Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Un centenar de persones es concentren al Tibidabo contra la "franja urbanitzable" de l'Ajuntament de Barcelona.
16 des 2007
Un centenar de persones es van concentrar ahir dissabte, 15 de desembre, a les portes del Parc d'Atraccions del Tibidabo. L’acte pretenia esperonar la defensa activa de la Solana de Collserola contra les retallades del futur Parc Natural plantejades per l'Ajuntament de Barcelona, que pretén assegurar-se una "franja urbanitzable" per seguir enfilant la ciutat a la serra.
IMG_0890.JPG
IMG_0908.JPG
Declaració de Can Masdeu.rtf
Un centenar de persones es van concentrar ahir dissabte, 15 de desembre, a les portes del Parc d'Atraccions del Tibidabo. L’acte pretenia esperonar la defensa activa de la Solana de Collserola contra les retallades del futur Parc Natural plantejades per l'Ajuntament de Barcelona, que pretén assegurar-se una "franja urbanitzable" per seguir enfilant la ciutat a la serra. Entre d'altres, van concentrar-se veïnes del Tibidabo en lluita per a conservar l'alzinar amenaçat per l'amplicació del Parc d’atraccions, veterans i joves dels moviments veïnal i ecologista de la "Collserola pobre", d'Horta i Nou Barris, i rurbanes dels projectes agroecològics de la serra. La presència de nombrossos agents de la Guardia Urbana i els Mossos d'Esquadra va impedir la realització de l’acció de denúncia que havia preparat l'Assemblea de la Solana de manera que els assistents van optar per desplegar un mar de pancartes. En elles s'hi podia llegir l'exigència de la declaració inmediata d'un Parc Natural sense rebaixes ni retallades, l'oposició frontal al Túnel d'Horta o la reivindicació d’estendre l’experiència dels Horts Comunitaris autogestionats de la Vall de Can Masdeu a d'altres valls de la solana.

Els convocants van presentar la "Declaració de Can Masdeu", un llistat de reivindicacions per a la protecció real de la Solana de Collserola, i van expressar que "les administracions juguen a la confusió i presenten tota mena d'iniciatives incompatibles amb la protecció que diuen desitjar�. Així mateix van assegurar que continuaràn lluitant per tal d'aturar les agressions que amenacen la vessant barcelonina de la serra.

Assemblea de la Solana de Collserola.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat