Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
El Parlament Europeu permetrà tenir 1 any i mig a la presó els immigrants irregulars
16 des 2007
El Parlament Europeu va aprovar un informe de l'eurodiputat dretà alemany Manfred Weber en el què s’autoritza els 27 Estats membres a empresonar un màxim de 18 mesos els treballadors immigrants sense papers amb ordre de deportació. La mesura està considerada com a desproporcionada, ja que serien 18 mesos d'empresonament per una falta administrativa, malgrat que cap legislació europea considera delicte la immigració irregular.
Nova agressió contra els drets i llibertats

El projecte de directiva de l'expulsió i retenció d'immigrants sense papers va ser aprovat gairebé per 46 vots a favor i 5 en contra a la Comissió de Llibertats Civils de l'Eurocambra, i més endavant rebrà el vistiplau del Ple del Parlament.

Nicolas Sarkozy va aprovar a França el 2003, durant el seu mandat com ministre de l'Interior, una ampliació del període de retenció de treballadors immigrants sense papers, que va passar de 12 a 32 dies. Aquest termini va ser considerat aleshores excessiu per l'oposició d'esquerres, i fins i tot d'una banda de la majoria governant de centre-dreta. Però quatre anys després, tots els grups majoritaris del Parlament Europeu, també els d’esquerres, van votar a favor d'un termini de 18 mesos.

Mes info: http://blocs.gracianet.org/post/79/5373

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El Parlament Europeu permetrà tenir 1 any i mig a la presó els immigrants irregulars
16 des 2007
De la mundialització ens en donen uniformitat i explotació a escala mundial, però no humanisme universalista: no és potser un dret humà universal que les persones puguem viure en el racó del planeta que vulguem?

Obrim els cors, obrim les fronteres (i acabem amb les esquerres)
Sindicato Sindicat