Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Isabel Llaquet, dirigent del PCE (r), en llibertat
14 des 2007
Isabel Llaquet Baldellou, membre del Comitè Central del Partit Comunista d'Espanya (reconstituït) -PCE(r)- ha estat posada en llibertat després de més de 7 anys de presó a França i extraditada a l'Estat espanyol al 2006. Isabel ha estat alliberada després de conèixer la sentència absolutòria -juntament amb Manuel Pérez Martínez (Arenas), Secretari General del PCE (r)- pel judici del segrest de l'empresari Publio Cordón (1995). Llaquet va sortir de la presó de Soto del Real on es trobada des de començaments de mes pel judici celebrat a l'Audiencia Nacional. Fins ara es trobava presa a Picassent (València). Isabel Llaquet ha passat aquests pocs més de 7 anys a la presó a França, (sense comptar el periòde 1979-1985)i 15 anys a la clandestinitat. A Manuel Pérez Martínez encara li resten pendents varis judicis per 7 causes que se li imputen.
Isabel Llaquet-01.JPG
ISABEL LLAQUET, DIRIGENT DEL PCE(r),PER FI EN LLIBERTAT

Proves per incriminar al PCE (r) en la pràctica de la lluita armada: ZERO

A les 8 de la nit del dijous 13 de desembre, i des de la presó de Soto del Real (Madrid), ha estat posada en llibertat la dirigent comunista i membre del Comitè Central del PCE(r) Isabel Llaquet Baldellou. Llaquet, que després de romandre en presó per militància en el PCE(r) entre 1979 i 1985 i el seu pas a la clandestinitat, on va ocupar un important paper des del Comitè Central del PCE(r) en l'impuls de les tasques revolucionàries que aquest Partit obrer desenvolupa, va ser detinguda després de 15 anys de lluita clandestina, a París l'any 2000 al costat d'altres militants del PCE(r), entre ells el Secretari General d'aquest partit Manuel Pérez Martínez (Arenas) i -en operacions separades- diversos guerrillers dels GRAPO. Va ser condemnada allí, en un judici que només pot ser qualificat de farsa, a 7 anys de presó per “associació de malfactors amb finalitats terroristes�, cosa que mai podrà ser demostrada, doncs el PCE(r) ni ha practicat, ni practica, ni practicarà la lluita armada. L'any 2006 i després de finalitzar la seva condemna a França, és extraditada a Espanya sense cap causa pendent ni demostrable. L'Estat feixista espanyol, per a no veure lliure a semblant enemiga política, es va inventar (molt a posteriori de la seva detenció a França) la falsa causa de la participació d'Isabel Llaquet en el segrest de l'empresari mafiós Publio Cordón.
Doncs bé, a mitjans de desembre, fa pocs dies, va començar el judici a l'Audiència Nacional al costat del Secretari General del PCE(r) per l'esmentat segrest dut a terme pels GRAPO, amb l'única finalitat d'intentar -una vegada més- barrejar el PCE(r) amb la pràctica de la lluita armada.
El 13 de desembre pel matí es va conèixer la sentència absolutòria per a Isabel Llaquet Baldellou i Manuel Pérez Martínez (Camarada Arenas). Isabel ha hagut de ser alliberada el mateix dia per la nit. Arenas seguirà segrestat, doncs contra ell l'Estat feixista espanyol s'ha inventat altres 7 causes (demostrablemente falses) per a intentar condemnar-li de per vida per militancia en els GRAPO, cosa totalment falsa, burda i criminalizadora.
Ha quedat demostrat per la tossuderia de la veritat que TOTS els militants del PCE(r) haurien de ser posats immediatament en llibertat. Vint-i-u d'ells i elles seguiran segrestats, acusats en causes-farsa, incomunicats, duts cap a l'extermini com en el cas dels presos polítics comunistes greument malalts: Fina García Aranburu, amb múltiples malalties cardiacas; Carmen Muñoz Martínez, amb un recent càncer de pit, María Jesús Baños Andujar, amb seriosos problemes hepátics i VIH; Manuel Arango, amb diverses malalties incurables o el propi Arenas, amb hèrnia d'hiato i greus problemes cardiacs. Isabel Llaquet és catalana, de Lleida, ha passat 14 anys de presó i suportat brutals i demostrades tortures. En els mateixos dies que la policia política va rebentar fins a assassinar-lo a la DGS al militant del PCE(r) José España Vivas, la policia havia torturat de tal manera també a Isabel Llaquet, que van haver de parar. Doncs gairebé se'ls mor a les seves mans. Mentre estava gairebé insconcient dels cops rebuts, un membre de la Brigada d'Informació li va dir: “Quan un ruc pixa, a un altre li també li dòna ganes�, referint-se a la mort de José España. D'aquelles tortures va quedar marcada per sempre, amb terribles dolors d'esquena i articulacions. El seu cas va arribar a judici per
tortures. Ara, per fi, i després de tan llarg segrest, es troba de nou en llibertat. Aquí té el seu lloc de sempre, com a dirigent comunista, com a dona íntegra, com a exemple revolucionari.


SOCORS ROIG INTERNACIONAL

Comitès de Catalunya, Madrid, Euskal Herria, Galiza, Lleó, Burgos, Andalusia, París i Roma
Mira també:
http://htt://www.presos.org.es

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat