Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Iniciativa Legislativa Popular per a una Catalunya Lliure de Transgènics
20 des 2007
Som lo que Sembrem [1] és una plataforma impulsada per diverses persones i col·lectius de Catalunya que neix per promoure una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per una agricultura i una alimentació sense transgènics.

L’objectiu de la ILP és aconseguir aturar el cultiu i desenvolupament d’aliments transgènics en l’àmbit territorial català, així com garantir la informació exhaustiva dels productes alimentaris que contenen matèries primes transgèniques.

En el pla europeu, són cada cop més els estats i les regions que tracten d’eliminar els cultius i aliments transgènics per protegir la salut de la població i la biodiversitat. Mentrestant, a casa nostra l’Administració continua sense donar resposta a les reiterades reclamacions de la societat civil per aturar-los. I al contrari, hem de veure com es sanciona als qui denuncien les irregularitats i les conseqüències d’aquests cultius.

Per aquest motiu, diverses persones i col·lectius relacionats amb la lluita antitransgènica aposten per portar una Llei al Parlament de Catalunya que la declari Lliure de Transgènics. En la campanya també s’hi integren els esforços per recollir els fons necessaris per sufragar les despeses generades per la condemna a Josep Pàmies que ascendeixen, de moment, a més de 30.000 euros.

Per fer-ho, calen, entre altres coses, recollir més de 50.000 firmes.

La campanya Som lo que Sembrem pretén, d’una banda, aconseguir el suport social necessari que garanteixi l’admissió de la Iniciativa Legislativa Popular al Parlament i, de l’altra, sensibilitzar la població catalana de les implicacions dels cultius i aliments transgènics a casa nostra. Per això, s’estructura en diferents eixos:

a) Procés de recollida de signatures

La recollida de signatures, a més de ser un requisit imprescindible perquè es discuteixi la Llei al Parlament, és l’eina que permet mesurar el suport que la proposta té en la ciutadania. És per això que no només s’opta a les 50.000 signatures necessàries sinó que s’intentarà aconseguir-ne 500.000.

b) Sensibilització

Durant els quatre mesos de recollida de signatures, es desenvoluparà paral·lelament el treball de sensibilització pública. L’objectiu és fer arribar el missatge de la Campanya al màxim de ciutadans i d’àmbits territorials.


Notes
[1] Més informació a: http://www.somloquesembrem.org

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat