Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
A la Plaça Sant Jaume: segueixen les protestes dels treballadors de Frape – Behr i dels conductors de TMB de Barcelona
31 des 2007
Uns i altres reclamen solucions a les seves reivindicacions. Quatre conductors d’autobusos mitjançant una vaga de fam com a preludi d’una nova tanda de vagues per a reclamar dos dies de descans setmanal. Els de Frape – Behr, que també faran vaga entre el 2 i el 4 de gener, segueixen concentrats per a exigir a la Generalitat la denegació de l’expedient de 295 acomiadaments plantejat per l’empresa.
0 001.jpg
0 004.jpg
0 011.jpg
A la Plaça Sant Jaume: segueixen les protestes dels treballadors de Frape â Behr i dels conductors de TMB de Barcelona

Uns i altres reclamen solucions a les seves reivindicacions. Quatre conductors dâautobusos mitjançant una vaga de fam com a preludi dâuna nova tanda de vagues per a reclamar dos dies de descans setmanal. Els de Frape â Behr, que també faran vaga entre el 2 i el 4 de gener, segueixen concentrats per a exigir a la Generalitat la denegació de lâexpedient de 295 acomiadaments plantejat per lâempresa.

Els conductors de TMB segueixen en lluita pel dret a dos dies de descans setmanal

La mobilització comença a donar resultats. La direcció de lâempresa ha reunit als representants dels treballadors per a plantejar-los un calendari de negociacions, en un intent de forçar la desconvocatòria de les noves jornades de vaga dels conductors, previstes per als dies 2, 3 i 4 de gener. Saturnino Mercader, president del comitè dâempresa i delegat de CGT, ha declarat que la vaga no es desconvocarà âperquè ha estat convocada por una assemblea i només una altra assemblea por fer-hoâ?. A lâassemblea del dia 2 es posarà a discusió la situació i seran els mateixos treballadors els qui resoldran. En tot cas Mercader ha assenyalat que segueixen a lâespera de propostes que suposin un canvi substancial en el plantejament de lâempresa, fins ara tancada a qualsevol canvi en el règim de descansos.

Josep Garganté, delegat de CGT i portaveu del comitè de descansos, que participa a la vaga de fam de la Plaça Sant Jaume, subratlla que âla millora que els treballadors proposem en el sistema de descansos suposaria un augment de la contractació de treballadors per part de lâempresa que, pel que sâha vist fins ara, prefereix pagar hores extraordinàries obligatòries abans que contractara nous conductorsâ?. Una mesura, la de concedir dos dies de descans setmanal als conductors, que suposaria âuna millora important en la seguretat del transport col·lectiuâ?, en la línea que assenyala el Reial Decret 902/2007. Els conductors reparteixen un full a la opinió pública en què denuncien que âla direcció de TMB fa oïdes sordes als conductors/es en la seva demanda de 2 dies de descans setmanal i paral·lelament utilitza tots els mitjans al seu abast (premsa, ràdio i televisió) i fulletons interns dâun clar contingut provocador, mentint i intentant posar els usuaris en contra de la nostra demandaâ?. També han denunciat lâactitud de lâAjuntament, negant-los la possibilitat de posar cadires i una taula durant lâacció de la Plaça Sant Jaume.

Garganté destaca també el gran suport solidari que estan rebent per part de la població. A més del suport moral rebut fins ara, també són moltes les persones que els han proporcionat mantes i líquids com a suport material a la seva acció reivindicativa.

Treballadors de Frape: no als acomiadaments

Els treballadors de Frape també segueixen concentrats a la Plaça Sant Jaume com a part dâun pla de mobilitzacions contra els 295 acomiadaments plantejats per lâempresa. Joaquín Gago y Antonio García, membres del comitè dâempresa, tornen a subratllar que âlâempresa té futur i, per això, exigim a la Generalitat que rebutgi lâExpedient de Regulació i obligui a lâempresa a negociar la continuïtat de la producció garantint la continuïtat de la plantillaâ?.

Malgrat la situació, els treballadors de Frape demostren un excel·lent i enginyós estat dâànim, entonant nadales populars retocades amb textos com ara âEn la Plaza de Sant Jaume está la Frape en la puerta, sólo piden su trabajo y que que les escuche la Sernaâ?, âEste gobierno de izquierdas no nos para de engañar, llegarán las elecciones: no les vamos a votarâ? o âSi todo esto no se arregla nos tendremos que enfadar, y cuidado con la Frape que está a punto de estallarâ?.

Els treballadors de Frape tornaran a la vaga entre els dies 2 i 4 de gener. El dia 2 tenen previst concentrar-se a les 12 hores davant lâedifici del Departament dâEconomia i Finances (carrer Fontanella, 6-8, Barcelona) o­n està previst que el president de la Generalitat,José Montilla, i el Conseller dâeconomia, Antoni Castells, participin en un acte institucional dâinauguració de lâAgència Tributària de Catalunya. Després, els concentrats aniran cap a la seu del Departament de Treball (carrer Sepúlveda, cantonada Villarroel) o­n sâestarà fent la reunió amb els responsables del Departament i lâempresa, una reunió amb la consellera de Treball assolida arran de les mobilitzacions de les darreres setmanes.

Els treballadors de Frape compten a Catalunya amb la solidaritat dâun Comitè de Suport a les seves reivindicacions. També, el 2 de gener, a les 11 hores, diverses organitzacions de lâesquerra sindical de Madrid es concentraran al carrer Alcalá, 44, seu de la Delegació del govern de la Generalitat, per a lliurar un escrit solidari exigint a la Generalitat de Catalunya que no aprovi lâERO presentat per lâempresa.

http://www.kaosenlared.net/noticia.php?id_noticia=48727
Mira també:
http://www.kaosenlared.net/noticia.php?id_noticia=48727

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa