Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : criminalització i repressió : pobles i cultures vs poder i estats
diàlegs inventats i dobles identitats als comentaris de www.noalplacaufec.net
07 gen 2008
com a part de la campanya de denúncia que porta a terme la gent d'esplugues en la seva lluita contra el pla caufec, ens expliquen qui entra a la seva pàgina web a fer comentaris
Avui ens hem adonat que des del mateix ordinador (adreça IP) hi ha gent que escriu a la pàgina web amb diferents noms. Aquí tens dos exemples que no s'han inclos en un informe que publicarem el més aviat possible.
 1. Marc |
  Mak@yahoo.es | IP: 89.131.114.170Us voldria fer una pregunta? L’altre dia estava passejant per Finestrelles i vaig parlar amb un home que ha okupat una vivenda que fa molt de temps que estava abandonada. Em va sobtar molt quan em va dir que els propietaris l’havien denunciat als mossos i que no entenia com unes persones que normalment van a Cal Suis i participen e contra del Pla Caufec l’havien denunciat per viure amb la seva familia en un lloc abandonat. E Resulta sorprenent com les idees i els interessos de la gent canvien quan els drets que s’oupen son els propis. no us sembla?Des 28, 1:51 PM — — Paellada solidaria amb el Caufec
 2. Advocat |
  juik@yahoo.es | IP: 89.131.114.170La veritat es que ja podeu anar estalviant perquè de les noticies que vinc llegint per aqui i dels comentaris amb col·legues, crec que us cauran uns quants milers d’euros de multes. Us recomano que el proper cop que vulgueu fer una manifestacio o un acte reivindicatiu pregunteu a algun advocat quins son els requisits i les.Des 27, 4:33 PM — — Ja pots demanar el calendari 2008 i els 15 videoactius de la lluita contra el pla caufec
 3. Advocat |
  juik@yahoo.es | IP: 89.131.114.170Ja es pot preparar la senyora aquesta perquè, en el millor dels casos, li caurà una bona multa. S’ha de ser una mica mes avispada i llegir les lleis abans de fer res.
: : : : : Estudiant de dret | bonc@hotmail.com | IP: 88.24.166.247 Em sembla que aquesta persona no era coneixedora de les conseqüències que tenia el fet de presentar un escrit de comunicació d’una manifestació/concentració. Hauria d’haver-se deixat aconsellar i s’estalviaria molts problemes perquè la llei ho deixa ben clar que qui lliura la comunicació assumeix el fet de ser la responsable. Crec que aquesta persona tindrà problemes i li caurà una multa forta. Viladecanenc | canyaaoliveretes@hotmail.com | IP: 88.24.162.221 Jo vaig estar a la manifestació fins que es va acabar i tot va anar força bé menys quan vam sortir del solar de finestrelles i un grup de nois va començar a tirar pedres contra la policia i a destrossar una excavadora que hi havia per allà. He participat en altres reunions a Esplugues en contra del Pla Caufec i mai havia vist el que va passar el dissabte, per això torno a repetir que si la intenció d’aquests nois era utilitzar la manifestació festiva per causar desperfectes a mi no em tornareu a veure per aquí. Una cosa és arrencar les tanques i entrar al solar a fer un berenar i una altra és destrossar una excavadora o intentar calar foc a rodes al mig del carrer. Això no va amb mi. : : : : : : La pàgina web www.noalplacaufec.net és la pàgina de referència informativa de la lluita contra el pla Caufec-Porta BCN. La pàgina té habilitat des de ja fa prop d'un any un espai de comunicació indirecta per Internet on es poden fer comentaris només amb la necessitat de deixar un correu electrònic. La idea és que qualsevol persona, sense la necessitat d'haver d'identificar-se formalment pot dir el que pensa en aquesta pàgina sobre les diferents notícies, accions o esdeveniments que es publiquen. Aquesta manca de necessitat d'identificació, molt típica en els mitjans associats a Internet, porta a la possibilitat de falsejar la identitat de qui fa els comentaris. És tan fàcil com inventar-se un correu electrònic i un pseudònim per a dir el que cadascú pensa. La pàgina www.noalplacaufec.net mai ha censurat ni eliminat ni modificat cap comentari ni contingut. Entenem que qui fa un comentari és conscient del què diu i, que malgrat la suposada sensació d'anonimat que ofereix Internet, cadascú és l'únic responsable del que diu (en els aspectes legals, morals i civils).

El suposat anonimat d'Internet

Evidentment, des de que aquest canal de comunicació indirecta està obert, hi ha hagut comentaris de tots tipus: encoratjadors, crítics amb les accions, constructius, destructius, qüestionant plantejaments, solidaritzant-se amb la oposició, crítiques no argumentades... Però darrerament, la pàgina ha estat víctima de comentaris que res tenen a veure amb l'objectiu d'expressar l'opinió de la gent. Les diferents accions de denuncia i especialment la manifestació de l'octubre han precedit als comentaris que han obligat a investigar qui hi havia rere els mateixos. Tothom atribueix a les comunicacions per Internet un caràcter anònim, cosa que no és del tot certa. Existeix una adreça (anomenada adreça IP) que distingeix inequívocament a qualsevol comunicació feta per Internet. Aquesta adreça acostuma a ser invisible pels usuaris d'Internet, però està present en totes les seves accions. Amb aquesta adreça, que no revela la identitat ni la localització geogràfica de l'usuari en qüestió, se'n poden obtenir certes informacions que poden ajudar a determinar en certa manera l'origen. Els comentaris als quals fem referència tenen diferents objectius, entre els quals hi ha:

Vexar i insultar:

Un gran número de comentaris recollits tenen com a intenció vexar i insultar a les diferents persones que formen la plataforma (citant els noms i fins i tot els seus domicilis), deixant de banda qualsevol argument i utilitzant qualsevol tipus d'humiliació.

Crear una falsa opinió:

Hi ha comentaris que tenen la intenció de crear una falsa opinió sobre la plataforma motivant que qualsevol persona que es connecti a la pàgina tingui la sensació de que l'oposició a aquest projecte és minoritari i sectari. Per a fer això es disfressen amb noms i llocs de residència que atorguen una certa neutralitat (veí de Can Vidalet, o de Finestrelles, un espluguí...). En alguns casos ens hem trobat que una mateixa persona ha deixat diversos comentaris amb identitats totalment diferents. Hi ha qui després de fer un comentari amb una opinió concreta s'auto-respon escrivint un altre comentari signat per una altra persona, en la que es dóna la raó a sí mateixa. Amb la intenció de consolidar el seu propi discurs.

Deslegitimar la veu crítica:

Cap dels comentaris crítics amb la postura de la plataforma ha entrat a discutir o qüestionar els arguments que des d'un inici ha utilitzat la plataforma i la coordinadora de veïnal contra el pla Caufec. Els comentaris s'han centrat en acusar a la plataforma de ser manipulats per partits de la oposició (sobretot IC-V, després ERC, i en els darrers temps tots dos), d'aturar el progrés de la nostra ciutat (com si exigir drets democràtics o demanar consciència ecològica no formés part del progrés) o de no estar d'acord amb la “cultura del no? (quan els arguments en contra no es sustenten en motius arbitraris sinó en sospites d'il·legalitats i en evidencies d'especulació).

I qui vol fer això?

Sembla del tot lògic pensar que les persones que arriben a fer qualsevol d'aquests comentaris té indubtablement alguna implicació amb aquest projecte, que és d'alguna manera part afectada. Ja sigui els propis promotors del Caufec (Sacresa) o simpatitzants, militants del partit del govern (P$OE) o fins i tot membres dels Mossos d'Esquadra. De totes maneres semblen més unes actuacions a nivell personal que es desmarquen de les estratègies col·lectives que les tres parts s'han marcat per neutralitzar les veus crítiques. Però això tampoc ho podem confirmar.

Funcionari? Mercenari? Des d’un ordinador de la Generalitat

Una adreça IP localitzada al Centre Informàtic de la Generalitat de Catalunya (encarregada dels serveis informàtics dels diferents departaments) va fer una sèrie de comentaris el dia següent a la manifestació del 6 d'octubre de 2007. Deixant de banda la gravetat del comentari (més si es pensa de quin departament pot venir) aquesta persona fa un primer missatge i signa com a Pere, en acabat en fa un altre donant-se la raó a sí mateix, però s'oblida de canviar el nom de la persona que signa. Probablement s'adona de l'error un cop ja ha picat el botó d'enviar el comentari i intenta aturar la operació. Pensant-se que ho ha aturat a temps, canvia el nom de Pere per Andriu i ho torna a enviar, quedant totalment en evidència la seva estratègia. De totes maneres aquests tres missatges estan escrits des de la mateixa adreça IP.

ID

DATA

AUTOR

COMENTARI

1 07/10/07 Pere (SSKK@HATMAIL.COM) TOTS ELS DE LA MANIFA DEL 6 D’OCTUBRE 07′SOU UNS DESGRACIATS DE MERDA 2 07/10/07 Pere(SSKK@HATMAIL.COM) Yo también soy vecino de Esplugues y es lamentable el comportamiento de cuatro parásitos guarros que lo único que hacen es dar por culo al resto. Pienso que Pedro cuando dice que todos los de la mani del pasado día 6 de octubre son unos desgraciados de mierda! 3 07/10/07 Andriu(cp82@HATMAIL.COM) Yo también soy vecino de Esplugues y es lamentable el comportamiento de cuatro parásitos guarros que lo único que hacen es dar por culo al resto. Pienso que Pedro cuando dice que todos los de la mani del pasado día 6 de octubre son unos desgraciados de mierda! A banda, d'aquests comentaris escrits des d'una IP de la Generalitat de Catalunya s'han trobat unes coincidències prou curioses que semblen relacionar l'autor d'aquests tres missatges amb d'altres fets, des d'altres IP (probablement l'accés a Internet particular d'aquesta persona).
 • El missatge #5 signa el correu com @hatmail (en majúscules) sembla ser un error, que també es repeteix als missatges #1, #2 i #3. Resulta una errada que indica que es pot tractar de la mateixa persona.Els missatges #6 i #7 (escrits el mateix dia) tenen exactament la mateixa IP i estan escrits amb poc menys de set minuts de diferència.
 • Els missatges #7, #8, #9 i #10 (escrits en diferents dies) tenen exactament la mateixa adreça e-mail, una adreça inventada i que és prova suficient que es tracta de la mateixa persona
 • Els missatges #10 i #11 (escrit el mateix dia) tenen la mateixa adreça IP i estan escrits amb poc menys de 4 minuts de diferència.
 • Els correus amb que signa tenen la part de darrera la @ igual i escrit en majúscules. D'un total de 187 comentaris només els comentaris aquí relacionats (7) comparteixen aquest fet i tenen la mateixa línia. Malgrat no sigui un factor determinant per assegurar que es tracta del mateix no sembla que sigui una coincidència.

ID

DATA

AUTOR

COMENTARI

4 06/10/07 QUIN
(PERE@HOTMAIL.COM) No entiendo como unos padres puede llevar a una manifestación no autorizada a sus hijos de corta edad, para que presencien una situación de alta tensión, escuchen insultos de todo tipo y pongan en peligro la integridad física de estos pequeños.¿Vale la pena todo esto?, ¿no hay otras formas de manifestarse? No quisiera pensar que los propios padres utilizan a sus hijos como escudos humanos ante la fuerzas de orden público. Se pierden valores humanos y la ignorancia hace a la masa cobarde…. 5 07/10/07 ZIGGY(CGTMT@HATMAIL.COM) Com a veí d’Esplugues sento molta vergonya. els que es van passejar ahir pels carrers d’Esplugues no són més que quatre pollosos pijos fills de papà que juguen a ser alternatius i progres perquè per ells és una moda. Volen ser abanderats del pacifisme i no són més que una xusma agressiva comparable als skinheads d’ultradreta. En realitat els és igual el Pla Caufec i les edificacions que es puguin fer, volen notorietat perquè s’avorreixen a casa al no fer res i estar mantinguts pels seus papis que els consenten tot. A mi especialment no m’agrada que es malmetin espais naturals però els solars plens de matolls bruts que es volen arreglar no tene res a veure amb el Parc d’Aigüestortes. Espero que no tornin a treure la seva patètica figura pels carrers d’Esplugues, ja que carden pena i es comporten com uns autetèntics gilipolles. Si tornen a manifestar-se espero que la policia no tingui tanta paciència amb les agressions que van patir ahir i els possin al seu lloc. Un espluguenc que diu SI AL PLA CAUFEC I ANEU A CAGAR PIJOS DE MERDA. 6 08/10/07 ESCALIBUR(PERE@HOTMAIL.COM) poneros ha currar, no teneis vergüenza, que valentía aparentais cuando estais rodeados de la masa, siempre, desde jovenes, que ya os conocía, erais los raros en clase sobre todo el grandullón de la calle norte y los dos enanos mezcla de pitufo y gárgola. no sereis heroes no representais al sentido comun, simplemente buscais un protagonismo que por vuestro retraso mental nunca habeis tenido. por cierto eso de meter niños en la mani para que la poli no pudiera daros caña es lo último, felicidades a esos padres…… 7 08/10/07 TIZONA2(.@HOTMAIL.COM) jofre i arnau, como me poneis, os quiero, me siento identificada con vosostros dos. Fdo. carmen de mairena 8 08/10/07 QUIN(.@HOTMAIL.COM) jofre y arnau, aclarad una duda que circula por esplugues: ¿es verdad que sois vírgenes? 9 09/10/07 Un vecino de Finestrelles (.@HOTMAIL.COM) sr antisecreta, me parece que te gusta dar a entender que tienes una base cultural muy buena, pues déjame recordarte una frase de un escritor mundialmente famoso y que seguro que tu no conoces: la cultura de una persona no se mide por lo que diga, sepa o escriba, sino por sus hechos. no creo que tirar vallas, neumáticos y romper crsitales de una máquina demuestren el gran nivel que demuestran algunos del plan caufec. por cierto el video que habeis colgado no salen los destrozos que algunso manifestantes hicieron 10 10/10/07 Vecino de Sant Just (.@HOTMAIL.COM) para el desde barna, te apoyo en tu decisión de repartirnos los sueldos de los funcionarios, incluidos los gemelo del jof.e que cobra una paga de por vida y el de su madre que es funcionaria. 11 10/10/07 Un pare(unpare@hotmail.com) companys comenten que tenen localitzats alguns pares que vam portar els nostres fills a la mani i diuen que ens poden denunciar al tribunal de menors per això. és veritat? 12 12/10/07 Un pare(unpare@hotmail.com) Contra la por..Perdona però em sembla que estàs equivocat i ets una mica desconfiat.Es veritat que soc un pare y ara mateix em trobo descolocat amb els teus comentaris relacionats amb la meva doble identitat.Jo nomès volia fer un comentari i em sembla que no t’ha agradat.. per aixó no tinc la culpa.Siguem realistes i no busquem justificacions.Sisplau trapitja més el terra. 13 9/11/07 Ziggy(
ziggy@hotmail.com ) Li diuen democràcia i… malgrat xusma com vosaltres sí que ho és . SI AL PLA CAUFEC I A TOTS ELS PLANS CAUFECS que serveixin per a millorar el nostre entorn.Sou quatre merdes avorrits fills de papà que no teniu cap ressó mediàtic i cardeu pena.Convençut estic que d’aquí a uns anys li demanareu a papà que us endolli a alguna feina del futur centre comercial d’Esplugues, però clar, com que sou tots uns mantinguts i esteu molt calentets a casa, avui jugueu a salvar el món.Per cert, quina dort que SI que hi ha democràcia i la policia us permet les vostres bretolades, en altres temps ja us haurien escalfat de valent. Això sí, si això passés, ràpidament recorrerieu al papa i la mama per dir “mama, mama pupa al cul, la policia és dolenta?.Ressumint, deixeu-vos de gilipollades, treballeu una mica, que ja son grandets i no toqueu més els collons dels ciutadans d’Esplugues, perquè avui dia, no sou més que un munt de merda qeu s’ha de netejar. Per acabar amb aquest exemple, és de destacar el comentari #11 on, l'autor es fa passar per un pare que va portar el seu fill a la manifestació. El comentari, d'una macabra intenció, pretén condicionar la llibertat de manifestació de veïns d'Esplugues jugant amb les seves famílies. Passant per davant de qualsevol límit ètic, té la intenció d'aïllar i deixar sola l'oposició al pla Caufec.

Més desqualificacions personals i agressions verbals

Altres comentaris escrits amb el mateix to que els anteriors no atribuïbles a que siguin la mateixa persona (a excepció del #15 i #16 què òbviament sí ho són perquè van signades amb el mateix nom). En concret destacar els comentaris “os tenemos fichados? (comentari #15) i “teneis miedo de que la policia os zurre? (comentari #16).

ID

DATA

AUTOR

COMENTARI

14 08/10/07 The kid me parece de gilipollas descomunales el meter niños en una manifestación de okupas,okupas con lacoste y padres descerebrados,para que?: para que vean y aprendan como destrozais el mobiliario urbano?, para que aprendan comose destroza una excavadora? para que vean como se hacen barricadas en la calle? para que vean como se pintan las paredes, etc…? si de vosotros depende “salvar? el pla caufec por mi que hagan uno en cada barrio porque con vosotros i en especial al payaso del jofre i del arnau, como se pudo ver, no se os pueden dejar solos ni con niños.por cierto, no hace falta que os disfraceis de payaso, ya lo sois, si charli rivel levantara la cabeza y os viera se volvia a morir, idiotas. poneros a trabajar de una puta vez y dejar a la gente d’esplugues en paz. 15 8/10/07 Payaso pero mira que llegais a ser tontos del culo…os vais a joder y el plan caufec va a seguir adelante okupas de mierda.os mezclais entre los niños y os disfrazais de payasos para dar la sensacion de buenas personas entre la pobre e ilusa poblacion,soys unos cobardes. okupas quitaos ese disfraz y mostraros tal como soys y no engañar a la poblacion cobardes. soys siempre los mismos,os tenemos fichados id preparando la cartilla para indemnizar ,idiotas!! 16 08/10/07 Payaso OKUPAS GUERRILLEROS URBANOS DISFRAZAOS DE PAYASOS, JAJAJA QUE PENA DAIS COÑO, SI SOYS OKUPAS PORQUE OS ESCONDEIS?? TENEIS MIEDO DE QUE LA POLICIA OS ZURRE?? JAJAJA PATETICOS!!! 17 26/10/07 Un noi d'Esplugues M'ha dit un ocellet que el Sr. Jofre vol fer carrera Política dintre de l'ajuntament d'Esplugues. M'agradaria que no fos veritat.

Un problema d'esquizofrènia?

Un personatge conegut dels comentaris de la pàgina és aquesta persona que signa amb diferents noms i variant el seu barri de residència segons el missatge.
 • Si bé al comentari #19 signa com a Amanda de Can Vidalet, al comentari #18 diu que és un veí de Finestrelles. Curiosament aquests dos barris estan afectats pel pla Caufec.
 • Aquests missatges estaven escrits des d'una IP de l'empresa Damm (potser el seu lloc de treball) i, malgrat que estan escrits en diferents dies, es manté la mateixa IP tots els dies.
 • La manera de signar el text dels comentaris #17, #18 i #19 amb el suposat nom al final no sembla només una coincidència, i més veient que els #18 i #19 són de la mateixa persona.
 • El comentari #22 no és de la mateixa persona però posa de manifest la relació entre els diferents missatges enviats. A partir d'aquest últim comentari no s'han registrat més correus des d'aquesta adreça.

ID

DATA

AUTOR

COMENTARI

17 20/09/07 Chus Colegasss! Sabeu la data de finalització de les obres? Salut a totes. Chus. 18 01/10/07 Llac Pere, no lo comprendo! Siendo una persona tan entregada a la causa y con tantos años de experiencia (según parece) creo que te mereces una placa en alguna calle de porta BCN, porque sigues sin coscarte de que va. La realidad, es que todo este delirio que ha durado años, ha sido una manipulación brutal de ICV y en algun momento también de ERC, miralos ahora como navegan entre dos aguas, pero sin mojarse, cuando sus respectivas direcciones han dado su apoyo total al Caufec! De los sociatas y peperos (es lo mismo) por lo menos han sido coherentes. Des de mi barrio Finestrelles, te deseo que sigas con tu lucha y lamento quedarme en la barrera de la indiferencia, todo el pastel está ya vendido. Llac 19 08/10/07 Amanda Can Vidalet Francamente creo que el vaso esta mas que desbordado con las actuacions absolutamente desmedidas que llevan a cabo. Ustedes se refugian bajo pelucas y disfraces, pero todo el mundo les conoce, también sus intereses (algunos de ellos bastante inconfesables) , no comprendo como les permiten los guardias hacer lo que hacen ni tampoco como el municipio les sigue pagando dinero para sus entidades sociales, culturales y deportivas (en las fotos hay algun ciclista), ni ustedes aman Esplugues ni tampoco a sus vecinos. Luchadores de pacotilla, que se buscaron una excusa para redimirse de su incomptenecia en la vida, aunque la gran mayoria no se da cuenta de que les estan manipulando aquellos que tanto les ayudan con sus grandes discursos en contra de la especulación. ¿Alguien trabaja en alguna constructora o inmobiliaria de la competencia, preguntense, o todos són artistas? Amanda 20 26/10/07 Matis Oe Oeee oeee!!! Preciosos versos boludos los que vos reflejaste en tu escrito. Bonita manera de hacer la revolución pibe! Más te vale poner los pies en tierra o tu caída será muy dura compañero, despierta!! y disfruta más lo que tienes. Un amigo 21 09/11/07 Gari Están enfermos y solos boludos!! Un dia destos les correran a porrazos. G 22 09/11/07 Boludo Gari? Amanda? Damm?

Diàlegs... o monòlegs?

Crear dobles opinions, la mateixa persona, de vegades crea un fals diàleg en el que amb un primer comentari denuncia uns fets i amb el segon comentari es dóna la raó a sí mateix. Tot amanit amb desacreditacions personals, agressions verbals, insults... Els missatges estan escrits el mateix dia i tenen la mateixa adreça IP.

ID

DATA

AUTOR

COMENTARI

23 27/04/07 Gratacels El que tenen que fer son GRATACELS BEN ALTS !! Y DERRIBAR I NO FER TANTS PISOS DE 5 PISOS, AIXÒ ES VOMITIU, GUANYARIEM MOLTES MOLTES MOLTES HECTARES FINS KILOMETRES CUADRATS, VISCA ELS GRATACELS !!!!!!!!!! L’OPCIÓ DEL FUTUR 24 27/04/07 Pesats!! DONEU PENA !!!!!!!! PERQUE NO LA CASQUEU AMB 2 PEDRES I US ANEU A UN ALTRE PAIS QUE US AGUANTI !!!!!!!!!! 25 01/05/07 Incultes A veure tots sou ? tontos ? o que, no sabeu que sin fan gratacels s’allibera terreny per fer més zones verrdes ? Idiotes això es el que sou, amb el mateix terreny de 10 blocs de 5 pisos,es podria fer un tant sols y fer un de 50 pisos y fer garatges a baix no penseu no ????, per això s’allibera terreny i les carreteres més amples, TONTOSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSOU IDIOTES , mira que dir això, els gratacels es el futur, jajajajajajaja ja vereu com viureu en un de 40 jajajaja. 26 01/05/07 Freaks Sou tots uns frikis de merda !!!!!! Això va per els de la foto i que defensan això xDDDD mira que sou frikis. 27 01/05/07 caufec No es dona vergoña enseñar la cara del policias podeu fer lo que es roti pero la cara del policias per internet crec que es de moral no enseñarles si vosaltres fosiu policias no hos agradaria que hos asañalesim ab (amb) el dit 28 01/05/07 vergoña Hola tens raó caufec es aquell policia el culpable no la pliica (policia) en general no generalitzeu pero allo de posar las plaques queda lleig es diu un policia va fer això pero no tal policia amb placa 666

Sense arguments Sí perquè sí

Aquest ja és un recull de comentaris constructius que deixen sense arguments a l'oposició popular contra el pla Caufec.

ID

DATA

AUTOR

COMENTARI

29 30/4/06 Hipòcrites Després no us queixeu si no teniu transport públic de qualitat, si us quedeu a l'atur o si els vostres fills no tenen feina 30 30/04/06 Miquel Prou cultura del “no? i sí a més projectes com aquest! Visca el pla Caufec! 31 13/06/06 Rafa Perdeu tota dignitat com plataforma quan deixeu que IC-V i ERC us subvencionin els vostres projectes. Assumiu ja la majoria del PSC i guanyeu netament 32 24/08/07 Rony Garcia Por fin ya era hora que se acabara esta història que ha servido de entretenimiento durante algunos años, espero que una vez finalizado el proyecto pase como con el Trambaix que “todo el pueblo estaba en contra? y ahora todos lo disfrutamos. Rosti 33 13/06/06 Rafa Perdeu tota dignitat com plataforma quan deixeu que IC-V i ERC us subvencionin els vostres projectes. Assumiu ja la majoria del PSC i guanyeu netament 34 18/02/07 Joan Os molesta que edifiquen o realmente lo que so molesta es que se os acabe el chollo? Porque no os marchais si quereis una montaña sin edificar? Freaks pseudoantisistema!! 35 01/05/07 Progrés Felicitats! Retrasseu el progrés i feu Barcelona i Catalunya més dèbils. Continueu així, pel bon camí, que ens avancin totes les comunitats autònomes i deixem de ser una de les zones més pròsperes d'Europa 36 06/10/07 Marc Sí al pla Caufec!!! No a la poca alçada de les torres!!! Volem torres més altes i més xalets i centres comercials!!! 37 08/10/07 ELDEVERDE Peazo parque natural que hay en esplugas,ya no podré volver a ver los leones y los Ñus,que pena, tampoco podré ver a las cebras,jirafas,ciervos y la fauna que tenemos en esplugas,Oh dios mio, que lo paren que quiero verlos correr libremente por el campo!!!!Tampoco podré volver a ver el gran pulmón del planeta que está en esplugas…oh dios mio que alguien lo evite!!Salvad los super pinos!!!JAJAJAJA 38 11/09/07 Joansan Crec sincerament que hem arribat tard companys!Perque els d’Esplugues aneu sempre a contracorrent i despres demaneu un cop de má? Una mica de humiltat si us plau,a ón paren els companys de ICV i ERC?Em retiro definitivament.JS
Mira també:
http://www.noalplacaufec.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: diàlegs inventats i dobles identitats als comentaris de www.noalplacaufec.net
07 gen 2008
Un article execel·lent.
Re: diàlegs inventats i dobles identitats als comentaris de www.noalplacaufec.net
08 gen 2008
Brutal espluguencs, brutal. Com sempre.

Ni Pla Caufec, ni mercenaris estúpids abduits pel sistema.
Re: diàlegs inventats i dobles identitats als comentaris de www.noalplacaufec.net
08 gen 2008
Molt bona faena, gent d'Esplugues!
Re: diàlegs inventats i dobles identitats als comentaris de www.noalplacaufec.net
02 feb 2008
Será que muchos de vosotros no tapáis esas cosas en esta vuestra casa que es "Indy Mierda Carcelona". Yo dejé atras el anonimato precisamente por esto, desgraciadamente he sido objetivo de esas artimañas por parte de gentuza que no viene al caso nombrar, ya saben ellos si leen este comentario, lo que me sigo preguntando es la IP desde donde se publico ciertos comentarios haciéndose pasar por mi persona para hacerme quedar mal, desgraciadamente esta página esta gravemente manipulada por sus "Moderadores" que deben tener muy buenas relaciones con los manipuladores del colectivo supuestamente "Anarco" - sindicalista del que me llovieron esas "Puñaladas" y no me han facilitado esa IP, puede que lo plantee de otra forma más adelante, no sé, no tengo ganas de parecerme al "Mamoncín", personaje que me dá más que asco,el más absoluto y profundo desprecio ¿De que forma puedo pediros, señores todopoderosos de Indymedia Barcelona que me facilitéis esos datos, para poder finalmente acabar con esos trepas que se van a cargar lo poco que queda de Anarco en aquel Sindicato?

Pd: ¡Hey! ¡No he puesto nombres ni he nombrado siglas! ¿Estáis contentos defensores de la libertad? La libertad de Expresión no es vuestro fuerte ¿Verdad? y la honestidad tampoco entra entre vuestras virtudes ¿No es cierto? ¡Que Asco!
Sindicato Sindicat