Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
Crònica 3a sessió Seminari Metropolis
13 des 2007
Metropolis en Movimiento. Movimiento en la Metropolis; Seminari sobre emergències urbanes culturals i polítiques

20h Taller Videometropolis. Pase del Curt "Cous-Cous" (amb Eva Palaudaries, y Maribel Cadena, realitzadores)
Modificada.JPG
Crónica de l'acte by Zmartes:

A la jornada d'avui, amb l'assitència d'unes 70 persones, hem comptat amb la presència de dues de les realitzadores del documental Cous-cous. La sessió ha estat introduïda per Oscar Pretel de l'ODS de Terrassa, qui ha contextualitzat el documental dintre del seminari. Posteriorment les dues realitzadores han explicat la temàtica del documental, que és la lluita del "Forat de la vergonya" al barri de Santa Caterina de BCN. El documental narra la història de com els veïns rehabiliten un solar abandonat i el destinen a us social pel barri, mentre l'Ajuntament el contempla com un dels elements fonamentals dins de la reestructuració urbanística del barri. El documental mostra com els veïns s'organitzen per demanar que se´ls escolti en les reformes urbanístiques que es volen fer al barri.

El fil conductor és l'elaboració d'un Cous-cous, d'aquí el nom del documental, que coincideix amb la inauguració de l'oficina muncipal que alberga el projecte de remodelació del barri.

Posteriorment s'ha produït un debat molt interessant del que destaquem:

- El documental forma part d'un DVD que es va elaborar des del taller de video metropolis, una experiència d'aprenentatge en imatge audiovisual, que va permetre a diferents persones, entre elles les dues realitzadores d'aquest documental, apendre la tècnica i fer un documental sobre diferents experiències de les lluites per l'espai públic, entre la privatització, l'especulació i la obtenció de beneficis, i per una altra banda l'us social i la creació d'espais de vida a dins de la metropolis.

- La peculiaritat de la lluita del Forat de la Vergonya, a la qual es van juntar subjectes totalment diferents, veïns de tota la vida, persones migrants instal·lades al barri i moviments socials representats per les persones que viuen al barri ocupant cases.
Mira també:
http://www.metropolis.communia.org

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa