Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Citat un veí de Tarragona per cremar fotos del rei
22 des 2007
En Santi, veí de Tarragona, de 23 anys i militant de l’organització independentista Endavant(OSAN), ha estat requerit en qualitat d’inculpat, acusat de la crema d’una fotografia del cap d’Estat espanyol, en una concentració antimonàrquica que va tenir lloc el passat 18 d’octubre a la Plaça de la Font de la capital del Tarragonès.
crema-rei.jpg
Quan es podia pensar que això s'havia acabat, tornem-hi. La corrua de noms de militants independentistes encausats segueix. En Santi va rebre a mitjans d'aquesta setmana una notificació oficial per citar-lo a declarar per la crema d'una il·lustració del monarca espanyol el passat 18 d'octubre a Tarragona. En l'acte, on van assistir vora dues-centes persones, Santi va identificar-se amb nom i document d'identitat per cremar tot seguit un dibuix del monarca espanyol. Segons van manifestar en aquell moment les organitzacions convocants, cremar un dibuix en comptes d'una fotografia no té les mateixes consideracions legals. Això, ja es veurà. L'acte va tenir lloc dues setmanes després que a Reus i Valls tinguessin lloc més cremes de fotografies reials, en solidaritat amb els encausats.

I l'Estat, ha arreplegat el guant en aquest joc de força. Alerta Solidària, l'organització antirepressiva de l'Esquerra Independentista, i l'Assemblea d'Endavant de Tarragona van acordar de no fer pública l'acusació sobre en Santi fins passades les Marxes de Torxes que s'organiten al Camp, on a Alcover i Tarragona marxaran per reclamar la llibertat dels presoners polítics catalans. La reacció de l'Assemblea però és de sorpresa, donat que ha estat el mateix Jutjat d'Instrucció espanyol qui ha fet pública als mitjans de comunicació la citació. La declaració d'en Santi, tindrà lloc el proper 16 de gener al Jutjat d'Instrucció número 4 de Tarragona a dos quarts de deu del matí. Amb aquesta, segons Alerta Solidària "ja són 24 les persones represaliades per expressar lliurement el seu rebuig a la màxima autoritat de l'estat espanyol".

Fins el moment, Alerta Solidària i l'Esquerra Independentista del Camp han mostrat "el rebuig" a la decisió de l'Audiència Nacional i segons en Jordi, militant d'Endavant de Tarragona "això demostra que a Tarragona alguna cosa s'està gestant, un projecte que es consolida, i contra això deuen pensar que una bona multa tocarà els collons". De fet, el termini de la Fiscalia de l'Audiència Nacional per decidir si jutja o no els encausats que han anat a declarar a Madrid, fa dies que està exhaurit. Fet que fa la citació en aquests moments més incompresible encara.

Per les organitzacions convocants de la concentració en solidaritat amb els encausats l'acció "representa el dret més elemental a la dissidència i la llibertat d'expressió". Per això, animen a la gent del Camp a organitzar-se i seguir de prop les convocatòries que es faran. En Santi, malgrat tot, segons comenta un company resta tranquil i tant sols molest perquè això pot distorsionar la seva activitat militant.
Mira també:
http://www.pobleviu.cat
http://www.endavant_tgn.da.ru

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat