Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Per un projecte rupturista de les CUP (2)
11 des 2007
Exposició facilitadora de posicions dins les CUP.
Quan s'obre el meló, tots hi podem dir la nostra. La qüestió és si es diu per a construïr o per a destruïr
Deixant de banda la gent que pretén posar-hi cullerada sense saber a on estar el plat i que parla de suposades contradiccions, és molt fàcil entendre el que vol dir en Jaume, igual que el vol dir en Jordi.
I de la mateixa manera entenc el que vol dir en Ramon,o l'article que va sortir publicat al Punt fa un mes que dualitzava les Cup i tirava cap a una de les parts.
Així doncs, entenc que les dues postures són legítimes i que responen a diferents concepcions de moviment polític.
Però a partir d'aquí, és imprescindible entendre que l'objectivitat no té cabuda, perquè com a persones intentem expressar de la forma més objectiva possible allò que subjectivament pensem.
Així doncs, passaré a exposar el meu posicionament que no és únic i que no parteix de la meva visió del món, sinó que és polític i parteix d'una de les alteritats que hi ha dins de les Cup.
I ho exposaré de forma plana, senzilla i entenedora, que comporta la creació de tipus ideals de postures que deixen de banda tots els matisos possibles i que poden crear recels i blablabla si es vol buscar-ho o, aclarir els termes si vols veure la globalitat de l'explicació. Això ja és decisió del lector.

Hi ha dues postures, una que intenta crear un partit polític, i una altra que intenta crear un moviment polític. Una pretén fer d'una estructura creada per a lluitar a nivell institucional, el rovell de l'ou de la lluita revolucionària, creant una estructura basada en la forma clàssica de partit polític i que aquesta sigui l'eix principal de canvi.
I l'altra, pretén crear un esquelet organitzatiu amb diferents fronts de lluita, entre ells l'institucional, per a crear un moviment fort que pugui plantar cara i que no permeti que hi hagi una deriva dels seus representants polítics. O sigui, un moviment d'alliberament nacional enfront un partit polític que hem de suposar que serà revolucionari, però que no tindrà darrere una estructura social que el recolzi, sinó que es basarà en els vots.
Hem de suposar bona voluntat per part de les dues postures, però ja sabem, o com a mínim jo, què succeeix quan la base d'un moviment polític és el mercat electoral.
I també sabem què succeeix quan es professionalitza el polític i s'aparta de la gent a qui diu representar.
Per altra banda, sabem que quan aquesta estructura electoral estar emmarcada dins un moviment polític fort que és qui marca les directrius, les derives són molt més difícils i les "decapitacions" molt més fàcils i per tant, la feina dels "professionals" del moviment es mantindrà emmarcada dins les decisions del moviment, i no de la seva voluntat.
Per tant, hi ha unes passes a seguir per a no tornar-se boig o, el que és el mateix, canviar d'un dia per l'altre els teus plantejaments. I aquestes bases són fàcils d'entendre.
1. Abans d'endinsar-nos en el model construït pel sistema capitalista com a mercat polític, les eleccions, hem de saber quina ideologia tenim i com es porta a la pràctica aquesta: som comunistes, socialistes, anarquistes, capitalistes, socialdemòcrates...o creiem que s'ha de fer una de nova?
2. Abans de crear una estructura d'àmbit nacional que sigui l'aglutinadora de la gent que recolza una forma de pensar, hem de crear l'estructura que aglutini la gent que vol lluitar per a quelcom i obrir els diferents espais de lluita de donin forma a aquesta forma de pensar. O sigui, la creació d'un moviment polític, amb totes les seves vessants que consolidi, visualitzi i expliciti com pensem, com treballem i cap a on volem anar.
3. Esperant que haguem considerat que no som capitalistes ni socialdemòcrates, (de les que he dit)és de suposar que no interessa ser un partit més de l'aspectre polític, sinó una alternativa. Com fem que això sigui real si no tenim fets els punts 1 i 2? M'extendria molt més però crec que ja n'hi ha prou.
Resum: No estem capacitats per a lluitar en l'arena de l'enemic en aquests moments. Estarem capacitats quan tinguem clar què volem, com ho volem i quin és el camí que considerem més idoni. I quan aquest camí sigui recolzat per una base social estable, mobilitzada i amb les idees molt i molt clares.
No és un intent de fer una fotografia de l'EI, sinó que pretén ser una simplificació molt senzilla dels dos tipus ideals de formes de construïr el moviment que estan convergint /divergint dins el marc de lluita electoral municipal que representa l'EI, les Cup.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Per un projecte rupturista de les CUP (2)
11 des 2007
Em sembla demagògic i molt intencionat tractar com si uns fossin els "bons revolucionaris" i els altres els "aparentment revolucionaris".

De la mateixa manera que és totalment fals l'afirmació "no tindrà darrere una estructura social que el recolzi". Les CUP són la maduració de la trajectòria de l'esquerra independentista i aquesta es fonamenta en les organitzacions que l'estenen i la construeixen.

Per mi, aquests escrits sorgits darrerament es fonamenten, bàsicament, en la por a perdre poder i representació política per part de certes organitzacions polítiques. Hi ha una por a pèrdua de protagonisme, som tan partidistes que si fes falta mataríem a les CUP abans de que aquestes abasteixin més terreny polític i les eclipsin.

Una mostra d'això, de voler destruir-ho, és el fet de treure aquest debat a la llum, de treure els plats bruts per debilitar la fermesa i la feina feta per les CUP.

Podeu dir que es vol fer de la CUP un partit clàssic, digueu-me, de les CUP que hi ha quina s'estructura i funciona com un partit clàssic? Quines són aquestes CUP que van en aquesta línia? Per què bé hi deuen ser si existeix aquesta línia política, no?! A mi em sembla pura demagògia per voler desacreditar i intoxicar l'opció política que no coincideix amb els teus plantejaments, per mi, partidistes.

Sincerament, l'actitud que esteu tenint diversos militants en treure això a la llum em recorda a l'actitud partidista de les corrents d'ERC que treuen el debat al públic en detriment de l'intern per pur protagonisme i interessos de generar crisis internes.

A veure si madurem i deixeu de publicar aquestes coses per indymèdia i convoqueu una assemblea nacional extraordinària de la CUP per tractar aquest tema. Tot i que possiblement si no ho heu fet és perquè heu cregut que així, faria més mal.
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (2)
11 des 2007
Volen trossejar el fill abans que retorni amb la mare, com a la història del Rei Salomó

Crec que els responsables amb capacitat i maduresa haurien de desautoritzar els "espontanis" que fan de les seves sense consultar-ho amb el col.lectiu
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (2)
11 des 2007
Ei, stop discussions en un lloc que no és el lloc. Indymedia pot ser el lloc adient per moltes coses, però no per fer les discussions internes de les CUP.

Les CUP són per començar, plurals: *LES* CUP (en plural). És un projecte municipalista, interessant, engrescador, i que pot aportar moltes coses encara. Però el debat sobre el futur de les CUP voleu dir que s'ha de fer a Indymedia? no el podeu fer a l'escola d'estiu aquesta que fareu aviat? en unes jornades o congrés o el que sigui quant toqui? És normal que hi hagin visions diverses sobre el futur. Cada membre de les CUP probablement tingui la seva visió del tema, siguin o no membres d'organitzacions de l'EI.

La transparència és un valor. I és un valor molt maco que probablement els estalinistes i postestalinistes no valorin gens (ells i elles s'ho perden). Però aquesta transparència s'ha de saber gestionar i els i les membres de les CUP han de saber gestionar això, han de saber com gestionar aquests debats i com triar on i quan s'han de fer aquests debats, no una persona que, amb la millor intenció que ningú s'ho discuteix, triï el lloc i el moment. Això ja ho discutiran les CUP en el seu conjunt, no?


PD: Aquest no és un comentari del tot anònim.Hi ha gent de les CUP que ja sap qui soc, i ja sap que estic disposat a col·laborar amb un projecte molt interessant. És un comentari fet des de fora per un que us té molt carinyo :)
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (2)
11 des 2007
Patètic per qui hagi penjat les 2 notícies. Patètic veure aquests debats aquí. Patètic!
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (2)
11 des 2007
Internet està ple de trolls (gent que busca destacar a costa del que sigui), com més us queixeu més escrits apareixeran. No dic que el que ho publiqui sigui un troll qe busqui molestar, pero sí busca notorietat i protagonsime i mostra cert mesianisme al estar perjudicant un projecte comú que ha costat la tira.
Però si els debats d'indymedia no han de pintar res, doncs no pinten res dins la CUP i ja està. Si hi ha trolls que parlen tan en profunditat de la cup, vol dir que és un tema important. Molta gent s'està interessant en el projecte, gent que mai ho diries... gent que hi veu una capacitat transformadora de veritat,inclús llibertaris.
Així que endavant amb les cup, mirem-ho en positiu. Se'n parla. I?
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (2)
12 des 2007
Contnua la batalla entre els vells MDT i els joves "Endavant". Patètic, amb el sectarisme el projecte rupturista no arribarà enlloc.
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (2)
12 des 2007
EL primer que hem de tenir clar, és que de lo que va passar al 86 encara no ens en hem recuperat. Si això tornés a passar seria la mort total de l'Esquerra independentista.
CAP A LA UNITAT POPULAR!!!
VISCA LA TERRA!!!
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (2)
12 des 2007
Aquest escrit és idèntic a les bajanades d'aquests de l'"anticapitalismo rojo" que penja textos confusionaris:

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/317360/index.php?sho

Preparem-nos per la intoxicació.

El pitjor del tot és que el text que ha iniciat aquest debat esteril està signat per una persona del moviment, el Jaume S., que sembla que li encanti donar carnassa als mateixos que fa quatre dies deien bajanades semblants contra la seva organització

Anem amb compte. Ja s'ha comès un primer error barroer. NO deixem que continuïnt rajant els textos que confonen i desil.lusionen
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (2)
12 des 2007
Per a que no torni a passar, els majors de 35 anys haurien de deixar pas als joves i retirar-se.
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (2)
12 des 2007
'HO' no veig que tingui res a veure amb això que dius, aquest escrit enfoca bona part del debat i expressa algunes idees interessants, jo també comparteixo que en el fons es tracta de dues formes d'entendre el projecte de l'EI, una més centrada en la política institucional i l'altra en un plantejament més de moviment

L'article que linkes era una tonteria delirant d'algun friki.

'ell', crec que esquematitzar un debat com aquest com 'una batalleta' entre sigles (que d'altra banda no han dit res sobre això públicament cap d'elles) és simplista el debat està plantejat i molta gent, de les CUP, del moviment, d'organitzacions o de col·lectisu juvenils o simpatitzant de l'EI i interessada hi diu la seva -hi diem la nostra-, caldria intentar treure'n les idees o aportacions interessants i obviar desqualificacions o intents de desviar l'atenció o reduir-ho a explicacions maniquees (ídem per a UN)

També crec que el 'projecte' o 'tema' d'interès a debat és tema el moviment, no només les candidatures
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (2)
12 des 2007
siiiiiiiiiiii!!!!

de puta mare!!! és a dir MDT vs Endavant a dintre de la Cup. Mola, mola!

Ara algú de la MDT si us plau, que aquests els tenim una mica calats però no del tot.

PS: simpatitzo el 100% amb el post, però nanus, aquest no és el lloc.
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (2)
12 des 2007
Què vol dir que no és el lloc? En qualsevol moviment hi ha diferents postures i hi ha d'ahver llocs a on expressar-les. I només en les assemblees, reunions...el problema és més aviat les formes. Ni aquest post, que és un comentari que vaig fer jo i que ha estat penjat allargant-lo una mica (i que no he estat jo), ni els escrits que han sortit a la llum, com ara el d'en Jaume, comporten, al meu entendre cap problema, ja que han estat escrites sense mensyprear a ningú. Només s'han posat sobre la taula diferents concepcions de com ha d'avançar el moviment.
El problema és quan els comentaris són tergiversadors o no intenten parlar dels diferents conflictes reals, sinó de picabaralles, demagògia o blablabla.
Aquest és el fotut problema!Que s'intenten marxar per les branques sense debatre el problema. I, em sembla que ningú intenta desil·lusionar a ningú o confondre a ningú. Només s'intenta posar llum a un túnel que fa trenta anys que no en té. Uns amb un fanal i altres amb un sistema elèctric. El fanal amb qualsevol inconvenient es pot apagar, el sistema elèctric pretén ser per sempre; tot i que costi molt més posar-lo,també serà més difícil quedar-se a les fosques.
Intentem crear dialècticament, no us faci por.
PD: El debat ha sortit a la llum per una altra banda, precisament, la que no està dient el que diu aquest post o en Jaume. Així que no feu responsables a aquesta gent.
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (2)
12 des 2007
2 Postures?

Jo en tinc una tercera i segur que n'hi ha altres i no penso anar de llest i autocomplaurem a internet i a indymedia...

Ja hi ha els canals, en concret "el canal", per fer això, si no hi teniu veu (reitero si no hi teniu veu) o ni en teniu coneixement serà per alguna cosa.

La CUP no s'atura.
El debat sobre ella tampoc perquè no es faci per internet... tot i això "Endavant" amb la campanya.
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (2)
12 des 2007
2 Postures?

Jo en tinc una tercera i segur que n'hi ha altres i no penso anar de llest i autocomplaurem a internet i a indymedia...

Ja hi ha els canals, en concret "el canal", per fer això, si no hi teniu veu (reitero si no hi teniu veu) o ni en teniu coneixement serà per alguna cosa.

La CUP no s'atura.
El debat sobre ella tampoc perquè no es faci per internet... tot i això "Endavant" amb la campanya.
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (2)
12 des 2007
Doncs si que sembla que tinguin raó.
Les respostes en contra no aporten res que no sigui atacs personals, frontals i despectius.
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (2)
12 des 2007
Jo el que no entenc és perquè es plantegen aquestes 2 postures com a incompatibles. Tenir un partit polític i fer moviment no es pot fer alhora? És que no ho fan així altres nacions, com els bascos?

Enceto una "tercera postura" que combina les 2 anteriors i no les concep com a contraposades, sinó com a complementàries. Sóc un il·lús?
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (2)
12 des 2007
aquest article és una infàmia carregada de mentides, ni la policia ho hauria fet millor.
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (2)
13 des 2007
arguments i idees vs teories conspiranioques, difamació, intoxicació i acusacions dignes dels millors temps de divisió i sectarisme dels 80, exemplar forma de 'debat', si és que l'experiència és un grau...
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (2)
13 des 2007
al marge de bromes, està clar que aquest fotolog està ple de gent que vol intoxicar i que NO pertany a l'EI, no siguem pessimistes.

el que si que estaría bé, és que la gent de la CUP en general acceptéssin que tenen un entorn amb el que han de compartir el debat encara que les dessicions les prenguin les seves assemblees. no?

salut!
Re: Per un projecte rupturista de les CUP (2)
14 des 2007
les seves decisions les pren cadascú, però si es pretén representar tot un moviment el debat i la decisió l'ha de fer tot el moviment, si no s'està fent un altre xiringuito amb (part)de les CUP, cosa que ni fa bé al moviment ni a les pròpies candidatures, sembla obvi

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more