Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia : educació i societat
[AEP - GEA] Passi de la pel·lícula "Darwin's Nightmere"
06 des 2007
Darwin\'sNightmare.jpg
Darwin_s_Nightmare_film.jpg
Des de l’AEP- Associació d’Estudiants Progressistes, i concretament des del GEA, creiem necessària la conscienciació dels i les estudiantes universitàries en particular, i de la societat en general, sobre tots els temes relacionats amb l’ecologisme, la sostenibilitat i els consum responsable ja que entenem que una veritable transformació social no pot anar deslligada del respecte al món on vivim. El nostre objectiu no és altre que potenciar la reflexió sobre model organitzatiu i de consum de la nostra societat, des de l’òptica ecologista, i generar debat i esperit crític.

És per aquest motiu que volem que a les universitats es comencin a tractar tot aquests temes. Conseqüentment volem esdevenir un pont entre associacions consolidades en la defensa del medi ambient o que d’una manera o altra treballin temes d’ecologia, decreixement, consum responsable... i portar-los cap a la Universitat.

Som un grup format per militants de totes les federacions de l’AEP i ens encarreguem de preparar actes del nostre àmbit arreu del territori: des de xerrades o debats fins a campanyes de gestió de residus a les facultats. D’altra banda, també ens encarreguem de la secció d’ecologia d’ "El Queixal", la revista nacional de l’AEP.

Enguany farem un acte de presentació a la facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona, dijous 13 de desembre a les 13h a l’Aula Magna. L’acte consistirà en el passi del documental "Darwin’s nightmare" .

Ens veiem a la universitat!


Darwin’s Nightmare:

De Hubert Sauper

França, Àustria i Bèlgica

2004

A la dècada dels 60, al cor d’Àfrica, una nova espècie animal va ser introduïda al Llac Victòria com un petit experiment científic. La Perca del Nil, va resultar ser un gran depredador que va acabar amb la major part de les espècies autòctones d’aquest immens llac. El nou peix es va multiplicar ràpidament, i va passar a ser el primer producte d’exportació de Tanzània. Enormes avions de càrrega de l’antiga Unió Soviètica arriben diàriament a aquest país per a recollir els filets blancs d’aquest peix i, a canvi, descarreguen la seva mercaderia… Kalashnikovs i munició per a les múltiples guerres que tenen lloc a la part central del continent Africà. A Espanya es varen vendre l’any 2004 al voltant de 8 milions de kg de Perca del Nil. Aquesta perca la trobem als nostres mercats i peixateries, ja filetejada a preus, sospitosament assequibles. Però, quin és el preu que paga la població africana per aquest mercat d’exportació que espolia els seus recursos naturals?
Mira també:
http://www.aep.cat/
http://www.aep.cat/spip.php?article160

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

No als sindicats grocs a Indymedia!
07 des 2007
Prou de falsos sindicats!
Re: [AEP - GEA] Passi de la pel·lícula "Darwin's Nightmere"
07 des 2007
Prou persones sense cervell!
Sindicato Sindicat