Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
La Plataforma Salvem els Muntanyans denuncia el Pla Parcial Muntanyans II davant la Comissió Europea
11 des 2007
Comunicat de premsa 11/12/2007


LA PLATAFORMA SALVEM ELS MUNTANYANS DENUNCIA EL PLA PARCIAL MUNTANYANS II DAVANT DE LA COMISSIÓ EUROPEA

La Plataforma Salvem els Muntanyans ha presentat Denúncia davant de la Comissió Europea per incompliment del Dret Comunitàri. Les cinquanta pàgines de les quals consta la Denúncia, exposen abastament l’incompliment de la Directiva 85/337/CEE, relativa a l’avaluació dels efectes de determinats projectes públics o privats sobre el medi ambient, així com la Directiva 97/11/CE, per la qual es modifica la Directiva 85/337/CEE.

L’Administració ha incomplert la seva obligació d’incorporar la corresponent Avaluació d’Impacte Ambiental en els diversos actes que han portat a l’aprovació definitiva del Pla Parcial Muntanyans II.

També s’ha incomplert la normativa catalana i espanyola que considerava preceptiu la realització de l’Avaluació d’Impacte Ambiental. I, entre d’altres, s’ha vulnerat el decret 114/1988, de 7 d’abril, d’avaluació d’impacte ambiental, i el decret 328/1992, de 14 de desembre, pel qual s’aprova el pla d’espais d’interès natural.

La citada denúncia ha estat redactada gràcies al Dictamen elaborat per la Clínica Jurídica ambiental de la Universitat Rovira i Virgili, als membres de la qual la Plataforma Salvem els Muntanyans vol agrair la seva col•laboració.

La Plataforma Salvem els Muntanyans esperem que les autoritats catalanes i espanyoles accedeixin als requeriments que des de la Comissió Europea es puguin efectuar en relació amb la Denúncia interposada.

La Comissió Europea preveu adoptar una decisió sobre la denúncia presentada en el termini màxim d’un any des de la seva presentació.


Plataforma Salvem els Muntanyans

Torredembarra 11 de desembre de 2.007

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat