Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
[L'EIXIDA :: Sant Andreu Informa't] Una cinquantena de persones es manifesten contra el desallotjament de la Txatuela
17 des 2007
La casa ha estat desallotjada avui al matí, després de poc més d'un any de ser alliberada com a habitatge
pmani desallotjament txatuela 17.12.07 005.JPG
pmani desallotjament txatuela 17.12.07 014.JPG
pmani desallotjament txatuela 17.12.07 021.JPG
Ara farà quasi dos mesos, el 27 d'octubre, la Txatuela, situada al C/Sòcrates, 33, celebrava el seu primer aniversari. Era una casa que estava servint d'habitatge a 5 joves de Sant Andreu, és a dir, fent les funcions de dret bàsic reconegut sobre paper arreu, un paper mullat que no es tradueix de debò enlloc.

De bon matí, 8 furgonetes d'agents antiavalots dels Mossos d'Esquadra (la Brigada Mòbil, els "brimo" com ells s'anomenen) han rebentat la porta de la casa, despertant, de la pitjor manera possible, a l'única noia que aquella nit hi dormia. Aquesta noia ha estat agredida pel cos repressiu, mentre que una altra era retinguda i portada a la comissaria de les casernes a declarar, sortint-ne poc temps després.

Com ja ve sent habitual, el desallotjament ha seguit un procediment poc legal, ja que les habitants de la casa estaven esperant ser identificades des que el juliol van rebre una citació a tal efecte. L'única comunicació que han rebut des d'aleshores ha estat directament el cop de porta i la presència policíaca. Val a dir, a més, que a les furgonetes dels Mossos les acompanyava una ambulància, certificant així la delicada carta de presentació amb què actuen els agents repressiu a les ordres d'en Saura.

Els han donat només 10 minuts per treure les coses, i acte seguit, amb la casa encara plena, un grup de paletes ha començat a enderrocar el sostre. No hi havia manera d'aturar-ho, i només després d'algunes gestions s'ha aconseguit frenar l'enderrocament i recuperar les pertinences; això sí, d'entre les runes.

Com a resposta, s'ha convocat una concentració a les 20h a la Pl. Orfila. Allà, 3 furgonetes d'antiavalots de la Guàrdia Urbana (els UPAS) i els respectius agents custodiaven la seu del districte des de la vorera. A part, 3 cotxes patrulla més romanien aparcats al costat.

Cap a les 20:30h, i quan una constant però fina pluja començava a caure, s'ha llegit el manifest de denúncia, i s'ha iniciat la manifestació, que ha aplegat una cinquantena de persones. La mobilització ha passat pel C/Ajuntament, Pl. Comerç, C/Gran, C/Llenguadoc, C/Monges i C/Sòcrates, fins arribar davant de la casa. Durant el recorregut s'han fet pintades de denúncia i s'han cridat lemes contra l'especulació i la destrucció del casc antic de Sant Andreu, entre altres. Diverses manifestants portaven també cartells de denúncia.

En arribar a la casa, s'han realitzat diverses pintades i s'hi ha penjat una pancarta des del balcó. Tot seguit s'ha llegit el manifest i s'ha desconvocat la manifestació.

---

Manifest de denúncia

Avui 17 de desembre de 2007, a les 9.30 del matí, vuit dispositius dels Gossos d'Esquadra han rebentat la porta de la casa C/Sòcrates, 33. Aquesta casa era LA TXATUELA i hi viven veïnes de Sant Andreu de tota la vida.

Veïnes que, ara fa un anyy, van decidir entrar en una de les moltes cases buides del nostre poble. Buides perquè una colla de miserable plens d'avarícia especulen amb elles, les deixen buides per podrir-se de diners, perquè emparats per l'Ajunament i per empreses mercenàries d'enderrocament s'enriqueixen impunement d'una forma escandalosa, d'una forma vergonyosa.

LA TXATUELA era molt antiga, formava part de la història del nostre poble. Ara és un munt de runes. Demà serà convertida en pisos de luxe que cap persona de Sant Andreu podrà pagar.

Aqui han fet fora aquestes veïnes de la casa. Però no marxarem. És el nostre poble i pensem quedar-nos. Avui ens han fet a nosaltres. Demà qui sap...
- Has vist com destrossen el poble?
- Saps què serà del casc antic de Sant Andreu?
- Pots continuar vivint amb tanta especulació?
- Podràs pagar la hipoteca demà?

SANT ANDREU, I TU QUÈ FARIES?

Nosaltres avui tenim molt clar què farem. Seguirem lluitant, construint i creant resistències. Ajuntament, Gossos d'Esquadra, constructores i immobiliàries quedeu advertits: LA PACIÈNCIA TÉ UN L�MIT i qui estira la corda algun dia la trencarà.
Mira també:
http://stapinfo.bloc.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [L'EIXIDA :: Sant Andreu Informa't] Una cinquantena de persones es manifesten contra el desallotjament de la Txatuela
17 des 2007
pmani desallotjament txatuela 17.12.07 027.JPG
pmani desallotjament txatuela 17.12.07 029.JPG
pmani desallotjament txatuela 17.12.07 038.JPG
pmani desallotjament txatuela 17.12.07 042.JPG
pmani desallotjament txatuela 17.12.07 043.JPG
pmani desallotjament txatuela 17.12.07 048.JPG
més fotos
Mira també:
http://stapinfo.bloc.cat
Re: [L'EIXIDA :: Sant Andreu Informa't] Una cinquantena de persones es manifesten contra el desallotjament de la Txatuela
18 des 2007
algú sap qui es dedica a fer convocatòries en cadena aMB MISSATGE DE VEU ALS CONTESTADORS?

em sembla el colmo,tot el suport a aquesta gent de sant andreu... però qui convoca per missatghe de veu, computeritzat, a un núm que jo no he facilitat per a això?
Re: [L'EIXIDA :: Sant Andreu Informa't] Una cinquantena de persones es manifesten contra el desallotjament de la Txatuela
18 des 2007
i qui pregunta aquestes coses a indymedia?
Sindicato Sindicat