Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Crònica de la presentació d"Alerta Torà"
16 des 2007
Una vuitantena de persones van omplir la sala d'actes de l'ajuntament de Torà en la presentació del documental "Alerta Torà".
En ell es narra com va succeir la detenció, els dies d'incomunicació sota la legisltació antiterrorista, les tortures, l'ingrès a la UCI, les mobilitzacions populars, el desenvolupament de la querella per tortures i també del judici, el paper dels mossos d'esquadra i la policia nacional que van intervenir en la detenció, etc.

Al final de l'acte es va voler recordar que aquest no és un cas aïllat i que la tortura a l'estat espanyol és una pràctica sistemàtica. També es va explicar que s'ha escollit aquesta data perquè el proper dimarts 18 de desembre seran jutjats a Barcelona set membres de la Policia Nacional, entre ells, quatre agents de la Brigada Provincial d'Informació, cos hereu de la Brigada Politico-social franquista. Se'ls acusa d'haver torturat a un jove de Cornellà detingut a l'octubre del 2004.

També es va voler agrair a Dan Ortinez la realització d'aquest documental i la seva contribució a donar a conèixer i denunciar aquest cas.

Des del Grup de Suport al Jove de Torà s'estan organitzant diferents presentacions del documental. Qualsevol persona i/o col·lectiu interessat/da en realitzar-n'he una, es pot posar en contacte amb el grup a través del correu electrònic: justiciatora ARROBA sindominio.net


Més dades sobre el documental:

- Compta amb la participació de: Jordi Vilaseca, el seu pare i la seva mare; Cèsar, l'advocat que va assistir a en Jordi a la primera declaració com a detingut sota la legislació antiterrorista; Carles López, advocat que porta el cas de la denuncia per tortures; el capellà d'Ivorra i també de Torà que va participar dels actes de solidaritat; Josep Antoni Vilalta, regidor de la CUP a l'ajuntament de Torà; la Montse, la Imma i la Laura, joves del poble; i l'Arnau i l'Albert, membres del grup de suport.

- Com a recursos, a part de les entrevistes directes, hi ha recreaccions dels fets i material audiosisual procedent de diferents mitjans de comunicació i fotografies dels actes i accions de suport que s'han realitzat des de la detenció fins a l'actualitat.

Les persones assistents van poder adquirir el DVD a preu lliure. La idea es que se'n facin tantes còpies com sigui possible i que es pugui difondre el cas el més ampliament possible.
Mira també:
http://www.justiciatora.org
http://www.suportponent.net

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat