Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
El SEPC en defensa de l'ensenyament en català
08 gen 2008
El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), organització estudiantil reitera, davant l’enèsima agressió del Partit Popular a l’ensenyament en català, que la immersió lingüística i l’ús de la llengua catalana com a llengua vehicular en els centres educatius d’arreu dels Països Catalans és l’única forma per aconseguir realment un model educatiu propi, vertebrat territorialment i català.
Des del SEPC creiem que no s’ha de caure en falsos debats i problemàtiques inexistents al nostre país com els que planteja el PP i centrar-nos realment en aconseguir que el model d’ensenyament dels Països Catalans sigui realment català. L’autèntic problema no és el coneixement de la llengua castellana entre els joves dels Països Catalans (les estadístiques demostren que es troba en un nivell similar al de la majoria d’indrets de l’estat espanyol), sinó la incapacitat dels governs autonòmics d’apostar definitivament per un model nacional que giri al voltant, entre d’altres aspectes, de la llengua i la cultura catalanes.

Cal doncs que treballem dia a dia perquè els nostres centres d’ensenyament participin activament en la construcció d’un currículum educatiu únic pels Països Catalans així com per consolidar un ensenyament públic en català perquè la llengua catalana és, encara que alguns no ho vulguin, la llengua d’aprenentatge i de ciència d’aquest país i, evitar d’aquesta manera, les agressions espanyolistes.

De Salses a Guardamar i de Fraga a Maó, el català llengua vehicular als centres d’ensenyament.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El SEPC en defensa de l'ensenyament en català
08 gen 2008
fa pena que encara avui dia haguem de defensar l'ús vehicular del català als centres educatius,...quina vergonya de país,...

ànims en la lluita
Re: El SEPC en defensa de l'ensenyament en català
08 gen 2008
Si nois encara...bé, canya a l'espanyolisme!

El català hauria de ser la ÚNICA llengua vehicular. El biligüisme nomès mata les llengues minoritzades.

amunt els que lluitem!! ànims SEPC!
Re: El SEPC en defensa de l'ensenyament en català
08 gen 2008
Visca el català!
i
Visca la Terra!
Re: El SEPC en defensa de l'ensenyament en català
08 gen 2008
"Des del SEPC creiem que no s’ha de caure en falsos debats i problemàtiques inexistents al nostre país com els que planteja el PP i centrar-nos realment en aconseguir que el model d’ensenyament dels Països Catalans sigui realment català. L’autèntic problema no és el coneixement de la llengua castellana entre els joves dels Països Catalans (les estadístiques demostren que es troba en un nivell similar al de la majoria d’indrets de l’estat espanyol), sinó la incapacitat dels governs autonòmics d’apostar definitivament per un model nacional que giri al voltant, entre d’altres aspectes, de la llengua i la cultura catalanes"

Tinc la sensació que els problemes de la universitat que m'afecten més a mi i a la majoria dels i les estudiants ténen molt poc a veure amb "l'autèntic problema" que proposeu.

Davant el nacionalisme espanyol del PP, la solució és més lluita de classes. Entre d'altres coses perquè la dreta on es sent més còmoda és al terreny nacional i no pas al social. Des de l'esquerra no podem caure en aquest parany.

Apa, concentreu-vos en els exàmens.
Re: El SEPC en defensa de l'ensenyament en català
08 gen 2008
tinc la sensació "comuniska" que no captes la mateixa arrel del problema que nosaltres proposem i tu vols plantegar.

aquest manifest parla de la llengua, si en vols un sobre la precarització del ensenyament, també el trobaràs-

PS: la dreta comunista no se sent cómoda tampoc en el terreny nacional, sinó el PP no hauria fet dos girs """"""catalanistes""""". de fet la dreta no se sent cómode en cap cosa que tingui a veure amb la realitat.
Re: El SEPC en defensa de l'ensenyament en català
08 gen 2008
Baldrick: aquest és de bon tros i sense cap ombra de dubte el titular informatiu menys original de tota la història de l'univers.Nyeh!
Re: El SEPC en defensa de l'ensenyament en català
09 gen 2008
"un", jo capto el què es desprén del text, i del text es desprén el què he citat. Dels comunicats, crec, que se n'ha d'extreure el què diuen i no el que creus que haurien de dir, oi?

No crec que s'hagi de separar la precarització de l'ensenyament i el terreny nacional, són dues cares de la mateixa moneda, i per tant indestriables l'una de l'altra. Però les dues estan condicionades per la lluita de classes (tant en el terreny econòmic com en l'ideològic, no pretenc, ni molt menys caure en l'economicisme).

Per exemple, és prou obvi que la projecció internacional d'una universitat és inversament proporcional a l'ús del català. La solució no és entrar en el debat de si classes en català, castellà o anglès, sinó en un major finançament que permeti garantir tant el dret a les classes en català com una major projecció internacional.

I per últim, i potser així vas veient per on crec que van els tirs. Per quin estrany motiu des del SEPC (entès com a espai polític sindical-l'oximoron és cosa vostra- i no com a organització), s'han assenyalat sistemàticament els professors espanyolistes i no els de dretes?
Re: El SEPC en defensa de l'ensenyament en català
09 gen 2008
fuera de cataluÑa la chusma que habla español
Re: El SEPC en defensa de l'ensenyament en català
09 gen 2008
menys atabalar cada dia amb el català i més donar suport a la vaga del 6-M i convocar a Secundària que vingui a la mani!!!
Independència!!!!
09 gen 2008
A Catalunya, en català!!
Mira també:
http://youtube.com/watch?v=Hg2tatq5R88
Re: El SEPC en defensa de l'ensenyament en català
10 gen 2008
jajaja. Suposo que els continguts d'aquest manifest, perque el contingut d'aquest manifest està pensat per als militants de primària, no??
Sindicat Terrassa