Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió : altres temes : pobles i cultures vs poder i estats
Crònica marxa torxes Tarragona
25 des 2007
Avui, 25 de desembre, es compleixen 74 anys de la mort del President Macià, i alhora en el calendari cristià es celebra el Nadal. Una data que per tradició -es sigui religiós o no- les famílies es troben per dinar i gaudir d'una bona estona de trobada i/o retrobament. No obstant, a cinc llars catalanes avui no hi poden ser tots. El Zigor, la Laura, el Diego, la Marina i la Lola continuen reclusos/es en centres penitenciaris espanyols, francesos i catalans. Per aquest motiu, un any més, el col·lectiu de suport als i les preses polítiques catalanes, Rescat, ha convocat marxes de torxes per exigir el seu alliberament. Convocatòria, que ha estat secundada en una vintena de poblacions dels Països Catalans. Al Camp, dissabte passat es realitzaren marxes a Tarragona -per segon any consecutiu- i a Alcover.
marxatorxes1.jpg
marxatorxes.jpg
A Tarragona, la marxa arrancà a 2/4 de 7 des de la Plaça Verdaguer, on hi participaren mig centenar de persones. El recorregut s'aturà a la Plaça del Rei on es llegí una carta escrita per Laura Riera, qui ha tingut un fill -el Dídac- en el centre on es trobava reclusa abans del seu trasllat a Wad-Ras. En l'escrit, la Laura, agraïa totes les mostres de suport rebudes durant tot el temps que porta reclusa i destacava la importància que per als i les preses polítiques tenen aquest tipus d'actes.

En acabar, la marxa es dirigí cap a la Plaça de la Font. No obstant, abans d'arribar-hi dos militants de l'esquerra independentista tarragonina desplegaren des d'una envestida una pancarta de suport als i les preses, el que aixecà els aplaudiments dels participants a la marxa. En arribar a la porta de l'Ajuntament es llegí el manifest editat per Rescat. També s'aprofità l'ocasió per comentar que quatre joves tarragonins foren detinguts per atacar la caserna de la Guardia Civil i que un militant d'Endavant, el Santi, té pendent una citació judicial el proper 16 de gener a 2/4 de 10 del matí al Jutjat d'Instrucció número 4 de Tarragona per haver cremat un dibuix del monarca espanyol.

A Alcover, la marxa -que s'organitzà per primer cop- s'inicià a les 6 de la tarda des de la Plaça del Portal on hi participaren una vintena de persones convocades per l'Assemblea de Joves de Valls i pel Casal Popular La Bretxa. Aquesta transcorregué els carrers cèntrics de la població de l'Alt Camp i acabà a la Plaça Major on es llegí el manifest editat per Rescat.
Mira també:
http://www.pobleviu.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Crònica marxa torxes Tarragona
27 des 2007
Se nota que ahora la movida indepe cuenta en tarragona con infraestructura estable: el casal popular "LA SAGETA DE FOC". Me alegro.

Sin embargo en los ultimos tiempos en el tal casal popular las dos organizaciones mayoritarias: "endevant" y "circulo marxista" tomaron la decisión de cerrar el local frente a las personas autonomas no encuadrardas en ninguna organización. Una patética muestra de la falta de preparación de esas organizaciones para integrarse en acciones colectivas y plurales. Una ridicula demostración de que la volntad de poder adelanta a muchos casos a la capacidad crítica y que la debilidad en la formación y la creatividad politica no se puede subsanas con posiciones de poder en las asambleas.

Ã?nimo para LA SAGETA DE FOC.
Suerte en el futuro, espero que en un futuro rectifiqueis y acepteis a la gente que habeis expulsado. En el mundo mejor por el que muchas trabajan caben muchas cosas, pero no la pureza.
Re: Crònica marxa torxes Tarragona
27 des 2007
Video musical de la marxa de torxes de Manresa (Bages):

http://es.youtube.com/watch?v=Wx3_fToSxoE
Marxa de torxes Tarragona
27 des 2007
Ben fet!!! Seguiu així!!! Per fi a Tarragona es comença a veure moviment minimament seriós!!!

(i no és qüestió de galeria!!!)
Re: Crònica marxa torxes Tarragona
27 des 2007
PS: si ets autònom participa del colectiu del casal.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more