Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
El Festivern supera totes les expectatives amb més de sis mil persones a Benifairó de la Valldigna
02 gen 2008
El Festivern 07/08 ha superat totes les expectatives. Milers i milers de persones han omplert completament els dos dies de concerts a Benifairó de la Valldigna. Lâacollida del poble, que ha felicitat lâorganització del festival i lâajuntament del poble per lâabsència dâincidents, ha estat excepcional. Bars i comerços plens, manca dâincidents i tres nits de bona música, festa i activitats culturals i esportives per rebre el nou any. D'altra banda, cal remarcar que el govern municipal de Tavernes de la Valldigna, presidit pel popular Manolo Vidal va negar la cessió de 60 metres per a l'actuació dels solistes i el reforç de policies locals sol·licitatats per l'Ajuntament de Benifairó.
La gran Carpa Festivern gairebé es queda menuda per a acollir els memorables concerts de grups valencians i d'altres vinguts d'arreu del món. Durant la vesprada, la Carpa Cançó i Nous Formats també s'ha omplert del tot. La Copa Festivern s'ha disputat amb esportivitat i passió igual que el II Triatló de Pingüins i la Festa Presentació - ProMerut's celebrats a Ontinyent. El Festivern Cultural també ha viscut una gran afluència i participació.

Xavi Castillo ha estat el presentador sorpresa d'una nit de cap d'any plena de màgia, alegria i bon humor. La Valldigna ha estat el marc ideal i les gents de Benifairó han demostrat la seua sobrada hospitalitat.


Denuncien boicot del PP
La negativa del govern municipal del PP de Tavernes a prestar una part de la seu entarimat a l'Ajuntament de Benifairó ha causat un profund malestar en el consistori que presideix el nacionalista Jesús Ferrando. L'Alcalde de Benifairó ha explicat que els entarimats que posseïxen els Ajuntaments de la Valldigna es van encarregar conjuntament i es van construir amb el mateix sistema perquè poguessin ser intercanviats entre ells quan fos necessari per a celebrar actes que organitzin o en els quals participin. Així s'ha vingut fent sense problemes fins a ara, però el govern del PP de Tavernes s'ha negat a prestar el seu entarimat a l'Ajuntament de Benifairó per a la celebració del Festivern 2007/2008 . Jesús Ferrando, del Bloc, ha explicat que dos dies abans de la celebració del Festivern, la regidor del PP i tinent alcalde de Tavernes, Amparo Espí, li va comunicar que el govern municipal de Tavernes, format en exclusiva pel PP que gaudeix de majoria absoluta, s'havia reunit i havia determinat âque prestaria l'entarimat a Benifairó sense cap tipus de problemes per a qualsevol acte, però no per al Festivernâ?.

L'Alcalde de Benifairo assenyalava que aquesta actuació del PP de Tavernes no va a modificar ni canviar la postura de la seva localitat i complirà els acords i seguiran prestant el seu entarimat sense cap problema a Tavernes, Simat, la Mancomunitat o la Fundació Jaume II com han fet fins a ara. âEls veïns o entitats de Tavernes no són els responsables d'actuacions com la protagonitzada pel seu govern municipalâ?. Jesús Ferrando afegia que âno veu justificable la postura del govern municipal de Tavernes. Al meu entendre, un Ajuntament no pot, o no ha de, condicionar el préstec d'un material que l'acte a realitzar sigui del seu grat o no; no podem sotmetre els nostres programes d'actes a la censura de la resta d'Ajuntaments. Nosaltres mai els hem preguntat en quins actes s'anava a usar el nostre. Si existeix el compromís de cessió, encara que sigui verbal, es complix i cadascun en la seva localitat ja sap el que ha d'o no ferâ?.

Referent a això cap indicar que el Festivern es venia celebrant a Ontinyent i aquest any es va traslladar a la localitat de La Valldigna després que el consistori de la localitat de La Vall d Albaida, governat pel PP, es negués a cedir els espais municipals i a participar en el mateix. Tavernes, Simat i Benifairó disposen cadascun d'un entarimat, però en realitat són tres parts d'un únic més gran i que fa uns anys es va acordar construir perquè pogués usar-se en actes de la mancomunitat. A l'hora de pagar-lo, explica Ferrando, cada localitat va sufragar una part proporcional i és propietària d'aquesta part però amb el compromís verbal de cessió sempre a la resta de localitats per a actes. Tavernes disposa de 150 metres i Simat i Benifairo de 100, i per al Festivern l'Ajuntament de Benifairó havia sol·licitat la cessió de 60 metres per a actuació de solistes.

L'Alcalde benifaironer ha aprofitat per a agrair als Ajuntaments d'Oliva i Bellreguard la col·laboració prestada amb la cessió d'agents del seu policia local per a l'organització dels serveis de seguretat i vigilància del festival. Les despeses d'aquests agents seran sufragats per l'organització del festival i l'Ajuntament de Benifairó.

Declaracions de l'Alcalde: Benifairó denuncia el boicot del PP al Festivern
Mira també:
http://llibertat.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El Festivern supera totes les expectatives amb més de sis mil persones a Benifairó de la Valldigna
02 gen 2008
http://www.festivern.com/
Re: El Festivern supera totes les expectatives amb més de sis mil persones a Benifairó de la Valldigna
02 gen 2008
Che que boooooooooooooooooooo!!
Sindicato Sindicat