Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Més de 60 persones secunden la presentació de la campanya de l'EIC a Tarragona
13 des 2007
Data: 13/12/2007

www.pobleviu.cat/eic

Aquest dimecres, nombrosos col·lectius i associacions de tot tipus sâhan aplegat a lâAntiga Audiència de Tarragona per assistir a lâacte de presentació de la campanya âGent del Camp! Aturem lâofensiva del ciment!â?. Campanya que impulsen els col·lectius de lâEsquerra Independentista del Camp. Lâacte ha començat amb la projecció del vídeo âVeus del cimentâ? i ha acabat amb lâactuació musical dâen Cesc Freixas. Durant lâacte han intervingut tres ponents convidats que han desenvolupat els tres eixos de la campanya: desenvolupament territorial i urbanístic, producció dâenergia i infrastructures, i accés a lâhabitatge. Lâacte també ha comptat amb les intervencions de Sergi Franch, membre del Casal Despertaferro de Reus, que ha explicat la raó de ser de lâEIC, i de Josep Maria Martorell, dâEndavant Tarragona, que ha explicat el desenvolupament concret de la campanya a la ciutat.

Quan passaven deu minuts de les set del vespre, sâhan obert les portes de la sala dâactes de lâAntiga Audiència, que ha apagat les seves llums per donar pas a la projecció audiovisual inicial. Seguidament, els ponents convidats han desplegat els seus arguments en contra dâaquest model que destrossa les nostres comarques i a favor dâunes alternatives concretes, âcontrastades i viablesâ?. El primer en parlar ha sigut Carles Perdiguero, membre de la Plataforma Salvem els Muntanyans, que ha exposat la greu destrucció de les nostres costes âque ja fa més de 25 anys que corre sense aturadorâ?. Segons ell, el problema de la costa és comú a tot els Països Catalans, el més greu dâEuropa. Tot seguit la intervenció de Joan Ramon Mendo, del GEPEC-EdC, ha posat de manifest que âsom nosaltres, el sud del Principat, els que produïm lâenergia de tota la resta, amb els greus perills ambientals i per la salut que això comportaâ?. En aquest sentit ha destacat que âproduïm el 65% de lâenergia del Principat i només en consumim el 13%â?. Afirma que hi ha propostes alternatives concretes i viables, com la producció dâenergies renovables de manera distribuïda, i assenyala que només faria falta cobrir el 80% de les teulades dels habitatges amb plaques fotovoltaiques per generar tota lâenergia que es necessita. Héctor Ã?lvarez, de lâassemblea per un Habitatge Digne-Coordinadora Retirem el POUM de Tarragona, ha posat èmfasi en explicar que âtots els mitjans legals o jurídics que engeguem en contra dâaquestes barbaritats, no serviran de res si no van acompanyades dâuna pressió popular al carrerâ?. Entre el públic assistent hi hagut molts altres grups veïnals i ecologistes, com la Plataforma Pro-Part Alta de Tarragona, Canonja 3 o la Plataforma Salvem la Platja Llarga.

Després dâaquestes intervencions ha estat el moment dâextreureân conclusions. En aquest sentit Sergi Franch sâha acostat al faristol per explicar els objectius de lâEIC, però també per instar la gent a ârecuperar la política que fa anys que hem deixat en mans de les màfiesâ?. Segons el membre del Casal Despertaferro de Reus, la gent que ens movem per reivindicar el que és nostre, és deu vegades més legítima que aquests mentiders que entren als ajuntament amb un 40% o un 30% del vots, i amb més dâun 60% dâabstenció en alguns casos. Ha apel·lat aleshores a Joan Fuster, quan deia que âTota la política que no fem nosaltres, serà feta contra nosaltresâ?. Després dâaquesta intervenció Josep Maria Martorell dâEndavant, ha exposat com es desenvoluparia la campanya a la ciutat, amb el seu calendari, destacant unes olimpiades populars contra lâespeculació i una acampada davant de lâajuntament per reivindicar el dret a un habitatge digne, les quals es realitzaran al llarg del curs.

Per acabar, el cantautor vilafranquí Cesc Freixas ha ofert als assistents un petit recital, alhora que ha qualificat lâEIC com un exemple a seguir pel que fa a unitat dâacció per assolir la independència i el socialisme als Països Catalans. En acabar lâactuació, el públic ha pogut visitar lâexposició explicativa de la campanya que ha editat lâEIC.

www.pobleviu.cat/eic

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa