Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
Col•lectius, ONGs i moviments socials de Barcelona envien una carta a l’alcalde
27 des 2007
Us fem arribar la notícia arribada a la redacció de Liberinfo, signada per desenes d'entitats i col·lectius de la ciutat de Barcelona (Federació d'ONG's i FAVB entre d'altres), on es denuncien els obstacles municipals a la participació del teixit associatiu de la ciutat, la falta de resposta de la Regidoria de Ciutat Vella i s'anuncia una campanya d'adhesions a una carta dirigida a l'alcalde:

Colâ¢lectius, ONGs i moviments socials de Barcelona envien una carta a lâalcalde de Barcelona denunciant els obstacles municipals a la participació ciutadana

Un ampli grup dâorganitzacions i moviments socials vam organitzar a Barcelona la Setmana d'Acció contra el Deute Extern. Per a les accions programades al carrer ens vem trobar front un seguit de traves burocràtiques i econòmiques per part de l'Ajuntament de Barcelona, com a conseqüència de lâaplicació de lâOrdenança Cívica. La nostra protesta va ser comunicada a la Regidora de Ciutat Vella (link carta: http://www.quiendebeaquien.org/kitbcn/carta-ayun-regidora.rtf). A dia dâavui encara no hem rebut resposta.

Arrel dâaquest fets i considerant que el nostre cas és un entre dâaltres en la manca de suport als processos de participació ciutadana per part de l'Ajuntament de Barcelona, es va decidir impulsar una campanya entre diversos moviments, organitzacions i xarxes per fer arribar a lâalcalde una carta colâ¢lectiva amb les demandes de derogació de lâactual Ordenança Cívica i la definició dâuna veritable política de participació ciutadana que es construeixi des de lâenfortiment de les organitzacions socials i la defensa dels seus drets tant de manifestació com dâús i gestió dâespais i béns públics. A sota adjuntem la carta.

Persones de contacte:
María Garcia (Campanya Qui deu a Qui): 600203876
Beronica (Campanya Qui deu a Qui) : 646440134
CARTA

Excm. Sr. Jordi Hereu i Boher
Alcalde de Barcelona

Volem manifestar la nostra indignació a l'aplicació de la Ordenança Cívica en el que es refereix al dret a l'ús de l'espai públic, així com qüestionar les actuals polítiques de participació ciutadana impulsades per lâAjuntament.
Des que és aplicada l'Ordenança Cívica, les organitzacions i moviments socials ens trobem amb tot un seguit de traves burocràtiques i econòmiques a l'hora de desenvolupar accions en l'espai públic, limitant els nostres drets de manifestació i participació social . En contraposició, l'Ajuntament afavoreix cada vegada més l'ús de l'espai públic per a interessos privats.
Ãs significatiu que mentre l'equip municipal emfatitza la participació i la relació directa amb els ciutadans amb campanyes com el âProcés participatiu del Programa d'Actuació Municipal (PAM) 2008-2011â?; el moviment associatiu afronta cada vegada més la falta de suport municipal . A causa d'aquesta falta de suport s'afebleix el debat crític i el teixit social necessari perquè qualsevol procés de consulta aconsegueixi canalitzar les demandes reals de la ciutadania .
Creiem que un Ajuntament realment participatiu hauria dâobrir vies reals de participació per la societat civil, facilitar aquesta participació donant les eines i mecanismes que siguin necessaris, i no posant traves i obstacles tècnics i econòmics.

Per això, demanem:
La derogació de l'actual Ordenança Cívica per obstaculitzar els processos de participació ciutadana i no resoldre les causes estructurals dels problemes que pretén abordar.
La definició d'una veritable política de participació ciutadana que es construeixi des de l'enfortiment de les organitzacions socials en les seves formes d'expressió i organització; la defensa dels seus drets tant de manifestació com d'ús i gestió d'espais i béns públics. Entenem que el foment de la participació va més enllà dels canals de relació amb l'administració.
Esperem que aquestes demandes siguin escoltades i que lâAjuntament de Barcelona és replantegi realment quin tipus de participació vol fomentar.

quideuaqui ARROBA moviments.net

Entitats i colâ¢lectius signants :
Campanya Qui deu a Qui?, Acció per un Turisme Responsable â ATR, Agermanament Sense Fronteres, Asocciació d´inmigrants equatorians a Catalunya, Asociación Nuevos Colectivos, Ateneu La Torna, Attac, Campanya La Irresponsabilitat Social d'Unión Penosa, Campanya No et mengis el món, Campanya Repsol Mata, Colâ¢lectiu Ali Supay, Colâ¢lectiu d'Estudis sobre Cooperació i Desenvolupament, Col.lectiu de Solidaritat amb la Rebel.lio Zapatista, Comitè de Solidaritat amb els Pobles Indígenes d'Amèrica (Barcelona), Ecuador Llactacaru, Edpac - Educació per a l'Acció Crítica, Entesa pel Decreixement, Entrepobles, Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB), FCONGd- Federació Catalana d´ONG per al Desenvolupament, Federació Catalana d'ONG pels Drets Humans, Guerrilla Travolaka , Icaria editorial, Justícia i Pau, Marxa Mundial Dones, Observatori del Deute en la Globalització â ODG, Observatori DESC, RAI (Recursos de Animación Intercultural (RAI), REDS,SETEM,VdeVivienda, Xarxa de Consum Solidari.
Mira també:
http://www.liberinfo.net/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=3350&mode=thread&order=0

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Col•lectius, ONGs i moviments socials de Barcelona envien una carta a l’alcalde
28 des 2007
No pot ser! Però si a Barcelona governen els "socialistes" des de fa quasi 30 anys!!. No será també culpa del PP?.
Sindicat Terrassa