Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
Cartell Festes d'hivern a la Fornal ( Vilafranca del Penedès)
04 gen 2008
Cartell Festes d'hivern a la Fornal ( Vilafranca del Penedès)
cartellfhs.jpg
Cartell Festes d'hivern a la Fornal ( Vilafranca del Penedès).

FESTES D'HIVERN 2008:

Dimarts 8 de gener, a les 20 h, a La Fornal:
Presentació del llibre De la protesta al contrapoder. Nous protagonismes socials a la Barcelona metropolitana. (Virus Editorial, 2.007). A càrrec del sociòleg Ivan Miró, coautor del llibre.
Aquest és un relat que interpel·la a les experiències recents de l'autoorganització. Un període on hem viscut - i encara està en marxa- les sacsejades d'un nou protagonisme social que escapa a les lògiques de la política representativa, unes petites tremolors de vida col•lectiva que van més enllà del que fins ara s'ha conceptualitzat com a moviments socials. L'autoorganització que s'intensifica en la Barcelona metropolitana, a mitjans dels anys noranta, és un procés que vitalitza aquell protagonisme social (obrer, popular, assembleari, feminista…) hipotecat per la transició, minoritzat per l'expropiació de la política practicada per l'estat-democràcia, escombrat per la reestructuració capitalista.Amb la precarietat com a substrat que travessa qualsevol tipus de pràctica en el social, comencem el recorregut per a (re)trobar les potències de les noves formes d'agregació. Formes horitzontals i viscudes de fer política que superin la crisi de la representació: a partir d'una desobediència que arrenca amb la insubmissió, s'escampen territorialment amb el moviment de les okupacions i altres experiències de reapropiació urbana, i s'expressen, es coordinen i afronten les seves contradiccions a partir del denominat cicle de lluites globals.

Diumenge 13 de gener, a les 18.30 h, a La Fornal:
Concert amb Miquel Pujadó. Antologia
Vint-i-cinc anys després de l'edició del seu primer àlbum, El temps dels fanals en flor (1982) ens arriba un nou projecte, Frontissa (Discmedi), la frontissa del canvi de segle, que inclou Somriures que mosseguen (1.999) i Estabilitat Precària (2.002).

Dimarts 15 de gener, a les 20 h, a La Fornal:
Projecció del documental Silenci: aquí es tortura. (2.006).Presentació a càrrec de Mariona Ortiz, Laia Alzina i Núria Piera, directores del film.
La tortura és una realitat vigent a l'estat espanyol i 30 anys de suposada democràcia no l'han fet desaparèixer. El motiu? L'existència d'un engranatge perfecte que l'empara format per jutges, fiscals, forenses, policies, polítics i la societat mateixa.
El document assenyala, amb l'ajuda de testimonis i experts en la matèria –des de la desapareguda Eva Forest, fins al psiquiatra Jorge Barudy o el jutge Santiago Vidal-, tots i cadascun dels protagonistes de l'engranatge en qüestió. Alhora, posa de manifest la poca voluntat d'acabar amb la tortura per part de l'estat espanyol tot i tenir signats i ratificats dos protocols internacionals de drets humans que prohibeixen l'ús d'aquesta pràctica.

Dimarts 22 de gener, a les 20 h, a La Fornal:
Projecció del documental 13-M: El Pozo, Atocha, Santa Eugenia...Donibane. (Eguzki Bideoak, 2.007).
Cauen bombes a l'Afganistan, assassinen milers de civils amb el beneplàcit de l'ONU, mantenen forces d'ocupació i diuen que és per fer el món més lliure i més segur.Envien l'exèrcit espanyol a participar en la invasió de l'Iraq, col·laboren en una gegantina matança d'innocents i diuen que és per buscar armes de destrucció massiva.Esclaten diverses bombes a Madrid i entre gairebé 200 víctimes fumejants diuen que els qui dubten de la seva autoria són miserables...
Dos dies més tard, un policia nacional fora de servei assassina Angel Berrueta al País Basc i diuen que és una baralla entre veïns. Li engega diversos trets al forner per no col·locar un cartell contra ETA a la vidriera de la seva botiga i diuen que el fet no té connotacions polítiques.Les forces i cossos de seguretat apallissen els seus fills al mateix tanatori i diuen que estan garantint l'ordre i la llei.El Govern Civil prohibeix els actes de protesta, multa qui penja cartells de denúncia, persegueix qui dissenteix de la versió oficial i diuen que és per defensar l'Estat de dret. El documental completa, de manera coral, una història que comença amb les últimes guerres del Capitalisme a Orient Mitjà i culmina en un petit comerç situat en terres basques.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa