Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anàlisi :: laboral
Conductors i conductores d’autobusos de TMB: crònica d'una llluita exemplar
24 des 2007
Els conductors de busos de Barcelona ens acaban de donar una lliçó. Van contracorrent: decideixen en assemblea, es mobilitzen unitariàment, dónen lâesquena a aquells que trafiquen amb els seus drets, controlen la vaga tot i els serveis âmàximsâ?...
0 074.jpg
0 007.jpg
0 025.jpg
Conductors i conductores dâautobusos de TMB:

CRÃNICA DâUNA LLUITA EXEMPLAR

Enels temps que corren no sovintegen les mobilitzacions de treballadors. Més aviat ho fa la pau social. Uns professionalitzats i burocratitzats dirigents sindicals, completament estranys a les condicions de vida reals dels treballadors als qual pretenen representar, signen en nom seu pactes mitjançant els quals renuncien a drets adquirits rebent a canvi algunes engrunes que els ajudin a continuar mantenint el seu privilegiat estatus de vida. Signen de tot: pactes de moderació salarial, reformes laborals, tancaments i acomiadaments massius, convenis amb dobles escales salarials... No fa gaires dies un alt càrrec del govern pressumia que âaquesta havia estat la legislatura amb menys vagues de tota la democraciaâ?. La mobilització és un simple guarniment, molest i prescindible, per a aquest sindicalisme burocràtic i acomodat que sâentén tan bé amb aquells que haurien de ser els seus antagonistes.

Davant aquest dessolador panorama reconforta veure que, malgrat tot, alguna cosa es mou. Els conductors de busos de Barcelona ens acaban de donar una lliçó. Van contracorrent: decideixen en assemblea, es mobilitzen unitariàment, dónen lâesquena a aquells que trafiquen amb els seus drets, controlen la vaga tot i els serveis âmàximsâ?...

Quatre dies de lluita, desenes dâanys dâexperiència obrera en marxa. Serveis mínims abusius? Control estricte âla força obrera en accióâde tots i cadascun dels autobusos que surten de les cotxeres. Cap incident, plena complicitat, llevat del provocador de torn, aquell que viu a lâombra de les engrunes del patró. Els piquets del capital âen català, els han traspassat!!!â protegint-los i insultant els vaguistes.

Solidaritat obrera, modesta, sorda, joves, treballadors... uns als piquets, altres a les manifestacions... centenars, milers de treballadors, aquells que agafen el bus âtots de la mateixa condició: treballador conductor, treballador usuariâpatint el taladro dels mitjans de desinformació, eines dels de sempre per a, en nom dels dâabaix, mantenir els privilegis dels de dalt.

Assemblees i manifestacions. Tot es discuteix. Decideix el col·lectiu. CGT i ACTUB al capdavant, sí, però amb els treballadors, els afectats, tenint la darrera paraula. No hi ha millor unitat, no hi ha cap altra unitat possible. CCOO i SIT expressen el seu suport a les reivindicacions. Sâobliden, però, de dir si també se sumen a la lluita que fa possible el crit unanim âdos diesâ?, âdos diesâ?, âdos diesâ?... un tombant de la lluita obrera: tornar a reclamar el que feia dècades que sâhavia aconseguit. Cau pel seu propi pes.

Com sempre. El patró de torn entonant la vella cançó de ânegociem si retireu la mobilitzacióâ?. La mobilització ha estat un èxit. Deien que no negociarien. Altra vegada dècades de lluita obrera, instint infalible. No els enganyen. Seguiran el 2, 3 i 4 de gener. Saben que negociaran si lluiten. Saben que sense lluita no hi haurà negociació.

Saben que sense lluita, no hi haurà drets. Elemental. Tan elemental como la fermesa dels treballadors de busos de Barcelona. Són pacients, ferms. Estan acostumats a conduir 8 hores diaries, 25 dies al mes. Tenen la responsabilitat de transportar centenars

de treballadors cada dia en una selva urbana.

Són un exemple, un encara rar exemple: âdos diesâ?, âdos diesâ?, âdos diesâ?...


més fotos a:

http://www.kaosenlared.net/noticia.php?id_noticia=48381

This work is in the public domain
Colera camping CNT