Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
bicicletada a sant andreu en resposta a la nova ordenança sobre l'ús de la bici
05 des 2007
Demà dijous 6 de desembre, Bicicletada en resposta a la nova ordenança municipal sobre l'ús de la bici. A Sant Andreu, en el marc dels actes de la Festa Major. Organitza: La XarXa de Sant Andreu.
La convocatòria és demà dijous 6 de desembre a les 12 del migdia a la Plaça Orfila (metro L1 "Sant Andreu" o Renfe "Sant Andreu Comtal"). Farem un recorregut per Sant Andreu aprofitant per reclamar nous carrils-bici segregats, denunciant aquells carrils-bici ja existents però mal dissenyats, demanant nous parkings-bici a la vora de les estacions de tren, del CAP (ambulatori mèdic), ... i de pas podrem comprovar en carn pròpia les dificultats de moure's habitualment en bicicleta per Sant Andreu. També aprofitarem per denunciar els "clarobscurs" del "Bicing" ara que és imminent l'arribada d'aquest servei als nostres carrers. Us esperem !!!

This work is in the public domain

Comentaris

els "clarobscurs" del "bicing"
05 des 2007
Tot esperant lâarribada del âBicingâ? a Sant Andreu â¦

No podíem sospitar quan lâAjuntament de Barcelona va adjudicar el contracte del nou servei del âBicingâ? a la transnacional nord-americana âClear Channelâ? que cada cop que els nostres culs escalfessin els seients dâaquestes bicicletes de disseny estaríem contribuint al manteniment de lâocupació militar de lâIraq. Sona fort, oi?

âClear Channelâ?, empresa transnacional amb la seu principal als Estats Units, va guanyar un polèmic concurs a lâaltra gran empresa transnacional de la publicitat exterior, en aquest cas francesa, âJCDecauxâ? (aquesta ja té actualment lâexclussiva de la publicitat exterior i del mobiliari urbà de la ciutat de Barcelona, tal com les marquesines dels autobusos). I és que curiosament les empreses concursants i, per tant, lâempresa finalment adjudicatària, no són del sector del transport, tal i com seria lògic, sinò que són totes dues grans empreses transnacionals del sector de la publicitat, el que provoca per exemple que els treballadors actualment subcontractats a travès de lâempresa âDelfin Groupâ? es regeixin pel conveni dâaquest últim sector enlloc de fer-ho pel del transport (el qual els hi resultaria més favorable).

Però qui és realment âClear Channelâ? ? Aquesta transnacional amb la seu principal als Estats Units i importants subseus a Londres o a Madrid forma part dâun gegant mediàtic (prop de 1.500 emissores de ràdio i 42 de televisió) i publicitari amb diferents branques esteses per tot el món i amb uns importants beneficis econòmics. Gran part dels ingressos dâaquest grup van a parar a una fundació privada conservadora (la âMays Family Foundationâ?) molt lligada als interessos del partit republicà nord-americà i que ha arribat a promoure marxes de suport a la invasió dâIraq o ha fet importants donacions a les campanyes electorals del president Bush.
Re: bicicletada a sant andreu en resposta a la nova ordenança sobre l'ús de la bici
05 des 2007
Muy buena la inciativa y sin ánimo de crear polémicas, creo que los carriles bicis segregados o no, son un problemas para los usuarios de bicis.

Aquellas personas que utilizan la bicicleta como un médio de transporte y no como un simple entretenimiento, los carriles bicis limitan su capacidad.

Un espacio de 1 metro no es suficiente.. menos coches y más bicis!
Sindicat