Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
[concentració] 15 anys Sense Pedro Alvarez, assassinat per un policia.
04 des 2007
Concentració i ofrena floral

Dissabte 15 de desembre
11.30 h. La Torrassa, L’Hospitalet, ofrena floral
17.30 h. Plaça Universitat, Barcelona, Concentració
El cas de lâassassinat de Pedro Alvarez

La nit del 15 de desembre de 1992 és assassinat a la ciutat catalana de LâHospitalet de Llobregat un jove de 20 anys, Pedro Ã?lvarez, dâun tir al cap. Pedro acompanyava a casa a la seva núvia Yolanda, amb qui sortia des de feia 5 anys. Just després dâacomiadar-se, un cotxe que circula a gran velocitat per poc atropella a la jove, la qual en una reacció instintiva increpa al conductor. Aquest surt de lâautomòbil i comença a discutir amb la jove de forma violenta fins al punt que la colpeja i la tira a terra.

Pedro llavors torna corrent per a defensar-la i inicia una discussió amb lâagressor, que es converteix en lâassassí en el moment que es dirigeix al cotxe (un Opel Vectra blanc), agafa un arma i li dispara tres trets al jove, un dâells mortal de necessitat, davant lâintent de detenir-lo dâuna dona que lâacompanyava. Després torna al cotxe, amb la mateixa sang freda, i arrenca mentre unes persones intenten socórrer a Pedro, que ingressa cadàver en lâHospital de Bellvitge, davant lâestat de xoc que es troba Yolanda.

Les sospites cauen sobre un policia nacional (José Manuel S.F), i és detingut de seguida. Ãs igual a la descripció que es va donar dâell, les proves balístiques coincideixen amb les de les armes utilitzades per les forces de seguretat de lâEstat i lâagent és assidu a la zona on ocorren els fets. Una persona conflictiva i amb "cert poder" en la mateixa. A més, és identificat immediatament per Yolanda, lâúnic testimoni del crim.

Lâagent presenta una coartada tan infantil com concloent per als encarregats de la investigació: "Estava a casa dormint després dâhaver acompanyat a la meva mare a lâhospital" i la investigació comença tornar-se tèrbola. Es declara immediatament el secret de les investigacions, pel que la representació de la família no pot participar en elles. A Yolanda se li sotmet a una sessió maratoniana de múltiples reconeixements, qualificada dâirregular per juristes consultats. La jove al final manifesta dubtes sobre aspectes molt concrets del policia.

Els familiars acusen en repetides ocasions que la titular del Jutjat dâInstrucció numero 5 de LâHospitalet, María José Magaldi, i el comissari Llorente no estan portant a terme bé el procediment: la jutge no ordena analitzar les petjades del cotxe per a identificar a la dona que acompanyava a lâassassí, ni va ordenar la seva identificació posterior, per exemple. Finalment es decreta lâexculpació de lâagent per falta de proves fiables.

Ningú ha seguit realitzant fins a avui cap tipus dâinvestigació posterior i no hi ha cap institució que hagi donat suport al cas Pedro Ã?lvarez, a pesar que, per exemple, lâajuntament de LâHospitalet es va comprometre a això, i els poders públics (polítics, forces de seguretat, jutges i fiscals) estan obligats legalment a vetllar per lâesclariment dâuns fets tan greus com aquests. Els policies que van iniciar les investigacions, dâaltra banda, tracten des dâun principi de criminalitzar a Pedro, buscant antecedents que no existien, per a culpar-lo del succeït i així defensar al seu company.

Plataforma Pedro Ã?lvarez
http://www.novoson.es/pedroalvarez
http://www.plataformapedroalvarez.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [concentració] 15 anys Sense Pedro Alvarez, assassinat per un policia.
04 des 2007
Pedro Àlvarez!
Ni oblit ni perdó!
Re: [concentració] 15 anys Sense Pedro Alvarez, assassinat per un policia.
04 des 2007
Cap agressió sense respota!
Pedro no t'oblidem!!!

Com potser que aquest assassí encara estigui lliure, no hi ha dret, no hi haurà pau mentres no hi haigui justicía.
Re: [concentració] 15 anys Sense Pedro Alvarez, assassinat per un policia.
04 des 2007
NI OBLIT NI PERDO.Apart d,estar lliure,a sobre volien condenar al pare per injuries, i les diverses lluites ho van impedir. Crec que amb mes resistencia o mes gent es fara justicia,que ja son 15 anys que es diun aviat
Re: [concentració] 15 anys Sense Pedro Alvarez, assassinat per un policia.
04 des 2007
SOLIDARIDAD CON JUANJO TOD@S SOMOS PEDRO NI PERDONAMOS MI OLBIDOMOS
cartell
08 des 2007
pedroalvarez.jpg
cartell
Mira també:
http://www.plataformapedroalvarez.com/
Sindicat