Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
El Labour Party plora la tràgica mort de Benazir Bhutto
04 gen 2008
LâLPP ha condemnat amb fermesa lâassassinat de Benazir Bhutto, antiga Primera ministra del país i presidenta del Patit del poble de Pakistan (PPP). En una declaració comuna publicada a Lahore divendres passat, Farooq Tariq, portaveu de lâLPP, i Nisar Shah, el seu secretari general, han afirmat que âNo es tracta només de la mort dâuna persona, sinó de lâassassinat de la democràcia i de la cultura política al Pakistanâ?. Ambdós dirigents han assenyalat que el règim tenia lâobligació de garantir sòlides mesures de seguretat al voltant de Benazir Bhutto. âEs tracta dâun fracàs del règim que aboca el país al caos i a perills sense precedents. Demanem la dimissió immediata del president Pervez Musharraf i de tot el seu governâ?, han afegit.

Farooq Tariq i Nisar Shah han declarat que la tragèdia que va colpejar ahir el Pakistan constitueix una nova expressió de la inestabilitat provocada a tota la regió per la presència dels Estats Units en aquesta part del món. âEl brutal assassinat de Benazir és conseqüència de lâobra conjunta dels religiosos, dels fonamentalistes, de la dictadura militar pakistanesa i dels USAâ?. Les primeres informacions â qüestionades poc després des del propi entorn del PPP â atribuïen a Al Qaeda la responsabilitat del crim. En qualsevol cas, afirmaven també els representants de lâLPP, âel Frankenstein dâAl Qaeda no tindria avui la influència que té en els destins del país si no hagués estat creat pels mateixos Estats Units i protegit per la dictadura militar pakistanesaâ?.

Adreçant-se als treballadors del PPP en dol, han assegurat que el treballadors i treballadores de lâLPP els feien costat en aquest tràngol: âHem de girar la nostra còlera contra els culpables dâaquest crim infameâ?. Finalment, han saludat la decisió de la Lliga musulmana del Pakistan de boicotejar les eleccions previstes pel 8 de gener. (1)

Lahore, 28 de desembre de 2008

(1) Aquestes eleccions semblen definitivament ajornades, tot i la insistència de Bush perquè se celebrin. La desaparició de Benazir Bhutto obre, però, un escenari ple dâincerteses: el âpla americàâ? es basava en un acord perquè Benazir esdevingués de nou Primera ministra de Pakistan... sota la presidència de Musharraf, gran valedor dels interessos de Washington i garant de la preeminència de lâexèrcit. Ara, les incògnites sâacumulen. El PPP, fortament controlat per la família Bhutto segons la tradició feudal, sembla inclinar-se per la celebració dâeleccions en el termini dâunes setmanes. La Lliga musulmana, per la seva banda, sâavindria també a un consens i, finalment, estaria disposada a participar en els comicis â que podrien celebrar-se, segons els darrers indicis, el pròxim mes de febrer.
Mira també:
http://www.revoltaglobal.cat

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat