Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
Las fechorias de Garzón en Catalunya
01 gen 2008
TORTURAS :
Garzón oculta, las torturas que son sometidos los prisioneros, torturas que sacan confesiones, y que El Juez Saben que existen, pero al ser terroristas, a nadie les interesa.

Estas acciones violatorias de los derechos humanos , no han ocurrido hace 30 o 40 años , sino apenas algunos o unos pocos años .
Estas confesiones, le sirvieron a Garzón para ser el Juez Estrella, de megas operativos y de excelentes extradiciones, como etarras en México, que fueron torturados: Aquí las fotos y los informes que Garzón decide ocultar :
Irazte.jpg
GarzonAnnan2.jpg
Iratxe2.jpg
¿Qui és el Jutge Garzón?

Lâ"honorable" candidat al premi nobel de la pau, Baltasar Garzón, és actualment i des de fa un temps un dels protagonistes més sinistres de la indiscriminada repressió envers els moviments independentistes i dâalliberament a lâEstat Espanyol. El tret de sortida de la seva cursa repressiva fou el 1992 amb la brutal actuació contra un sector de la societat catalana que intentava expressar els seus punts de vista en el marc dâaquelles celebracions olímpiques. A partir dâaquí continuà la seva carrera ofegant tots i cadascun dels intents dâorganització revolucionària a Euskal Herria. Al llarg dels seus anys dâactivitat repressiva ens trobem amb centenars de preses i presos polítics, organitzacions il·legalitzades o mitjans informatius censurats que volien representar la veu de la lluita Basca. Observant la seva trajectòria ens adonem que el pretext que el mou a acusar persones o moviments és sempre lâacusació de col·laboració o recolzament a la lluita armada. Així doncs, es constata el seu objectiu; mantenir aferrissadament la unitat de la pàtria Espanyola, per damunt de tot i de tothom. A continuació resumim algunes de les seves accions judicials i policials que no són, ni molt menys, lâantologia completa.

Operació Garzón 92
Una de les primeres i més polèmiques actuacions del jutge garzón, va ser lâanomenada âoperació Garzón 92â? que es va realitzar dies abans dels jocs olímpics de Barcelona, amb lâobjectiu dâatemorir la dissidència independentista al projecte olímpic, degut al fort caràcter espanyolista i especulatiu que tenien els jocs. Amb els jocs volien donar una bona imatge al món de la nova Espanya "democràticaâ? i sâhavia dâaturar qualsevol manifestació de rebuig a unes olimpiades que suposaven lâespanyolització total de la capital dels Països Catalans. Per aquest motiu i basant-se únicament en declaracions extretes sota tortura, Garzón va ordenar la detenció i aplicació de la Llei Antiterrorista a seixanta independentistes que van ser empresonats i torturats amb una violència i mètodes mai vistos des del franquisme. Les denuncies pels maltractaments a comissaria van ser sistemàticament ignorades, aquests fets juntament amb altres formes de repressió van crear una onada de terror a Catalunya que malgrat tot va tenir una amplia resposta popular. Les denuncies contra aquesta operació van arribar al Comitè Europeu de Prevenció de la Tortura i al tribunal dâEstrasburg de drets humans.

Aquesta sonada actuació ens mostra els mètodes que fa servir aquest jutge que sâanomena âdefensor de la democràciaâ?, una democràcia imperialista i repressora.
Cas AEK
AEK era una coordinadora basca per l'alfabetització d'adults en euskera. El 1998 Garzón, en el marc d'una operació més àmplia, acusà a lâAEK de ser l'entrellat financer d'E.T.A. Malgrat quet li fou impossible demostrar la relació entre aquestes dues organitzacions es produïren 12 detinguts i varis escorcolls.

Cas EGIN (Tancament de la llibertat dâexpressió)
EGIN fou un diari de gran tiratge a Euskal Herria. El seu periodisme compromès destapà moltes farses i ensenyà el veritable rostre dels criminals. El 1998 fou clausurat EGIN i EGIN IRRATIA (emissora de ràdio) acusat de col·laboració amb E.T.A.

Cas XAKI
16 persones de foren processades acusades de ser l'aparell de relacions internacionals d'E.T.A. Mai es pogué demostrar qualsevol relació entre les dues organitzacions.

Tancament d'ARDI BELTZA
De nou els botxins de l'estat ataquen la llibertat d'expressió amb el tancament, per ordre del jutge Garzón, de la revista basca abertzale Ardi Beltza ("ovella negra") i s'empresona un dels periodistes més destacats , Pepe Rei.

Cas EKIN
EKIN fou una organització política basca que actuava sota els principis d'independència i socialisme. Foren empresonades diverses persones tan per organitzar la desobediència civil com per estar relacionades amb les activitats polítiques de l'organització. Després d'estar un any segrestades a les presons estatals, la sala quarta de l'Audiència Nacional va emetre un auto en què es constatava que aquestes persones havien estat un any a la presó sense haver-hi els suficients indicis per empresonar-los.
Cas GESTORAK (PROAMNISTIA)
Gestorak era segurament una de les organitzacions antirrepressives més sòlides en el marc del suport i la lluita per la repatriació dels presos bascos dispersats. El 2001, sota les ordres de Garzón, la policia va detenir i empresonar 11 persones vinculades al moviment antirepressiu, a part d'endur-se tot el material d'aquesta organització. Fou il·legalitzada.

Il.legalització de SEGI
Continuen els atacs contra organitzacions juvenils independentistes basques. Sols al cap de 8 mesos de vida l'organització fou il·legalitzada per ordre de Garzón. La resposta social es traduí en un una vaga de fam i una gira europea per denunciar les criminalitzacions.

Il·legalització d'ASKATASUNA.
ASKATASUNA, una organització antirrepressiva de suport als presos bascos clausurada pels mercenaris de l'imperialisme espanyol.

Il·legalització de BATASUNA
BATASUNA, partit basc de l'esquerra abertzale, és l'última víctima dels botxins de l'estat espanyol. Com acostuma a passar, primer de tot ha estat víctima de la manipulació mediàtica. S'ha mentit, inventat, silenciat, s'han escollit acuradament les imatges que havien de passar rera les paraules, per convertir BATASUNA en el punt de mira de la controlada opinió pública, i així, poder aplicar les mesures que calguessin per silenciar la veu política de l'esquerra abertzale. Una de les "teòriques perles" d'una " democràcia " occidental i capitalista com la seva és la separació de poders. En el procés d'il·legalització de BATASUNA s'han saltat aquests principis i sâhan unit tots els poders per fer front a lâindependentisme revolucionari basc. La feixista llei de partits, la repressió judicial de Garzón, les forces dâocupació, els empresaris que hi ha darrera els mitjans informatius, no són res més que nous i antics tornavisos per quallar la vella maquinària imperialista espanyola, que avui es veu obligada a silenciar BATASUNA.

This work is in the public domain

Comentaris

Las fechorias de Garzón en Catalunya
01 gen 2008
(...)"pero al ser terroristas"...:
Desde luego,la o el que haya editado esa información esta claramente contaminado.
Haber si cuidamos la sintaxis y no nos contagiamos con la verborrea y diarreica gramatica oficial: Terrorista¿? Quien es aquí el terrorista?¿: Hay dos, unos visten de uniforme, viven en casas cuartel o colmenas tapizadas, utilizan herramientas para la tortura bolsas,electrodos, bañeras... son peligrosos y van armados. Otros los amparan...como es el caso. Estos tienen mejor sueldo, despachos gigantes en el centro de Madrid y una reputación magnifica a costa de la muerte lenta, el sudor el llanto y las lagrimas de much@s.
Cuidando la gramatica, sin contaminación por favor.
Gracias.
Sindicato Sindicat