Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Prou Sal! entrega 1400 al·legacions contra l'ampliació del runam salí
23 des 2007
La Plataforma Prou Sal! ha entrat aquest dimecres al registre de l'Ajuntament de Sallent 1.400 al·legacions contra el projecte de trasllat de la línia elèctrica de la muntanya de sal del Cogulló (Sallent) i que en permetria l'ampliació. El problema de la salinització del Llobregat i aqüífers afecta a l'abastament de 4 Milions de persones i les institucions fan la vista grossa.
entrega alegacions.jpg
KT 163.jpg
Prou Sal! ha entrat aquest dimecres al registre de l'Ajuntament de Sallent 1.400 al·legacions contra el projecte de trasllat de la línia d'Endesa que creua el runam salí del Cogulló.

Aquest trasllat, promogut per la multinacional israelí Iberpotash propietària de l'explotació minera, té com a objectiu poder ampliar la capacitat d'abocaments dels residus procedents de l'explotació de potassa, ja que actualment la línia en limita el creixement.

Els runams salins del Bages, són avui un greu problema ecològic i de salut al país. L'aigua del Llobregat, amb alts continguts de sal degut a aquests abocadors, generen greus problemes d'abastament d'aigua i potabilització als pobles riu avall, inclosa la ciutat de Barcelona. Les institucions (amb ICV els ecologistes de debò a Medi Ambient), estan tramitant els permisos per una ámpliació del runam salí, a l'hora que posen pedaços al problema amb diner públic, construïnt dessaladores al Llobregat, tot i que la contaminació la genera una empresa privada, que en surt beneficiada.

La Plataforma Prou Sal!, creada fa mig any per lluitar contra aquesta greu agressió al territori, està contribuïnt a difondre el tema i crear una xarxa per actuar contra aquest crim ecològic.

Us animem a difondre el tema, encara molt desconegut en relació a l'afectació que té sobre la vida de molta gent.

Per a més informació podeu consultar:

www.prousal.org

Prou Sal!
Mira també:
http://www.prousal.org
http://www.lasequia.org/montsalat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Prou Sal! entrega 1400 al·legacions contra l'ampliació del runam salí
23 des 2007
Ostres, no en sabia res!
Molt interessant, endavant amb la lluita!!!
Re: Prou Sal! entrega 1400 al·legacions contra l'ampliació del runam salí
23 des 2007
Ostres, no en sabia res!
Molt interessant, endavant amb la lluita!!!
Sindicat Terrassa