Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
acció de boikot a mc donalds
23 des 2007
avui diumenge 23 de desembre ens hem trobat dotze persones davant les portes de l'establiment que mc donalds té a la rambla nova de tarragona per a dur a terme l'acció que ara expliquem:
IMG_0084.jpg
IMG_0089.jpg
pensat i redactat per nosaltres mateixes. un cop conscients del que representa l'economia de mercat:destrucció del planeta, especulació del territori, marginació social, sobreexplotació dels
qui no tenen mitjans, acumulació del capital en poques mans, tortura animal, esclavització en forma de treball assalariat, repressió policial, desinformació dels medis de masses... Decidim canviar la passivitat per l'acció directa, enfocam la nostra lluita a l'àmbit local i en aquest cas contra la multiestatal mc donalds, decisió presa en assemblea i per diversos motius*.
Realitzam la nostra protesta a través de meacanismes de no-violència, i així de forma pacífica hem ofert uns quaranta entrepans vegetals i fruita fresca que hem reciclat sense cap tipus d'ànim de lucre a l'entrada de l'establiment abans esmentat, juntament amb unes octavetes informatives sobre la crua realitat de l'empresa. Ens hi hem trobat entre la una i les quatre del migdia d'avui, la policia ha fet acte de presència i al demanar un responsable per a que s'identifiqués ens hem identificat totes, després han parlat amb els encarregats de l'establiment i han marxat dient-nos que no ens posessim just a les portes. essència catalana:qui paga, mana. Informar també que aquesta no és una acció aïllada, sinó que pretenem dur-la a terme regularment.
L'objectiu de la nostra acció és, passa a passa, comprendre mútuament que aquest determinisme econòmic en l'organització de les nostres vides i convivència imposat per les ordres de les grans empreses multiestatals o per governs no és viable. i té com a únic camí la seva pròpia autodestrucció.Ens reafirmem doncs en la lluita local per a aconseguir la transformació social.

La identitat o col·lectiu que impulsa l'acció no creu necessari identificar-se com a tal, ja que el projecte neix de voluntats individuals posades en comú.

* informació que hem repartit i que ens sembla interessant fer-vos-la arribar: fonts: la haine, les penelopes (penelopes.org), notinet.blogspot.org,fanzine xilè 'nuevo extremo zine'.

Què significa menjar a un establiment Mc Donalds?

1.El menú Mc Donalds:
A l'anar a Mc Donald's mantens una dieta alta en greix,sucre, productes animals i sal (sodi) i baixa en fibres, vitamines i minerals. Promocionada com "menjar ràpid". en realitat és "menjar brossa ", dissenyat para anar-hi i menjar ràpid en un ritual consumista que tracta d'ocultar la pèssima qualitat del menjar que s'hi ofereix. Les hamburgueses tenen un 48% d'aigua i els enciams estan tractats amb 11 tipus de productes químics per mantenir-les verdes i cruixents per més temps. De tots els incidents de contaminació d'aliments, un 70% correspon a la carn: als escorxadors la carn pot contaminar-se amb els continguts viscerals, estèrcol i orina, provocant infeccions bacterials. Per a contrarestar aquesta possibilitat, s'injecten grans dosis d'antibiòtics als animals, fet que juntament amb l'ús d' hormones de creixement, genera una AMENAÇA SERIOSA pels seus consumidors. Resumint: probabilitat de contraure malalties cardíaques majoritàriament. Joves nord-americans a mitjans de 2003 varen ser contagiats del Síndrome Urèmic Hemolític (SUH) fruit de consumir hamburgueses de McDonalds.

II. Mc Donalds i la destrucció del planeta:
Cada vegada que vas a Mc Donald's (empresa que ven aliments a més de 40 països) estàs col·laborant amb la destrucció del planeta. Aquesta empresa i Burger King són dues de les moltes companyies nord-americanes que empren substàncies verinoses per a destruir grans àrees de la selva tropical de centre-amèrica, amb el fi de crear terrenys de pastoreig pels ramats i proveir els materials necessaris pels seus envasos. Necessiten 800 milles quadrades de selva per a cobrir la seva demanda anual de paper. Com a conseqüència cada any desapareix una superfície del tamany de Gran Bretanya (219.000 km2) de selva tropical. La gran extensió dedicada a les terres de pastoreig i cultiu impedeixen que siguin emprades per als cultius autòctons, que sens dubte ajudarien a llevar la fam a aquests països. A Amèrica del Sud s'arruinen anualment uns 600 milions de tones de terra fèrtil ja cultivable. Resumint: destrucció sense vergonya del planeta, aquestes empreses es serveixen de territoris als que destrossen la seva gestió econòmica pels seus beneficis.

III. Mc Donalds i la crueltat vers els animals
El consum de carn implica la tortura i assassinat de milions d'animals cada any, matança en la qual empreses com Mc Donald's tenen una responsabilitat primordial. Aquests animals viuen tota la seva vida en condicions absolutament artificials, sense accés a aire fresc, llum solar ni llibertat de moviment. Els pollastres que crien són sobrealimentats (i drogats per a fer-los engreixar) de talmanera que no poden mantenir-se dempeus. Els ous que empren provenen de gallines empresonades en gàbies minúscules,on no poden moure's. En aquestes condicions la transmissió de malalties respiratòries i cardíaques són freqüents. Diversos reportatges han mostrat que els mètodes de mort, com l'electrocució, cops, ganivets i altres són els emprats. Morts lentes i doloroses a animals que TAMBÉ pateixen.

Mc Donalds: símbol de l'imperialisme econòmic capitalista i l'explotació:
Com tota bona empresa capitalista multinacional McDonalds s'assegura de gastar el mínim possible en salaris.Per a tal fi,s'aprofita dels més perjudicats, i en els seus estatus prohibeix la formació de sindicats. A la Xina les dagongmei o joves i adolescents explotades treballen per un sou de 15.000 pessetes al mes del que es descompta el menjar i lo que anomenen« despeses d'allotjament ».treballen entre 14 i 18 hores diàries, tenen 15 min per a menjar i quatre hores per dormir.
Tot el que s'explica aquí és aplicable a altres empreses multinacionals del negoci del menjar ràpid (impossible enumerar!). Totes elles són el rostre d'un sistema econòmic que subordina tots els aspectes de la vida humana, animal i del planeta a l'obtenció de beneficis econòmics. De tu depèn ser còmplice o no d'aquest irracional procés d'autodestrucció.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: acció de boikot a mc donalds
23 des 2007
Endavant amb aquestes accions! Salut Companys!
Re: acció de boikot a mc donalds
23 des 2007
Em sembla collonut això que heu fet, el pròxim cop aviseu-me que els entrepans fan molt bona pinta!!! jejej
Re: acció de boikot a mc donalds
23 des 2007
HEU DUT A TERME UNA MOLT BONA ACCIÓ, DES DE BARCELONA TOT EL MEU RECOLÇAMENT I ÀNIMS PER LA PRÒXIMA. UNA ABRAÇADA
Re: acció de boikot a mc donalds
23 des 2007
¡¡¡L'acció directa a Tarragona!!! Amen per bon camí.
Bones idees i bons platejaments:
"La identitat o col·lectiu que impulsa l'acció no creu necessari identificar-se com a tal, ja que el projecte neix de voluntats individuals posades en comú"
Sindicat Terrassa