Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
15 de Desembre 15 anys de l'assassinat de Pedro Alvarez per un policia
08 des 2007
Concentració i ofrena floral

Dissabte 15 de desembre
11.30 h. La Torrassa, L’Hospitalet, ofrena floral
17.30 h. Plaça Universitat, Barcelona, Concentració


Divendres 14 de Desembre de 2007
Xerrada-Debat Sobre els abusos del poder
19 h al local de la CGT del Baix Llobregat
C/ D'Esplugues Nº 46 -Cornella.
pedroalvarez.jpg
El cas de lâassassinat de Pedro Alvarez

La nit del 15 de desembre de 1992 és assassinat a la ciutat catalana de LâHospitalet de Llobregat un jove de 20 anys, Pedro Ã?lvarez, dâun tir al cap. Pedro acompanyava a casa a la seva núvia Yolanda, amb qui sortia des de feia 5 anys. Just després dâacomiadar-se, un cotxe que circula a gran velocitat per poc atropella a la jove, la qual en una reacció instintiva increpa al conductor. Aquest surt de lâautomòbil i comença a discutir amb la jove de forma violenta fins al punt que la colpeja i la tira a terra.

Pedro llavors torna corrent per a defensar-la i inicia una discussió amb lâagressor, que es converteix en lâassassí en el moment que es dirigeix al cotxe (un Opel Vectra blanc), agafa un arma i li dispara tres trets al jove, un dâells mortal de necessitat, davant lâintent de detenir-lo dâuna dona que lâacompanyava. Després torna al cotxe, amb la mateixa sang freda, i arrenca mentre unes persones intenten socórrer a Pedro, que ingressa cadàver en lâHospital de Bellvitge, davant lâestat de xoc que es troba Yolanda.

Les sospites cauen sobre un policia nacional (José Manuel S.F), i és detingut de seguida. Ãs igual a la descripció que es va donar dâell, les proves balístiques coincideixen amb les de les armes utilitzades per les forces de seguretat de lâEstat i lâagent és assidu a la zona on ocorren els fets. Una persona conflictiva i amb "cert poder" en la mateixa. A més, és identificat immediatament per Yolanda, lâúnic testimoni del crim.

Lâagent presenta una coartada tan infantil com concloent per als encarregats de la investigació: "Estava a casa dormint després dâhaver acompanyat a la meva mare a lâhospital" i la investigació comença tornar-se tèrbola. Es declara immediatament el secret de les investigacions, pel que la representació de la família no pot participar en elles. A Yolanda se li sotmet a una sessió maratoniana de múltiples reconeixements, qualificada dâirregular per juristes consultats. La jove al final manifesta dubtes sobre aspectes molt concrets del policia.

Els familiars acusen en repetides ocasions que la titular del Jutjat dâInstrucció numero 5 de LâHospitalet, María José Magaldi, i el comissari Llorente no estan portant a terme bé el procediment: la jutge no ordena analitzar les petjades del cotxe per a identificar a la dona que acompanyava a lâassassí, ni va ordenar la seva identificació posterior, per exemple. Finalment es decreta lâexculpació de lâagent per falta de proves fiables.

Ningú ha seguit realitzant fins a avui cap tipus dâinvestigació posterior i no hi ha cap institució que hagi donat suport al cas Pedro Ã?lvarez, a pesar que, per exemple, lâajuntament de LâHospitalet es va comprometre a això, i els poders públics (polítics, forces de seguretat, jutges i fiscals) estan obligats legalment a vetllar per lâesclariment dâuns fets tan greus com aquests. Els policies que van iniciar les investigacions, dâaltra banda, tracten des dâun principi de criminalitzar a Pedro, buscant antecedents que no existien, per a culpar-lo del succeït i així defensar al seu company.
Mira també:
http://www.plataformapedroalvarez.com/

This work is in the public domain

Comentaris

15 de Desembre 15 anys de l'assassinat de Pedro Alvarez per un policia
08 des 2007
OK.
Ni olvido ni perdón!!
Pero...tal vez esta vez se invierta el asunto...A DISTANCIA PERROS!!
Un fuete abrazo anaqruista(que lo dice todo) para su padre, luchador IMLACABLE!!

A POR ELLOS!!

SIN PISTOLA SOIS UNA MIERDA!!
Y con ella tambien!!
Re: 15 de Desembre 15 anys de l'assassinat de Pedro Alvarez per un policia
09 des 2007
Fa anys vaig tenir l'ocasio de coneixer al pare del Pedro i no te nom el que han fet passar a aquesta familia.
La pressio policial va portar a la Yolanda a trencar tot lligam amb la familia del Pedro, la pressio policial va perseguir a tot l'entorn del Pedro per trobar qualsevol cosa que justifiques l'assassinat.
No nomes la prova balistica ca confirmar el fet, sino que s'ha de saber que la pistola amb la que va disparar l'agent pertany a una serie d'armes que l'estament policial va regalar als policies que havien destacat per la seva "feina" durant els tot just conculsos jocs olimpics.....manda guevos
Evidentment aquest policia en comptes d'anar a la preso va ser traslladat i augmentat de categoria
Visca la democracia!
Re: 15 de Desembre 15 anys de l'assassinat de Pedro Alvarez per un policia
09 des 2007
AQUESTA FAMÃ?LIA ÃS UN EXEMPLE. MOLTS DELS QUE TANT XERREM PER AQUÃ? O EN LES ASSEMBLEES PIJES DE NO SÃ QUÃ. HAURÃ?EM DE PRENDRE NOTA
Sindicat Terrassa