Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : criminalització i repressió : xarxa i llibertat : pobles i cultures vs poder i estats
> Solidaritat amb Euskal Herria [Barcelona]
10 des 2007
> Concentració "Prou repressió contra Euskal Herria"
Dijous 13 de desembre a les 20 hores a la plaça Sant Jaume.

> Acte polític de suport als encausats en el macro-sumari 18/98
Divendres 14 de desembre a les 20 hores a La Torna (c/Sant Pere Màrtir, 37).
cartell 18-98_barcelona.BMP
PROU REPRESSIÓ CONTRA EUSKAL HERRIA

Enfront les detencions i empresonament de més de 40 militants polítics i socials del moviment popular basc, des dels Països Catalans, organitzacions i persones sensibilitzades amb aquesta nova agressió contra els drets d'Euskal Herria, agrupades a l'entorn de la plataforma, Amics i Amigues d'Euskal Herria, creiem necessària novament la complicitat i solidaritat de la societat catalana envers el conjunt del poble basc, i enfront de la instància que els ha condemnat, la Audiencia Nacional espanyola.

El sumari 18/98 és el sumari matriu mitjançant el qual es pretén validar la tesi que identifica activitats polítiques i socials legítimes amb la complicitat, col·laboració o pertinença a ETA. Davant d'aquesta tesi, que s'ha ratificat i executat abans de fer-se pública la pròpia sentència, se'n deriven molts altres sumaris i actuacions que estan caracteritzant un període polític on els trets autoritaris i antidemocràtics són prou evidents. Començà durant el mandat del PP, i s'estén de manera més crua si cap, amb el darrer govern del PSOE, que fins fa poc s'erigia en baluard del diàleg i la negociació per la pau, i com en d'altres èpoques ha acabat mostrant el seu veritable rostre de partit gestor dels interessos dels poders fàctics de l'estat.

En aquests procediments es constaten greus desviaments del normal funcionament d'un Estat de Dret, entre elles:

-la privació de les garanties jurídiques de les persones processades, fermances econòmiques desmesurades, abús de la presó preventiva, condicions de detenció que han derivat en repetides denúncies de tortures i maltractaments.

- Instrumentalització política de la legislació, amb aplicació elàstica i expansiva de tipus delictius indeterminats i procediments ideologitzats basats en documents sense cap valor probatori.

Aquestes circumstàncies revelen actuacions al servei d'una estratègia política, la finalitat de la qual és treure de la legalitat espanyola a un ampli espai social i polític basc, tot vulnerant drets civils i polítics –expressió, reunió, associació, llibertat ideològica i dret a la dissidència- de persones i grups que defensen que Euskal Herria existeix com a poble i que té dret a decidir com a tal.

A l'empara de la seva lògica funció de perseguir presumptes delictes, l'Estat espanyol ha criminalitzat idees, iniciatives i activitats socials i polítiques legítimes, que en el si de la societat basca busquen assolir objectius legítims amb mitjans igualment legítims.

Aquesta vulneració de drets individuals i col·lectius afecta directament al conjunt de la societat basca. Aquests drets, llibertats i garanties són patrimoni de tota la ciutadania, de totes les persones, estiguin imputades o no. Per aquestes raons, les sentències d'aquests judicis no es poden contemplar des de la indiferència de la nostra societat.

Encara que des de casa nostra puguem no coincidir plenament amb els mateixos plantejament socials i polítics que algunes de les persones imputades, no obstant coincidim en el dret a defensar-les. I no només això, creiem que amb aquestes decisions político-judicials, s'estan posant les bases per entrar en una nova fase de conflictivitat política i militar, que només farà que aportar més dolor al ja llarg conflicte vigent entre Euskal Herria i l'Estat espanyol, i que només des d'una òptica electoralista per part del PSOE i PNB, es pot arribar a justificar.

Des dels Països Catalans, denunciem la manca de legitimitat de l'estat espanyol per a jutjar i condemnar a cap ciutadà de les nacions sotmeses mitjançant la seva força policial i militar. I alhora, creiem i defensem el dret a què Euskal Herria pugui construir el seu present i futur en llibertat respectant la seva pluralitat i riquesa social, des del respecte a tots els drets de totes les idees i persones.

LLIBERTAT PRESOS I PRESES POL?TIQUES!
LLIBERTAT PER A EUSKAL HERRIA!
LLIBERTAT PER ALS PA?SOS CATALANS!

Amics i amigues d'Euskal Herria
Països Catalans, desembre del 2007

This work is in the public domain
Colera camping CNT