Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : amèrica llatina : pobles i cultures vs poder i estats
鈥淎 deu anys de Acteal鈥? Presentaci贸 de la 6ena Visita de la CCIODH
12 des 2007
6ena Visita de la CCIODH. Presentació en la Universitat de Barcelona

Dimecres 19 de desembre 07 a les 19 hores
A l’Antiga Capella de la UB a la Plaça de La Universitat
logoCCIODH.jpg
present_cciodh.jpg
BUTLLETÃ? DE PREMSA NÃ歁.1 DE LA COMISSIÃ CIVIL INTERNACIONAL D'OBSERVACIÃ PELS DRETS HUMANS (CCIODH)

â淎 deu anys dâ橝ctealâ?. Presentació de la VIena Visita de la CCIODH

La Comissió Civil Internacional d'Observació pels Drets Humans (CCIODH), anuncia la seva VIena Visita a Mèxic del 1 al 16 de febrer de 2008 per a avaluar el seguiment dels anteriors informes realitzats sobre Chiapas, Atenco i Oaxaca i realitzar un nou informe sobre la situació dels drets humans a Mèxic en base d'aquests tres casos.

La primera visita es va realitzar al febrer de l'any 1998 arran de la matança de 45 persones que va succeir a Acteal, municipi de Chenalhó, Chiapas, i les reiterades violacions dels drets humans de les comunitats indígenes zapatistes. Posteriorment la CCIODH va realitzar una segona visita a l'any 1999 i una tercera a l'any 2002, ambdues van tenir com objectiu lâ檃nàlisi i seguiment tant de la situació del conflicte a Chiapas així com, específicament, la situació dels drets dels pobles indígenes. Finalment va realitzar una quarta visita a l'any 2006 pels esdeveniments succeïts a Atenco i la cinquena visita va acudir amb urgència a Mèxic a l'any 2007 després dels greus conflictes i violacions dels drets humans a l'estat de Oaxaca.

A deu anys de la creació de la CCIODH, vam considerar necessari realitzar una nova visita per constatar la situació actual a Chiapas donats els signes preocupants d'un augment de la violència i de la conflictivitat a la zona. També desitgem, sobre la base dels compromisos contrets en les anteriors visites, realitzar el seguiment dels informes sobre Atenco i Oaxaca par avaluar quina ha estat la resposta respecte a les nostres consideracions i recomanacions emeses en els respectius informes així com també estudiar els casos de violacions als drets humans que s'hagin produït amb posterioritat.

Hem notificat al govern mexicà el dia 10 de desembre de 2007 per mitjà del Consolat General a Barcelona, la realització d'aquesta nova visita per poder disposar del temps necessari per a l'acreditació de les persones que conformaran aquesta Comissió així com preparar l'agenda de les entrevistes a realitzar.

De la mateixa manera volem fer pública aquesta notificació a la societat mexicana, als mitjans de comunicació, organitzacions i persones afectades per a establir una comunicació que ens permeti realitzar l'agenda d'entrevistes amb tots els actors en els diferents conflictes objecte del nostre estudi.

Desitgem comptar, com ha succeït fins ara, amb l'aprovació de les institucions, persones i organitzacions per poder realitzar el nostre treball així com el respecte amb que ho han considerat.

La CCIODH iniciarà la seva tasca a Mèxic Districte Federal per a traslladar-se posteriorment a l'estat de Chiapas, on romandrà una setmana aproximadament. Després s'instalâ¢larà a l'estat de Oaxaca durant tres dies per tornar finalment al Districte Federal i visitar les comunitats de Atenco i Texcoco.

Avalada per les signatures de la societat civil mexicana i internacional, la CCIODH la conformaran, en aquesta ocasió, diferents comissionats procedents de França, Itàlia, Alemanya, Suïssa, Dinamarca, EEUU, Canadà i l'Estat espanyol entre dâ檃ltres.

Realitzarà aquest treball amb la mateixa metodologia que les anteriors visites, recopilant les denúncies i l'opinió de tots els actors per a publicar en el termini més curt possible els resultats en un informe que serà imprès en format de llibre, i una pelâ¢lícula documental per a lliurar-lo posteriorment en mà a totes les persones, institucions i organitzacions participants així com al Parlament Europeu, a l'Oficina de l'Alta Comissionada per als Drets Humans de l'ONU i a les institucions, organitzacions de la societat civil i mitjans de comunicació dels nostres respectius països d'origen.

Barcelona, a 10 de desembre de 2007.

Comissió de Premsa de la CCIODH

C/ de la Cera, 1 bis. 08001 Barcelona
tel: 34-93-5113966
fax: 34-93-3290858
email: cciodh ARROBA pangea.org
http://cciodh.pangea.org

La Comissió Civil Internacional d'Observació pels Drets Humans (CCIODH) és va formar a partir de la sensibilitat i preocupació existent en la societat civil internacional per l'aguda violència present a Chiapas. La matança d'Acteal, el 22 desembre de 1997, va justificar la formació d'un espai plural interessat en recollir informació de primera mà sobre les condicions que van fer possible aquesta matança.
Mira també:
http://cciodh.pangea.org

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat