Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Sobre la desmoralització
18 des 2007
Per Teodoro Santana, membre del Consell Nacional de l’organització independentista canària Unidad del Pueblo
http://www.llibertat.cat/content/view/1835/1/
7dafayhre.jpg
En aquests dies tot contacte amb persones que militen o van militar en altres organitzacions que es reclamaven de l'esquerra o de l'esquerra ânacionalistaâ? es converteix en una espècie de teràpia de âcrematsâ?, en el qual un fa de mur de lamentacions.

No sense certa impaciència, he de reconèixer, perquè les tasques del treball polític ens tenen bastant atrafegats.

A mesura que avança la fragmentació i, sobretot, la fugida de militants, disminueix la capacitat de convocatòria, creixen les expressions de desbarrament polític i es fan letals els odis viscerals. Paralâ¢lelament, augmenta la distància (de les múltiples divisions i subdivisions de l'esquerra) pel que fa a la classe treballadora. I els problemes socials surten de l'arc de visió o són subsumits en reivindicacions de caràcter ecològic o moralista.

Més enllà de depressions personals, el que s'ha posat en evidència és la fallida d'una forma d'entendre l'activitat política. Fallida que suposa un servei sense preu als poders fàctics de la dreta política i econòmica. En un document del Consell Nacional de febrer de 2006, titulat Declaració d'UNIDAD DEL PUEBLO sobre la situació de l'esquerra a Canàries, assenyalàvem que «lâesquerranisme radical petit burgès és un corrent de pensament perfectament estructurat i que serveix adequadament als interessos d'un sector de les classes dominants. Això és, compleix fidelment la tasca d'introduir la confusió política i el desconcert ideològic al si de les organitzacions populars i a l'esquerra anticapitalista».

També dèiem que «Aquesta incapacitat del vell esquerranisme oportunista s'ha posat de manifest, especialment, quan ha tocat combatre la globalització capitalista a casa. Les actituds vacil.lants, covardes o directament venudes a l'enemic, davant el tractat constitucional europeu que la dreta continental pretenia imposar als pobles, va anar una clara mostra d'això. Els estranys silencis davant els excessos de determinats grans empresaris, la colâ¢laboració política o sindical, de fet, amb els partits de la dreta colonialista, tenen molt a veure amb aquesta actitud de bona part dels nostres 'esquerrans' d'estar en permanent expectativa de destinació a l'espera de trepitjar moqueta. En un camp de desarticulació política i de fragmentació organitzativa, aquest tipus de misèries personals adquireix un pes desproporcionat».

La veritat és que calien capacitats profètiques per a albirar la destinació de propostes i apostes com les retratades, pel que afegíem que «UNIDAD DEL PUEBLO ha repetit fins a la sacietat que 'la revolució no es fa, sinó que s'organitza'. Els canvis que necessita el nostre país són de tanta profunditat, que només una organització poderosa, sòlida, cohesionada i disciplinada pot encapçalar la lluita per a aconseguir-los. L'aversió petit burgesa a aquest tipus de partit no pot dur-nos a transigir amb fórmules laxes i inoperants d'organització, ni a confondre el parlamentarisme de les institucions amb la democràcia interna. Aquest 'cretinimse parlamentari', aquest 'assemblearisme', només és un caldo de cultiu per a l'oportunisme, per al lluïment dels personalismes i per a la ineficàcia».

Si porto a la memòria aquestes paraules no és per deleitar-me en âun ja t'ho vaig dirâ? carregat de mesquinesa. Del que es tracta és de ressaltar la seva vigència. De subratllar que les fórmules fàcils, d'ideologia âtovaâ?, d'ambigüitat, de âbon rotlletâ?, de mètodes laxos d'organització i de concessions a l'oportunisme, només duen a la derrota i a la desbandada.

El treball dur, seriós i disciplinat no és atractiu. La certa ferocitat que requereixen les tasques polítiques que el poble treballador canari té per davant, no és còmoda. Però del que es tracta no és de realitzar-se personalment en l'activitat política, sinó de vèncer: «UNITAT DEL POBLE defensa la necessitat d'un partit de nou tipus, armat d'un profund coneixement i una poderosa comprensió de la realitat canària i d'un projecte transformador de llarg abast, arrelat en la realitat nacional canària, forjat pel poble treballador canari, i disposat a triomfar».

Per descomptat, a UNIDAD DEL PUEBLO no som perfectes. Ni tan sols som millors. Però estem decidits a avançar pel camí de la claredat d'idees, de l'estudi, de la superació personal i colâ¢lectiva, del treball a llarg termini. Hi ha molt a fer i per organitzar. No podem detenir-nos a plorar sobre com hagueren d'haver succeït les coses. El futur és la nostra casa, la nostra pàtria, la nostra tasca. I en aquest futur, si lluitem per ell, hi cabem tots.
Mira també:
http://www.llibertat.cat
http://www.magec.info

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Sobre la desmoralització
18 des 2007
Pos vale, pos me alegro
Re: Sobre la desmoralització
18 des 2007
XD mare meva

ni tant ni tant poc...
Sindicat