Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Independència és democràcia. Article de Carles Castellanos
04 gen 2008
Publicat al Diari El Punt
INDEPENDÃNCIA ÃS DEMOCRÃCIA
La conquesta de la independència no és res més (ni res menys) que un plet democràtic que es produeix per una ruptura, que consisteix a traslladar una font de sobirania aliena i imposada, a una altra en funció â democràticament - de la comunitat nacional.
Restriccions democràtiques del règim transfraquista


Però lâestat espanyol no té tan sols una mancança democràtica bàsica per aquesta âapropiació fraudulentaâ? de la sobirania nacional. El sistema polític espanyol transfranquista està fonamentat en tres columnes bàsiques que estableixen unes formes de poder inamovible que lâallunyen dâun funcionament democràtic ben establert; són formes de maquillatge dâuna dominació de tocs oligàrquics: en primer lloc, la monarquia constitucional. En segon lloc, lâestat de les autonomies. I en tercer lloc, la aconfessionalitat.

En comptes de democràcia participativa, el règim sorgit del franquisme ens ha encolomat la democràcia delegada i encotillada: un parlamentarisme presidit per un poder constitucional-monàrquic sacralitzat; i un aparell de lâestat en què les forces repressives i judicials continuen ancorades en lâantic règim. En comptes de sistemes de gestió pròpia de les nacions al si de lâEstat, han mantingut un Estado de las Autonomías en què totes les disposicions són estrictament subordinades a un sistema parlamentari espanyol on sempre hi som, i hi seríem, minoritaris. I, en comptes de la gestió laica de la qüestió religiosa, lâEstat espanyol ha disposat unes normes que no desvinculen realment la vida religiosa del poder polític i lâacosten als favoritismes del franquisme.

Un cop aquest sistema polític ha començat a entrar en crisi, és el moment de superar definitivament totes aquestes restriccions de la democràcia i obrir pas, amb la independència, a un sistema polític nou que, representant els interessos del nostre poble, posi fi als abusos econòmics, lingüístics i culturals de què som objecte de manera continuada, i que sâhan accentuat darrerament amb lâensorrada dels serveis públics i amb les repetides mostres dâodi i de menyspreu envers la nostra llengua i la nostra cultura.

La nova democràcia dels representants propis

La independència vol dir, per tant, si hem de fer cas a la nostra experiència colâ¢lectiva, situar de manera clara la fi dels ròssecs del franquisme, la fi dels tics antidemocràtics, lâabolició de la monarquia borbònica, la supressió de les pressions del centralisme i del nacionalisme espanyol agressiu i belâ¢licista; vol dir fer efectiva la ruptura democràtica que sâhavia dâhaver fet amb el règim dictatorial. La independència és, doncs, la porta a una altra concepció de la política i de la societat. La nova democràcia que ja estem construint és la del moviment popular actual, de la vida associativa i també la dâaquelles i aquells representants polítics que vulguin treballar de manera efectiva per la nostra llibertat colâ¢lectiva.

En aquesta línia és important que cada dia hi hagi més sectors polítics favorables al dret de decidir per a la nostra nació, però perquè aquestes proclames siguin creïbles caldrà que es tradueixin en formes de suport explícit a la Plataforma pel Dret de Decidir i que també contribueixin a posar els nous fonaments dâuna nova democràcia per al nostre poble. Seguint les valoracions que sâhan fet des de fa temps en lâentorn de la CUP, ara ens convé construir aquells òrgans representatius que ens poden permetre dâactuar més enllà de les estructures del règim parlamentari monàrquic espanyol, ja obsolet al nostre país, tot proposant-nos nous reptes de futur. Ens cal lâAssemblea de Representants Electes dels Països Catalans per lâAutodeterminació, la primera pedra dâabast nacional de la nostra nova democràcia laica, igualitària i republicana. Totes les organitzacions democràtiques i sincerament favorables al Dret de Decidir haurien de donar suport a aquest instrument necessari dâacció conjunta i independent.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Independència és democràcia. Article de Carles Castellanos
04 gen 2008
aquest senyor no és el que porta tota la vida dinamitant l'independentisme?
Re: Independència és democràcia. Article de Carles Castellanos
04 gen 2008
En el sentit de fer explosionar i fer créixer les lluites de resistència popular sí.

És un bon "dinamiter". Tota una vida lluitant pels drets i llibertats del nostre país.

(guarda't la mala baba, nen)
Re: Independència és democràcia. Article de Carles Castellanos
04 gen 2008
dinamiter o més aviat enterrador, quin plasta, molta palla per acabar amb una visió tan autista i flipada com sempre, quina penya més pesada quests de l'autoanomenat mdt, no es cansen mai de tocar la pera?

i l'acòlit ja ha sortit a lloar els 'anys de lluita per la llibertat del guru', quina cosa més patètica...

això de no participar en cap moguda real ja ho té que fa que aquests grupuscles vagin delirant pel seu món amb escassos contactes amb la realitat... sort que no són ningú i no els faran cas.

Si es volen muntar una acpv i fer com el psan almenys que facin com ells i deixin d'emmerdar a l'EI
Re: Independència és democràcia. Article de Carles Castellanos
04 gen 2008
plas plas plas, mai més ben di, ho as dit tot en 3 lineas
Re: Independència és democràcia. Article de Carles Castellanos
04 gen 2008
Ninyatos: podeu insultar, calumniar i sabiejar...

Per mi no és "gurú" aquell qui ha patit la presó i l'exili. Observeu, aquells que borden ni tan sols han estat fregats per la mà de la repressió.

Els nens de casa bona sempre han estat molt connectats a la realitat, sobretot a la realitat més càlida i confortant. I connectats a la xarxa tothora per escampar les seves frustracions personals
Re: Independència és democràcia. Article de Carles Castellanos
05 gen 2008
Quanta incultura hi ha a l'EI així i així ens va.
Nens de casa bona que us creieu que amb una pintada ja ho heu la revolució i quan us agafan amb les mans a la massa us cagueu a les calces.

Això ha passat durant tots aquests anys. Molta gent ha passat per l'independentisme, i molts i moltes de revolucionaries de boqueta han passat a petits burguesos i a omplir el sistema repressiu

pedrapicada
Sindicat