Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Primer dia de judici del 4F
07 gen 2008
Avui ha començat el judici pels fets ocorreguts el dia 4 de febrer de 2006 al Carrer Sant Pere Més Baix.
El judici ha començat a les 10:00, tal i com estava previst, tot i que gran part del públic s’ha quedat sense poder assistir a la sala ja que el tribunal no ha permès que hi hagués gent de peu i tampoc ha volgut deixar la porta oberta.

Després de la lectura dels càrrecs, cap a les 11:00, han començat a declarar tots/es els/les acusats/des. El primer en declarar ha estat Rodrigo, que s’ha negat a contestar les preguntes de l’acusació particular de l’Ajuntament de Barcelona i a les de la Guardia Urbana, tot i que si ha contestat a l’acusació fiscal i a l’acusació exercida per la familia del guardia urbà ferit.

El següent en declarar ha estat Alex, i després Juan, que han contestat a les preguntes de totes les acusacions. Tots s’han mostrat molt segurs tot i els intents dels advocats acusadors de fer-los contradir.

Seguidament han declarat el noi i la noia detinguts a l’Hospital del Mar després de patir un accident en bicicleta, i els altres 4 acusats que van ser detinguts quan sortien de l’interior del teatre.

Tots els acusats han coincidit en el fet de que, tot i que si queien objectes des dels balcons, no hi havia ningú llançant objectes des del carrer ni atacant als agents de policia. També han conicidit en el fet de que la policia estava molt descontrolada i violenta, i tots ells han manifestat haver rebut cops i haver estat detinguts sense cap motiu.

No hi ha hagut contradiccions en cap de les 9 declaracions i tots/es els/les acusats/des s’han declarat innocents. Rodrigo, Juan i Alex es troben bé d’ànims i se senten segurs tot i la pressió que estan rebent aquests dies. Els 3 agraeixen el suport rebut, cosa que també els ha ajudat a mantenirse ferms davant la situació que han d’afrontar.

Demà, dia 8, passaran a declarar els equips mèdics que van atendre al guardia urbà ferit en el lloc dels fets, i s’espera que també passin a declarar els agents de la Guardia Urbana que es trobaven a fora del teatre i/o van practicar les detencions.

Aprofitem per recordar que el divendres dia 11 de gener, últim dia del judici s’ha convocat un esmorzar popular a l’Arc de Triomf en suport als detinguts del 4F, demanant l’absolució de tots els/les acusats/des i l’absolució immediata per a Alex, Rodrigo i Juan.

Gracies a tota la gent que d’una o altra manera està donant suport a aquesta causa.

Llibertat per Rodrigo, Alex i Juan!!
Mira també:
http://karcelona.revolt.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Primer dia de judici del 4F
07 gen 2008
vamos que se puede!

Ã?nimo amigos!
Re: Primer dia de judici del 4F
08 gen 2008
Mucho ánimo!
Re: Primer dia de judici del 4F
08 gen 2008
Ã?nimo kompas, la lucha continua!
Sindicato Sindicat