Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Solidaridad Internacional con los presxs en HH contra el ergastolo en Italia
04 des 2007
14 desembre 2007. Concentració davant del consolat italià (C/Mallorca 270, L2, L4, L3 Pg de Gracia) a les 12 h del matí. I després sopador a la Kasa de la muntanya (Av. St.Josep Munt 33, L3 Lesseps) amb xerrada sobre la situació de Mumia Abu-Jamal i a l’estat Itàlia.

...

15 desembre 2007. Dia internacional d’accions descentralitzades.
CONDEMNATS A CADENA PERPÈTUA EN LLUITA

Una proposta que brolla tan directament com espontàniament de les pròpies persones condemnades, i per tota la vida, que en un gran nombre han començat, el dia 1 de desembre, una vaga de fam per tal d’obtenir l’abolició del “final de la pena; mai�. De moment hi ha prop de 700 adhesions entre les condemnades a perpetuïtat i més de 4200 entre la resta de preses, familiars, amigues i altres solidaries en general. Entre les detingudes que han anunciat participar en aquesta proposta hi ha a més d’una que declara que emprendrà la vaga de fam i que la portarà a terme fins que no sigui acceptada la seva petició, si es necessari fins la mort.

Des de Catalunya, col•lectius i individualitats compromeses amb la lluita anti carcerària i conscients de la realitat de perpetuïtat a les presons de l’estat espanyol, volem mostrar el nostre suport i solidaritat a aquesta extrema decisió. Força als presos en lluita! Reproduïm el comunicat dels presos a l’estat italià:

Ja estem a prop de la data d’inici de la vaga de fam per l’abolició de la cadena perpetua (l’ergastolo, en italià), prevista pel dia 1 de desembre. Dejunem i alguns de nosaltres anirem fins al final, perquè la cadena perpetua no funciona, no serveix com a dissuasió, alimenta el mal i és injusta. Si en un país hi ha massa crim, moltes vegades la culpa no és del criminal sinó de l’Estat, en la majoria de casos. El moment no és certament dels millors: Estem en un període on creix la lluita contra la criminalitat dels immigrants i els pobres, però que tenim a perdre? És probable que no aconseguim molt, però els homes i les dones que lluiten vencen sempre també quan perden. Les condemnades a cadena perpetua poden perdre l’esperança, moltes ja la van perdre, però moltes altres no perdran mai la força per a lluitar. Entre les condemnades a cadena perpetua en aquesta època es respira un aire diferent, no serem més còmplices silencioses i passives dels nostres guardians. Moltes de nosaltres, no hem sortit mai en els últims 20 i 30 anys: el temps passa, als primers anys de presó no els hi fas molt de cas, seguim pensant que hi ha sempre temps, però ara ens despertem perquè hem vist que no tenim més temps. Soles volem lluitar, amb les nostres pròpies forces, les nostres esperances i per això algunes de nosaltres estem disposades a morir de gana. La lluita ens manté joves i vives, estem cansades d’envellir sense fer res, volem simplement saber quan acabarà la nostra pena. Nosaltres també som conscients de la pena, però no ens varem quedar solament amb això, també demanem la certesa de la fi de la pena. També nosaltres condemnades a cadena perpetua volem un calendari a les nostres cel•les per a assenyalar amb una creu els dies, mesos, anys que passen. No es pot ser responsables per sempre: tot hauria de tenir un començament i un final. La llei ve del grec nomos: distribuir, ordenar i amidar1... però com es fa per a amidar la cadena perpetua? Aquesta no té alguna funció, és la revenja dels forts, dels vencedors, de la multitud. Probablement, la majoria política dels pals, és contraria a l’abolició de la cadena perpetua, però la historia està plena de majories que s’equivoquen. Ser molts no significa, en si, que es tingui raó. Les condemnades a la cadena perpetua varem pensar: Que si continuem sense fer res, si continuem simplement menjant, mai tindrem futur. Que no sabem més qui som, on estem ni tampoc on anem, no tenim cap matí, tenim només un passat que no passa i correm amb la mort per a la mort.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Solidaridad Internacional con los presxs en HH contra el ergastolo en Italia
05 des 2007
es poden enviar faxos al consolat italià, demanant l'abolició del ergastolo.

fax.- 93 487 0002
Sindicato Sindicat