Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
"La Interpolar. Un projecte necessari?" [Barberà del Vallès]
13 des 2007
Jornada d'informació i debat entorn el projecte de la Via Interpolar a Barberà del Vallès, dissabte 15 de desembre (Torre d'En Gorgs, al costat de l'estació de Renfe de Barberà i Badia del Vallès)
jornada interpolar Barberà.jpg
El passat 27 de maig l'espai polític municipalista Esquerra Alternativa per Barberà ( EAB) presentava "30 compromisos/30 propostes", uns compromisos i unes propostes que es volien treballar a partir d'aquella data electoral. Un dels eixos de treball era "Infraestructures i Medi Ambient", on s'exposa de forma introductòria que "les infraestructures és un altre tema sobre el que no ha existit debat i informació pública a Barberà. S'ha crescut sense model i sense preveure les conseqüències. El futur de la qualitat de vida a Barberà depèn de les possibilitats de frenar projectes que poden suposar un major caos circulatori i una major fragmentació de la ciutat". En aquesta línia el quinzè compromís i proposta exposava que "Barberà no ha d'acceptar resignadament projectes com les vies Interpolar i del Ripoll, l'ampliació de l'aeroport o el no soterrament de la línia de RENFE. Des de l'EAB ens comprometem a explicar i divulgar les diferents alternatives als projectes, oposant-nos frontalment a les vies Interpolar i del Ripoll. Sobre les infraestructures ja existents reclamarem una oposició municipal més ferma i enèrgica i impulsarem una mobilització veïnal més efectiva per exigir el soterrament de la línia del ferrocarril i la no ampliació de l'aeroport".

Amb aquest interès, i tenint clar que l'EAB no ha d'encapçalar ni assumir sola la defensa d'un model territorial més equilibrat a Barberà, esperant que més persones i espais associatius i polítics de la ciutat se sumin activament i honestament a aquesta defensa, impulsem la Jornada d'Informació i Debat "La Interpolar. Un projecte necessari?", el proper 15 de desembre a partir de les 6 de la tarda a la Torre d'en Gorgs.

La jornada comptarà amb la participació d'un geògraf expert en temes de mobilitat i membre de l'Associació per la Defensa i l'Estudi de la Natura (ADENC), el Maties Serracant, que ens exposarà d'una forma general i particular els principals temes de debat entorn al tema de les infraestructures i el territori al Vallès i a Barberà, i també comptarem amb la presència de veïnat organitzat sobre el tema de la Interpolar a Bellaterra i Cerdanyola del Vallès, amb la Coordinadora d'Entitats Cíviques de Bellaterra.

Esperem encetar un debat que ens faci més actives vers els diferents temes que ens afecten com a barberenques en la nostra vida quotidiana.

Salut!

Esquerra Alternativa per Barberà
(Candidatures Alternatives del Vallès)
www.barberadelvalles.bloc.cat

seguim caminant...

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa