Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: altres temes
Alerta amb la CÈL·LULA
04 des 2007
EL SISTEMA ECONÒMIC PRETESAMENT ALTERNATIU
QUE ES MOU PER BARCELONA ANOMENAT "LA CÈL·LULA"
ATENCIÓ!

EL SISTEMA ECONÒMIC PRETESAMENT ALTERNATIU
QUE ES MOU PER BARCELONA ANOMENAT "LA CÈL·LULA"
FARÀ QUE UNS POCS ES BENEFICIIN MOLT AL PRINCIPI
I QUE MOLTS PERDIN AL FINAL (POT SER EN POC TEMPS!)

Doneu un cop d'ull en aquest article els que no sabeu de que va tot això de "LA CÈL·LULA" ;
malgrat l'article sigui sensacionalista, val la pena (ah, i els comentaris!)
http://www.lavanguardia.es/lv24h/20071114/53410795312.html

LA CLAU ESTÀ EN ENTENDRE EL CREIXEMENT EXPONENCIAL
DEL NOMBRE DE CÈL·LULES;

1 CÈL·LULA DÓNA LLOC A 8 CÈL·LULES
AQUESTES 8, DONARAN LLOC A 64 (8X8=64)
I AQUESTES 64, A 512!! ( 64X8=512)

512 CÈL·LULES!!! EN 3 GENERACIONS!!! UN COP HI HAGI 512 D'AQUESTES CÈL·LULES A BARCELONA,
(O FINS I TOT ABANS) LA COSA PETARÀ PER MANCA DE NOVA GENT QUE PUGUI PERPETUAR EL SISTEMA


PENSEU EN GLOBAL I NO A NIVELL INDIVIDUAL!!!

PENSEU EN AQUELLS QUE, UN COP FICATS I QUE NO PUGUIN PERPETUAR EL SISTEMA
DE LA CÈL·LULA PER MANCA DE NOVA GENT PERDRAN ELS SEUS DINERS!

UNS POCS GUANYARAN MOLTS DINERS A COSTA DE QUE MOLTA GENT AL FINAL ELS PERDRÀ!

AIXÒ NO TÉ RES D'ALTERNATIU NI SOLIDARI!

LA SOLUCIÓ SERIA QUE ELS ENRIQUITS (ELS DEL CERCLE BLAU) RETORNIN ELS DINERS A L'ALTRA GENT
DE LA CÈL·LULA QUE JA HA POSAT DINERS

IMPORTANT: REENVIA AQUEST EMAIL A TANTA GENT COM CREGUIS,
HI HA MOLTA GENT MACA I AMB BONA VOLUNTAT
QUE POT HAVER CAIGUT EN AQUEST PARANY!

QUE CORRI LA VEU!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Alerta amb la CÈL·LULA
04 des 2007
A mi ja m'ha arribat per un parell de bandes. I el més fort és que ho venen com un sistema solidari, alternatiu, que pot posar en perill el capitalisme. Quina barra!!!
Re: Alerta amb la CÈL·LULA
04 des 2007
s'ha de lluitar contra aquesta txusma. altres empreses havien utilitzat la piramidalització per captar venedors, de manera que els que abasn s'hi ficaven tenien productes més barats i guanyaven més conforme tenien a gent captada per ells...

en tot cas, tot això no és res més que una nova forma de capitalisme més descarada. la novetat en aquesta notícia respecte antecedents, és que, a sobre, se les donen d'alternatius, solidaris i perjudiquen la imatge dels moviments socials que lluiten per autogestionar-se ja ho facin totalment o en part.

per altre banda el més irònic de tot plegat, és que la promesa del 80.000 euros per 10.000 euros només es pot explicar per una estafa, com la mateixa estafa que és el capitalisme per al treballador.
Re: Alerta amb la CÈL·LULA
04 des 2007
això és més vell que l´anar a peu: l´estafa piramidal.
Re: Alerta amb la CÈL·LULA
04 des 2007
Jo he estat en una d'aquestes reunions i no crec que sigui cap timo, al contrari, crec que no es casual que les veus de represalia contra les cel.lules vinguin de la vanguarda, els mossos, i una institució de control de "sectes". Ja sabem quin punt de vista tenen i per a qui treballen, i realment, el sistema de les "cél.lules de prosperitat" fa perillar la economia i la sotmissió de les persones a la obligació del treball assalariat. Evidentment, a mesura que va creixent pot passar que li sigui dificil continuar creixent i hi hagi cel.lules que no puguin continuar reproduïnt-se i per tant guanyant diners. D'acord. PERO AIXÒ NOMÉS PASSA SI LA GENT DESCONFIA DE LA IDEA I NO HI ENTRA. Pel contrari, si tothom hi va entrant i reentrant TOTHOM EN SURT BENEFICIAT, i es crea un paraistisme a la economia capitalista que realment li dificulta prosseguir amb la seva dictadura totalitaria i autocràtica de la mercaderia.

Crec que la convinació del moviemnt antagonista i autogestionari amb les cél.lules, i la confiança de més i més gent en aquest sistema, podria produïr conseqüencies explosives. Imagineu que en lloc de tenir que okupar per fer CSOA poguessim comprar col.lectivament espais per a l'autogestió col.lectiva no-mercantil, de manera que no ens poguessin fer fora d'allà sota cap concepte. Imagineu la quantitat de temps alliberat al no tenir-nos que vendre en el treball assalaiart i poder-nos dedicar plenament a l'autogestió i la lluita. CREC QUE ESTEM DAVANT DE UNA IDEA QUE FA POR AL SISTEMA I PER AIXÒ ENS DIUEN "es un timo, com vols que funcioni? son uns estafador aquest que et parlen de confiança, amistat, treball col.lectiu...". Perque repeteixo, es un sistema teoricament infalible, EN QUE NOMÉS FA FALTA QUE TOTHOM HI CONFII I HI JUGI PERQUE TOTHOM EN SURTI BENEFICIAT I SORTIM DEL CERCLE de sotmisió a la pressió economica en el que estem.

De fet, això no ho se del cert, però he sentit que a Albània es van carregar la economia del pais amb aquest sistema. Jo de moment no hi he entrat per falta de temps (doncs tens que anar a renuinos setmanals i autoorganitzarte amb els altres) pero no ho descarto gens. Animo a tothom a entra-hi i a extendre la idea com una manera de sortir de la pressió economica per sortir de la sotmissió del sistema capitalista. FUNCIONA I FUNCIONARÀ EN LA MESURA EN QUE VOLGUEM QUE FUNCIONI.
Re: Alerta amb la CÈL·LULA
04 des 2007
En resposta a l'usuari Barcelona 2007
No has entès res del que es planteja. El discurs de la Cèl·lula el tens ben après i, en veritat es molt maco i a tots ens agradaria. Jo ho vaig creure també un temps però no és real, és insostenible! No basta en que la gent confii en el sistema! Perquè la gent d'una parcela vermella arribi a passar a la blava, la cèl·lula original ha de multiplicar-se per 8! El creixement exponencial es brutal! 8x8=64, 64x8=512... T'imagines 512 cèl·lules a Barcelona!? El model petarà tard o d'hora. La figura circular enganya els ulls però és en realitat piramidal. Els de les primeres cèl·lules guanyaran molts diners i lels que participin de les darreres cèl·lules perdràn diners. Pensa només en el fet que els diners, per si sols, no fan diners! Es de lògica pura!
No parlis del discurs fàcil de que el que no interessa als mossos i al capitalisme és que es creii un model alternatiu!
LA CÈL·LULA NO ÉS UN MODEL ECONÒMIC ALTERNATIU NI SOLIDARI,
S'AMAGA RERE AQUESTS PRETEXTOS I COMPTA AMB GENT QUE SE CREU AQUEST DISCURS PER OPERAR
PERÒ PETARÀ, PER PURA MATEMÀTICA DE EGB,
I MOLTA GENT EN SORTIRÀ PERJUDICADA
Fes els comptes matemàtics per favor! Desenganya't!Obre els ulls! El sistema es insostenible, com més si confii, més perjudicats al final!
Re: Alerta amb la CÈL·LULA
05 des 2007
Barcelona 2007, estas penjat, o ets subnormal perdut...aquestes estafes piramidals existeixen desde fa molt temps, es per flipar que encara hi hagi gent que s'ho cregui...una estafa semblant a un nivell gegantí va ser una de les causes de la crisi econòmica d'Albania a finals dels anys 90 (precisament anomenada "crisi de les piramides")
Re: Alerta amb la CÈL·LULA
05 des 2007
Barcelona 2007, estas penjat, o ets subnormal perdut...aquestes estafes piramidals existeixen desde fa molt temps, es per flipar que encara hi hagi gent que s'ho cregui...una estafa semblant a un nivell gegantí va ser una de les causes de la crisi econòmica d'Albania a finals dels anys 90 (precisament anomenada "crisi de les piramides")
Re: Alerta amb la CÈL·LULA
10 des 2007
Com que la gent que ha guanyat pot tornat a entrar i de fet així ho fan sovint, no te perque parar-se mai. Repeteixo, fent bé els càlculs crec que es tracta d'un sistema teoricament infalible, ara bé, a nivell fàctic es possible que es detingui, pero serà només perque la gent no hi entri, no perque el sistema sigui en si sigui defectuós o estafador. És només la reticiencia de la gent a entrar el que pot fer que es detingui en un moment donat i no creixi fins a extendre's per tota la població. En cas de que una cel.lula o varies arribessin a detenir-se, llavors si que hi hauria gent que perdria. Pero en el fons, està en les mans d'aquesta gent, de cada cél.lula. Es a dir, que la teva célula només es pararà si tu i els que hi sou a dintre no aconseguiu entre tots transmetre la confiança als amics i coneguts per a que i entrin. Pero ES LA RESPONABILITAT DE CADA CÉLULA fer-ho, es a dir, que està en les mans de cada cél.lula i de res més el fet d'avançar o detenir-se. Avançar vol dir guanyar i detenir-se vol dir perdre en aquest joc. Per això, si tothom i entra i reentre les celules es multipliquen rapidament i funciona, fins al punt de que l'economia del pais o del continent pot entrar en seriosa crisi. I jo personalemnt, no tinc res en contra de que entrem en crisi economica profunda. Al contrari. Tots els `polítics i empresaris estàn destruïnt la vida humana i natural perque estan embarcats en una economia que te que creixer ad infinitum, i per no entrar en crisi, estem la situació que estem. Ja és hora de que la seva economia entri en crisi, i potser així es produeix un moviment autogestionari ampli i profund, com a Argentina 2001.

D'altra banda, tornant a les célules, és ben clar que es podria dibuixar en forma priamidal i seria el mateix, pero això no fa canviar res. Es dibuixa en forma celular perque així és més comprensible el procés de divisió de cada célula. Pero si lo de que es pot dibuixar en forma piramidal ho dius per assimilar-ho als altres sistemes semblants anteriors en que els que estaven a dalt sempre guanyaven més que els de baix, aquest no és el cas. Aqui no hi ha ningú a dalt i ningú a baix, perque un cop guanyes els diners surts de la posició de guany i pots tornar a entrar o no. Pero no hi ha cap jerarquia priamidal estàtica. Es completament igualitari en les possibilitats i autogestionari en el funcionament. No hi ha ningu que vulgui estafar a ningú. Pot repreentar una certa tensió psicologica al entrar-hi, això ho accepto, doncs pots tenir el neguit de si no ho aconseguiràs. Però si t'hi apliques i hi ha un bon treball de grup ho aconsegueixes segur. I multiplicar els diners per 8 es un permi que val la pena...
Re: Alerta amb la CÈL·LULA
24 des 2007
Lo de las matematicas que he visto aqui es haciendo un calculito bastante reducido y simple. Solo hay que pensar que los que ganan en la celula pueden volver a entrar en celulas que se crean posteriormente, de hecho si han ganado 8x1 lo volveran a hacer seguro. Con lo cual el sustrato en el que crecen las celulas aunque sea finito, si lo miras en el tiempo es muy grande...mucbo mayor que el crecimiento exponencial

Algunas celulas pueden morir (por falta de confianza en sus miembros) y los qe haya entrado se sentiran timados.

A mi lo que me mosquea de este tipo de economia no es ese calculo simplista que han puesto por aqui, sino el hecho de que el dinero que pones cuando eres rojo se va al señor azul que desaparece, los señores amarillos hicieron los mismo y su dinero tampoco esta y lo mismo ocurre con los señores verdes. Digamos que la celula no posee ni un duro, solo la promesa de obtenerlo. Con lo cual es una operacion de alto riesgo entrar en un sistema de celulas asi....pero que seria de la vida sin riesgo.
Matemáticas de la CÈL·LULA
25 des 2007
Respondiendo al comentario anterior de d (David Cruañes), que parece que nos intenta convencer de que nos animemos al negocio:

> Digamos que la celula no posee ni un duro,
> solo la promesa de obtenerlo. Con lo cual
> es una operacion de alto riesgo entrar en
> un sistema de celulas asi....pero que seria
> de la vida sin riesgo.

Lo siento, no me convence. Podría quedarme con el dinero de siete incautos ... pero que seria de la vida sin ética.

Una de los juegos de manos matemáticos de las células es decir que seguro que siempre entrará gente, porque la gente que ha salido de una célula puede volver a entrar, y por lo tanto ellos siempre recibirán el dineros de las ocho nuevas personas que entren, y estas ocho personas no perderan su dinero porque recibirán el dinero de las siguientes que entren (que han de ser 64), y así sucesivamente (512, 4096, ...).

El crecimiento continua siendo exponencial aunque antiguos miembros vuelvan a entrar. Cada célula crece multiplicándose por dos en cada nueva etapa de incorporación de gente. A cada nueva generación el número de gente necesaria es:

1, 2, 4, 8, 16, 32, 64, 128, 256, 512, 1024, 2048, ...

Si todo el mundo que entra es nuevo el flujo de incorporación de gente nueva es:

1, 2, 4, 8, 16, 32, 64, 128, 256, 512, 1024, 2048, ... f(T) = 2^T

Pero en el mejor de los casos para el sistema de las células -si absolutamente toda persona que ha entrado repite indefinidamente- el flujo de gente nueva es:

1, 2, 4, 7, 14, 28, 56, 112, 224, 448, 896, 1792, ... f(T) = 2^T - 2^(T-3)

Si dibujas una gráfica verás que también es una serie exponencial


Por si alguien le divierten las matemáticas y quiere contrastar cálculos y fórmulas:


COMO FUNCIONAN LAS CELULAS DE COLORES

Una célula es una pequeña pirámide de 7 personas formada por tres escalones:
- Un primer nivel con la persona más antigua.
- Un segundo nivel con las dos personas a las que convenció.
- Un tercer nivel con las cuatro personas a las que convencieron los del segundo nivel.

Cada persona debe convencer a dos para que entren.

Cuando los cuatro del tercer nivel consiguen cada uno dos personas nuevas que entren, ocho personas nuevas en total, las ocho dan su dinero a la persona que estaba en el nivel más alto. Dicha persona, que ha multiplicado su inversión por ocho, cuando recibe el dinero deja la célula (aunque puede formar parte de una nueva célula si
quiere).

En este momento (ocho entran y uno sale, así que hay catorce personas) la célula se divide en dos nuevas células:
- cada persona que estaba en el segundo nivel pasa al primer nivel de una de las dos nuevas células,
- cada persona que estaba en el tercer nivel pasa al segundo nivel de una de las dos nuevas células,
- cada uno de los ocho nuevos que han entrado pasan al tercer nivel de una de las nuevas células.


ALGUNAS FORMULAS

Cada célula tiene 7 personas.

Una persona recupera su dinero después de tres etapas de incorporación de gente. Se han de incorporar 2+4+8 = 14 personas de las que él sólo
debe convencer a 2.

En cada etapa por cada persona que había en la etapa anterior entran dos personas y la celula se duplica.

En el mejor de los casos para las células, éstas no desparecen por desconfianza y la gente no pierde el dinero. En ese caso a cada nueva
etapa T:
- existen 2^(T-2) celulas
- estan dentro 7 x 2^(T-2) personas
- entran 2^T personas
- si todas las que entran repiten: 2^(T-3) son repetidores y 2^T - 2^(T-3) son nuevos.

Si la gente entra exponencialmente las etapas de tiempo seran constantes. Pero no puede crecer siempre exponencialmente ya que el mundo tiene una cantidad finita de personas.

Si la gente entra siempre pero de manera constante, las etapas de tiempo crecerán exponencialmente. La gente cada vez tardará más y más en cobrar.

Solo existe una manera de que el sistema crezca exponencialmente a intervalos constantes de tiempo, sin colapsarse: la población del
planeta también crece exponencialmente de la misma manera, duplicándose aproximadamente cada 23 años.

Si las células se adaptan a este crecimiento sobrevivirán. Si una persona tarda 23 años en incorporar dos personas nuevas y 3x23= 69
años en cobrar ocho veces la cantidad inicial, puede ser viable. Pero si los avances de la ciencia consiguen que continues vivo después de
69 años para cobrar, los precios en ese tiempo pueden haber subido bastante.
Matemáticas de la CÈL·LULA
25 des 2007
Respondiendo al comentario anterior de d (David Cruañes), que parece que nos intenta convencer de que nos animemos al negocio:

> Digamos que la celula no posee ni un duro,
> solo la promesa de obtenerlo. Con lo cual
> es una operacion de alto riesgo entrar en
> un sistema de celulas asi....pero que seria
> de la vida sin riesgo.

Lo siento, no me convence. Podría quedarme con el dinero de siete incautos ... pero que seria de la vida sin ética.

Una de los juegos de manos matemáticos de las células es decir que seguro que siempre entrará gente, porque la gente que ha salido de una célula puede volver a entrar, y por lo tanto ellos siempre recibirán el dineros de las ocho nuevas personas que entren, y estas ocho personas no perderan su dinero porque recibirán el dinero de las siguientes que entren (que han de ser 64), y así sucesivamente (512, 4096, ...).

El crecimiento continua siendo exponencial aunque antiguos miembros vuelvan a entrar. Cada célula crece multiplicándose por dos en cada nueva etapa de incorporación de gente. A cada nueva generación el número de gente necesaria es:

1, 2, 4, 8, 16, 32, 64, 128, 256, 512, 1024, 2048, ...

Si todo el mundo que entra es nuevo el flujo de incorporación de gente nueva es:

1, 2, 4, 8, 16, 32, 64, 128, 256, 512, 1024, 2048, ... f(T) = 2^T

Pero en el mejor de los casos para el sistema de las células -si absolutamente toda persona que ha entrado repite indefinidamente- el flujo de gente nueva es:

1, 2, 4, 7, 14, 28, 56, 112, 224, 448, 896, 1792, ... f(T) = 2^T - 2^(T-3)

Si dibujas una gráfica verás que también es una serie exponencial


Por si alguien le divierten las matemáticas y quiere contrastar cálculos y fórmulas:


COMO FUNCIONAN LAS CELULAS DE COLORES

Una célula es una pequeña pirámide de 7 personas formada por tres escalones:
- Un primer nivel con la persona más antigua.
- Un segundo nivel con las dos personas a las que convenció.
- Un tercer nivel con las cuatro personas a las que convencieron los del segundo nivel.

Cada persona debe convencer a dos para que entren.

Cuando los cuatro del tercer nivel consiguen cada uno dos personas nuevas que entren, ocho personas nuevas en total, las ocho dan su dinero a la persona que estaba en el nivel más alto. Dicha persona, que ha multiplicado su inversión por ocho, cuando recibe el dinero deja la célula (aunque puede formar parte de una nueva célula si
quiere).

En este momento (ocho entran y uno sale, así que hay catorce personas) la célula se divide en dos nuevas células:
- cada persona que estaba en el segundo nivel pasa al primer nivel de una de las dos nuevas células,
- cada persona que estaba en el tercer nivel pasa al segundo nivel de una de las dos nuevas células,
- cada uno de los ocho nuevos que han entrado pasan al tercer nivel de una de las nuevas células.


ALGUNAS FORMULAS

Cada célula tiene 7 personas.

Una persona recupera su dinero después de tres etapas de incorporación de gente. Se han de incorporar 2+4+8 = 14 personas de las que él sólo
debe convencer a 2.

En cada etapa por cada persona que había en la etapa anterior entran dos personas y la celula se duplica.

En el mejor de los casos para las células, éstas no desparecen por desconfianza y la gente no pierde el dinero. En ese caso a cada nueva
etapa T:
- existen 2^(T-2) celulas
- estan dentro 7 x 2^(T-2) personas
- entran 2^T personas
- si todas las que entran repiten: 2^(T-3) son repetidores y 2^T - 2^(T-3) son nuevos.

Si la gente entra exponencialmente las etapas de tiempo seran constantes. Pero no puede crecer siempre exponencialmente ya que el mundo tiene una cantidad finita de personas.

Si la gente entra siempre pero de manera constante, las etapas de tiempo crecerán exponencialmente. La gente cada vez tardará más y más en cobrar.

Solo existe una manera de que el sistema crezca exponencialmente a intervalos constantes de tiempo, sin colapsarse: la población del
planeta también crece exponencialmente de la misma manera, duplicándose aproximadamente cada 23 años.

Si las células se adaptan a este crecimiento sobrevivirán. Si una persona tarda 23 años en incorporar dos personas nuevas y 3x23= 69
años en cobrar ocho veces la cantidad inicial, puede ser viable. Pero si los avances de la ciencia consiguen que continues vivo después de
69 años para cobrar, los precios en ese tiempo pueden haber subido bastante.
Re: Alerta amb la CÈL·LULA
28 des 2007
Tambien ha llegado a Madrid. es una estafa en toda regla
Re: Alerta amb la CÈL·LULA
01 gen 2008
A mi tambien me parece una estafa en toda regla, pero creo que al cálculo ese le faltan bastantes cosas:

1. Te olvidas del factor "time". ¿según tú hay que esperar 26 años para recibir?
2.- Las matématicas son muy engañosas, porque si pones la variable tiempo y la variable personas, estás haciendo una serie y tendrias que llamar a algún matemático y economista que sumara esa serie del tipo:
Suma(2^T - 2^(T-3)-..+eps*r(t,T,N))

¿te sabes la ley de los grandes números?. Yo No.
3,. El juego así es uno de las muchas opciones. Podemos jugar de otra manera Alex: tu, yo y otr@s dos coleg@s, un@ tuyo y otr@ mio. Vosotros tres me dais 500 pelas y yo llamo a unos colegas para hacer una cervezas y seguir jugando. Cuando tengas 3 amiguet@s a tu vera vuelves a juntar dinero y llamas. Al cabo de un rato no tengo ni idea de lo que pasaría, pero el juego de lógica es este:
¿quien llegaría antes los mossos o nuestr@s amig@s comunes?

En fin, que no pienso jugar a este juego, ni a nigún otro y menos en un sitio tan bonito como indymedia. Tengo cosas mejores que hacer...
Re: Alerta amb la CÈL·LULA
02 gen 2008
> Te olvidas del factor "time".
> ¿según tú hay que esperar 26 años para recibir?

No. Vuelve a leerlo.

> Las matématicas son muy engañosas,

No, precisamente las matemáticas no son engañosas.

> porque si pones la variable tiempo y la variable
> personas, estás haciendo una serie y tendrias
> que llamar a algún matemático y economista que
> sumara esa serie del tipo:
> Suma(2^T - 2^(T-3)-..+eps*r(t,T,N))

Ya he dado los cálculos de esa serie. Vuelve a leerlo.

> ¿te sabes la ley de los grandes números?. Yo No.

Yo sí, y ya te he dado los cálculos. Si quieres contrastarlos, llama a otro matemático o aprende matemáticas.

> A mi tambien me parece una estafa en toda regla

No es cierto, no te lo parece. Si no no me hubieras intentado convencer en privado con mensajes como:

"si ganas 70 poniendo 10, pues mira invitas a tu novia a cenar. Pero si consigues 7000 euros, ademas de pagar tu gastos, que pueden ser muy altos si os gusta mucho el sushi, puedes hacer miles de cosas,"

¿te suena?
Re: Alerta amb la CÈL·LULA
02 gen 2008
Alex podrias enviarme un mail a esunaestafa ARROBA gmail.com para ayudarme a difundir el funcionamiento y hacer dídactica sobre el engaño de este sistema?
Gracias.

Por cierto, en lo del factor time, hay que decir que la promes en estas células es que obtienes los beneficios en 2-6 meses.

Enlaces:

http://celulasabundancia.blogspot.com/
http://ca.wikipedia.org/wiki/C%C3%A8l%C2%B7lules_de_l%27abund%C3%A0ncia
http://es.wikipedia.org/wiki/C%C3%A9lulas_de_la_abundancia
Sindicat