països Catalans
logo.jpg
.
Mira també:
http://www.endavant.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Endavant] Solidaritat amb els treballadors i treballadores de FRAPE-BEHR
09 gen 2008
Cada vegada que veig el cartell del Fontseré manipulat amb aquesta desvergonya em donen ganes de vomitar.
Re: [Endavant] Solidaritat amb els treballadors i treballadores de FRAPE-BEHR
09 gen 2008
Que s'ha canviat la banderola per un altre ho sap tothom... no es pot considerar una manipulació. Més aviat una declaració d'intencions per part de l'independentisme, jo crec que positiva.
Optimisme i revolució
Menys quedar-se de braços creuats refunfunyant com el barrufet rondinaire i més col·laboració, participació i crítica.
Endavant els qui lluiten
Re: [Endavant] Solidaritat amb els treballadors i treballadores de FRAPE-BEHR
10 gen 2008
M’ha sorprès gratament el comunicat de solidaritat amb els treballadors de Frape que heu fet, malgrat tot, com que tinc entès que membres de la vostra organització formen part de la Intersindical CSC, us vull assabentar del que esta fent la Intersindical CSC en el conflicte de Frape.

La CSC té presencia al comitè d’empresa de Frape en Montblanc i amb la resta de sindicats de l’esmenta’t comitè, ni donen suport als treballadors de Zona Franca, ni informen als treballadors de Montblanc del conflicte i a la pràctica donen suport actiu a les posicions d e la direcció de Frape.

Desitjo que supereu aquestes contradiccions i doneu un veritable suport al sindicalisme d’esquerres.
Sindicat Terrassa