Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació
Contra TV3
13 des 2007
Ho he sabut a través del programa "Telemonegal" de la xarxa de televisions locals (XTVL), que ha reproduït les imatges:
Un programa de Televisió de Catalunya, "La masia de 1907", programa prou elaborat com per a no haver manera de distingir entre la realitat i la ficció, ha emès un dels seus capítols amb una dura escena familiar.

El programa se suposa que consisteix en tenir un grup de persones aïllades del món exterior en un plató decorat a semblança d'una vida real, és a dir, el mateix plantejament que la serie "Gran hermano" o el llargmetratge "The truman show", film que ens va fer arribar a Europa en la primícia allò que els estudis televisius dels USA ja estaven assajant.

En aquest cas hi ha de forma permanent camarògrafs i tècnics rodant a peu allò que se suposa que succeeix en ambientació familiar i rural de primers de segle XX, amb la qual cosa sempre ens havíem pogut imaginar que també es tracta d'una interpretació artística davant les càmeres, doncs els tècnics de televisió formen part de tot allò que "viuen" els i les protagonistes. A més, tot és processat a l'estudi, seleccionat i maquetat per a emetre un producte (competitiu?) a

Volen superar-se tant a l'espectacle realista (reality show) que fins i tot arriben a fer matança de conills i porcs davant les càmeres amb la única finalitat de reproduir el què segons algun il·luminat podria ser la vida familiar en una masia del 1907. D'això en dic jo violència gratuïta, i un espectacle que resulta tant demencial com la matança d'un brau en una plaça pública.

Però el què he vist avui torna a superar les cotes de mala qualitat (i poca ètica) que caracteritzen la televisió pública a l'Estat Espanyol en comparació amb tota Europa. Un nen feia una cosa molt mal feta (llançar menjar) i la seva (suposada) mare el renya; la qüestió és que la reacció de plor i pànic del nen fa l'escena prou creïble com per adonar-se que el nen no està interpretant. El programa mostra com la mare el pica (lleument), i després se l'emporta a espentes a una habitació reservada fins on els segueixen les càmeres i reprodueixen com a través de la porta se senten els crits del nen sota els cops de la (suposada?) mare.

Per internet circula el video.. que ho busqui qui ho vulgui comprovar, que jo no penso promocionar l'espectacle.

Jo tinc algunes preguntes a llançar a l'aire:

- Aquest menor cobra per la feina que fa? Algú ha signat per ell algun tipus de contracte que impedeixi reclamar danys i perjudicis en un futur per l'espectacle de la seva intimitat?

- Qui ha assessorat Televisió de Catalunya a l'hora de considerar els efectes que té l'emissió d'aquesta escena a l'entorn social del nen (amics d'escola, familia,..)? M'agradaria tenir el seu número de psicòleg col·legiat.

- A quins efectes TV3 és una televisió pública? A quins efectes hem de sacrificar un ens de l'administració a favor del mercat?

- Fins on arriba la ètica en la utilització de menors d'edat en l'espectacle professional? Els menors també són un espectacle quan no interpreten, sinó que se'ls filma la seva vida real?

Bé amb tot això, demano als que hagueu arribat a llegir fins aqui que no recolzin la marató de TV3, i més encara s'oposin a la presència d'aquesta empresa als nostres carrers.
Mira també:
http://www.tvc.es/
http://www.barcelonatv.com/programacio/detail.php?id=37

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: Contra TV3
13 des 2007
tots plegats sou uns flipats! si tractessin al nen com al 1907 estaria treballant en una mina, si fos una cursa de braus i la realitat de com maten un baco, hagues sortit més sang a la pelicula i no menjarien porc, perquè un cop matat i tractat o abans se l'emportaria l'amo de la masia.i el contracte de feina televisiva, tu tranquil que ja l hauran firmat els pares pel nen de la mateixa manera que es poden amparar en el dret a la correcció moderada sense imatges. A la tv lo q es de la tv i qui li dediqui temps i ganes es pq 1.li agrada la polemica 2.li agrada la televisio en l ampli espectre...
Re: Contra TV3
13 des 2007
em deixava, que el porc es mata a l hivern. no a l'estiu, per que vegis la realitat en la ficcio...
Re: Contra TV3
13 des 2007
Aquesta gent de ciutat sou patètics. On penseu que es fan les hamburgueses? als arbres?

La masia intenta ser un programa real, tal com era la vida dels vostres avantpassats. Menys renegar i més aprendre de la història.
Re: Contra TV3
13 des 2007
A mi lo que me trastoca, supongo que viene al caso, y no quiero provocar aunque lo escriba en castellano, es que algunos movimientos de "izquierda" reclamen tv3 en el pais valenciano, como si un pueblo tuviera que tener la tele presente para progresar culturalmente.

Ya que tenemos pocos gestos revolucionarios que uno sea apagar la tele.
Re: Contra TV3
13 des 2007
El pitjor és el que vaig veure en un altre capítol quan la mare del Pérez maltractava el seu fill petit a cops.
Re: Contra TV3
13 des 2007
a mi em el k em repugna és k s´hagin d´utilitzar animals i matar-los per tal d fer el programa, com sempre l´espècie humana utilitzant la resta d´espècies en funció dels seus capricis, és patètic!! i a més a més k ho hagin d veure nens tot això, fot fàstic colega!!

PER CERT, SI A TV3 AL PAÃ?S VALENCIÃ!!!

No barrejem pomes amb alls, k akests lerrouxistes expanyols aprofiten kualsevol cosa per vomitar la seva demagògia anticatalana!!!

SALUT!!
Re: Contra TV3
14 des 2007
Pero vamos a ver nos escandalizamos porque matan un conejo o un cerdo por la tele?¿? Estoy flipando, o aquí somos todos vegetas o algo falla porque si lo matan en un criadero intensivo en el que los conejos no ven la luz del sol en su vida nadie dice nada. Si lo que te molesta es que piensas que eso es hacer apología del maltrato animal, tranquilo que a raíz de ver el programa nadie se pondra a matar cerdos en medio de la diagonal de Barcelona. Si, por otro lado, estás escandalizado por la barbarie de la escena, tranquilo que el mundo está lleno de situaciones peores, más injustas y sangrientas aunque no salgan por tv3 (algunas sí que salen). Un poco de seriedad hombre que ese programa es basura, y lo peor que podemos hacer es analizar su contenido.
Recrear la basura o rehacer la basura
16 des 2007
Tu crees que para escenificar el maltrato a un niño o la matanza de un cerdo, hay que hacerlo de verdad delante de las cámaras?

Pon a tu hijo para que le den de hostias en televisión, y luego explícanos que era para representar la realidad.
Ah, y cuando sea mayor explícaselo a él también.
Sindicat Terrassa